CS:GO: ENCE - G2

PGL Major Challengers Stage | ENCE - G2 | 19:15
Kohde sulkeutuu: 10.05.2022 19:15
PGL Majorin Challengers Stagessa on kaksi kierrosta pelattu, ja tiistaina pelattavalla kolmannella kierroksella on jo ensimmäisiä jatkopaikkoja jaossa. Kello 19:15 alkaa suomalaisittain erittäin mielenkiintoinen ottelu, kun suomalaisorganisaatio ENCE kohtaa suomalaisen in-game leader Aleksi "Aleksib" Virolaisen johtaman G2:n. Tämän bo3-periaatteella pelattavan ottelun voittaja nappaa paikan majoreiden legends-vaiheeseen.ENCE on aivan tuoreimmassa HLTV-rankingissa kivunnut jo kolmanneksi. Kuten sijoituksesta voidaan päätellä, ovat pelit viime aikoina sujuneet mallikkasti. Hyvä kevätvire on jatkunut challengers stagella, kun sekä 9z että Outsiders kaatuivat ENCEn käsittelyssä. Challengers-peleihin joukkue lähti tuoreena BLAST Premier Showdown -voittajana. Matkalla turnausvoittoon joukkue päihitti niin Copenhagen Flamesin, Heroicin ja Astralisinkin. Alkutahdit ENCEn kovalle keväälle soitettiin ESL Pro Leaguessa, kun joukkue melkoisena yllätyksenä eteni aina finaaliin asti. ENCEn iskukyvystä kertoo paljon se, että joukkue onnistui turnauksen aikana voittamaan esimerkiksi FaZen, Vitalityn, Outsidersin ja NIP:n.

G2 puolestaan joutuu nykyään tyytymään rankingin kuudenteen sijaan. Jos ENCEN kuntokäyrä on osoittanut uljaasti ylöspäin, on G2:lla ollut päinvastainen tilanne. Helmikuun IEM Katowicessa joukkue ylsi finaaliin, mutta maaliskuun ESL Pro League oli suuri pannukakku. Edellisen turnauksen finalisti jäi nyt alkulohkonsa toiseksi viimeiseksi. Voitto irtosi Looking For Orgista ja jopa NIP:stäkin, mutta tappio tuli niin MOUZille, Fnaticille kuin Entropiqillekin. Majorin RMR-peleistä lohkesi paikka challengers-peleihin, mutta ei sielläkään meno ollut aina raikkainta mahdollista, kun rankingissa viidenkympin tienoilla majaileva Anonymo onnistui kairaamaan otteluvoiton G2:sta.

Tasainen taisto tulossa?


ENCE ei pelaa Infernoa, joten sitä ei ainakaan tiistaina nähdä. Yhtä varma ykkösbanni G2:lla on puolestaan Overpass. ENCEn paraatikartta ja täten potentiaalinen ykkösvalinta on Nuke, jossa joukkue on yksi maailman vahvimmista. Tätä valintaa puoltaisi lisäksi se, ettei G2 ole kovinkaan usein pelannut Nukea. Toinen ENCEä suosiva kartta voisi olla Ancient, jossa suomalaisorganisaatio on viihtynyt hyvin: käynnissä on peräti kahdeksan kartan voittoputki. G2 puolestaan on pelannut Ancientia vain muutaman kerran tänä vuonna.

Tilastokirjoissa G2:n yleisin ykkösvalinta on Mirage. Mirren ei pitäisi kuitenkaan olla minkäänlainen kauhistus ENCElle varsinkaan, kun G2 ei siellä ole viime aikoina pystynyt voittamaan. Toinen G2:n potentiaalinen valinta on Dust2, jonka valitsemista ENCE ei itse harrasta ollenkaan. Vertigossa G2:lla on sujunut viime aikoina hyvin, mutta ENCE on vahva sielläkin.

Kertoimissa ENCE nähdään yleisesti hienoisena suosikkina, mutta paikoitellen myös G2:n voittoa pidetään todennäköisempänä. Vastakkain on kaksi maailman kärkijoukkuetta, joten taistosta voi ilman muuta tulla tiukka. ENCE on ollut kovassa vireessä, ja G2:kin on mitä ilmeisimmin saanut taas juonen päästä kiinni. G2 ei kuitenkaan missään hirmuiskussa ole, joten kaikkien aikojen kevättä pelaava ENCE-ryhmä todennäköisesti nappaa tällä kertaa voiton. G2 toki voi kairata voiton omassa karttavalinnassaan varsinkin, jos valinta osuu Dust2:een, mutta muissa todennäköisesti pelattavissa kartoissa etu on selvästi ENCEn puolella.

Pelivalintamme:

Ottelun voittaja: ENCE @1.93

Huti
Vulkanbet - Lue arvostelu

1.93

Vulkanbet - eSportsin ammattilainen tarjoaa hyvät pelikohteet!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
STS Bet - Lue arvostelu

1.85

STS Bet - Hyödynnä 100 € vedonlyöntibonus helpolla kierrätysvaatimuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Bet365 - Lue arvostelu

1.83

Hyödynnä 100% bonus 50€ saakka!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Betive - Lue arvostelu

1.83

Betive – Tuplaa ensitalletuksesi 100€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
William Hill - Lue arvostelu

1.8

William Hill - Nappaa 100€ riskitön veto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Aleksi