CS:GO: G2 - Liquid

PGL Major Challengers Stage | G2 - Liquid | 15:15
Kohde sulkeutuu: 09.05.2022 14:15
Huippuluokan CS:ää on jälleen luvassa, kun PGL Majorin challengers stage polkaistaan käyntiin maanantaina 9. toukokuuta. Sveitsiläisen systeemin ensimmäisen kierroksella kello 14:15 alkavassa ottelussa kohtaavat G2 ja Liquid. Ottelu pelataan paras yhdestä -periaattella.HLTV-rankingin kuudennella sijaitsevalla G2:lla on kasvojenkohotuksen paikka. Helmikuun maailman parhaat joukkueet koonneessa IEM Katowicessa joukkue ylsi hienosti toiseksi, mutta sen jälkeen on tulos ollut vaatimattomampaa. ESL Pro League meni penkin alle, ja tuliaisiksi jäi alkulohkon toiseksi viimeinen sija. Voitto irtosi Looking For Orgista ja NIP:stä, mutta tappio tuli niin MOUZille, fnaticille kuin jopa Entropiqillekin. Majorin Euroopan RMR-peleistä sentään heltisi jatkopaikka niin kuin pitikin, mutta mukaan mahtui yllätystappio rankingin viidenkympin tienoilla olevalle Anonymolle.

Amerikkalaisorganisaatio Liquid puolestaan pitää hallussaan rankingin 13. sijaa. Liquidin viimeisin kilpailullinen ottelu oli huhtikuun lopulla Pohjois-Amerikan BLAST Premier Spring Showdonissa, jossa hyvässä vireessä ollut paiN lopetti joukkueen turnauksen heti kättelyssä. BLASTia edeltänyt IEM Dallasin Amerikan karsinta sujui sitä vastoin mallikkaasti: joukkue voitti koko karsinnan. Matkalla voittoon Liquid päihitti Gaimin Gladiatorsin, Evil Geniusesin ja Complexityn. ESL Pro League sekin sujui mainiosti, kun joukkue pääsi lohkostaan jatkoon. Pudotuspelien avauskierroksella nähtiin hieno suoritus, kun Heroic kaatui puhtain lukemin 2–0. Seuraavana vastaan tullut NIP osoittautui kuitenkin liian kovaksi vastustajaksi.

Mikä on G2:n kunto?


Suomalaisen in-game leader Aleksi "Aleksib" Virolaisen johtaman G2:n selkeä inhokkikartta on Overpass, joten se ei ainakaan toimi maanantain ottelun näyttämönä. Liquidin yleisin ykkösbanni on Nuke, joten sinnekään tuskin mennään. Tilastokirjoissa komeilee kummankin joukkueen kohdalla sama suosikkivalinta: Mirage. Jää nähtäväksi, päädytäänkö tällä kertaa tähän sopuratkaisuun. G2:lla on Miragessa neljän kartan tappioputki menossa, kun taas Liquidilla neljän kartan voittoputki. Toki G2:n vastustajat ovat pääsääntöisesti olleet asteen kovempia. Miragen ohella Liquid valitsee jonkin verran myös Vertigoa, jossa G2:kin on pelannut viime aikoina hyvin. Lisäksi yksi potentaalinen Liquidille mieleinen kartta olisi Ancient, jota taas G2 ei ole kovinkaan montaa kertaa viime aikoina pelannut.

Vaikka viime aikoina ei olekaan kummoisesti mennyt, on G2 silti yleisesti ottaen selvästi kovempi joukkue. Paljon riippuu siitä, saako joukkue pelihuumorin kohdalleen heti challengers stagen alkuun. Liquidkin on toki esittänyt kelpo suorituksia, joten ei se todennäköiseti mikään helppo suupala ole. Liquid on kilpailukykyinen joukkue, ja varsinkin kun G2 ei aivan optimaalisessa kunnossa ole ollut, voidaan tähän otteluun povata hyvää kokonaiskierrosmäärää. Näin on varsinkin, kun joukkueilla saattaisi hyvinkin olla samansuuntaisia karttatoivomuksia.

Pelivalintamme:

Yli 26,5 kierrosta @1.83

Huti
Vulkanbet - Lue arvostelu

1.83

Vulkanbet - eSportsin ammattilainen tarjoaa hyvät pelikohteet!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

1.8

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
William Hill - Lue arvostelu

1.8

William Hill - Nappaa 100€ riskitön veto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Neo.bet - Lue arvostelu

1.8

Neo.bet - Lunasta 200% bonus vedonlyöntiin!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Aleksi