Paavo Nurmi Games: Piotr Malachowski - Philip Milanov

Julkaistu: 07.06.2021 17:03

Paavo Nurmi Games: Piotr Malachowski - Philip Milanov
Paavo Nurmi Games | Piotr Malachowski - Philip Milanov | 7.6.2021 | 20:50

Miesten kiekonheitto kuuluu tuttuun tapaan Paavo Nurmi Gamesin mielenkiintoisimpiin lajeihin suomalaiskansainvälisestä näkökulmasta. Onhan tarina jo useamman vuoden ajalta tuttu: kisassa heittää ruotsalainen Daniel Ståhl, jonka äiti on suomalainen.

Vihje kohdistuu kuitenkin syntymäpäiväsankariin Piotr Malachowskiin. Päivälleen 38 vuoden ikä alkaa tehdä tehtävänsä, ja maailmanmestarin sekä kaksinkertaisen Euroopan mestarin heittopituudet lyhenevät vähitellen. Belgialainen Philip Milanov sijoittuu hänen edelleen Turussa noin 50 prosentin todennäköisyydellä.Ståhl lähtee kilpailuun totutusti ykkössuosikkina. Hän on hätyytellyt tälläkin kaudella 70 metrin rajaa jäämällä siitä pari viikkoa sitten Helsingborgissa vain 29 senttimetriä. Dohan MM-kisoissa vihdoin arvokisavoiton saavuttanut 28-vuotias saa vastusta muun muassa maanmieheltään Simon Petterssonilta.Mukana on myös tuttu kilpakumppani, Ståhlin edestä mestaruuden sekä 2017 että 2018 vienyt Liettuan Andrius Gudzius. Mielenkiintoista on myös nähdä esimerkiksi se, mihin norjalaisen Ola Stunes Isenen kehitys kehittyy. Kiekonheitosta on tullut yllättävän skandinaavinen laji, vaikkakaan yhtään suomalaista ei kotikisaan maanantaina osallistu.

Tasaiseen tahtiin alaspäin


Puolan Piotr Malachowski oli olympiahopealla jo vuonna 2008, MM-hopealla 2009, Euroopan mestari 2010 ja niin edelleen. Kyseessä on ollut loistava arvokisaheittäjä, joka kiskaisi maailmanmestariksi vielä 32-vuotiaana 2015.

Loistava ennätysheitto on vuodelta 2013: 71,84. Sen jälkeen on tultu tasaiseen tahtiin alaspäin, vaikkakin vielä kaksi vuotta sitten hän ylsi parhaimmillaan lukemiin 67,23.Viime ”koronavuonna” Malachowski kilpaili suhteellisen harvakseltaan, ja limppu lensi parhaimmillaan tulokseen 64,87. Tämän vuoden kisakauden mies aloitti noin kaksi viikkoa sitten heittämällä 62,13, ja kolmea päivää myöhemmin paras noteeraus kantoi 63,77 metrin päähän ringistä.

Milanovin ennätyskin on kaukaa historiasta


29-vuotias Philip Milanov on sivulajinaan työntänyt kuulaa näihin päiviin asti. Kiekossa tuloskehitys on ollut sikäli mielenkiintoinen, että edelleen voimassa oleva ennätys 67,26 löytyy jo noin viiden vuoden takaa. Samoille haminoille hän ylsi vielä 2017 ja 2018, mutta sen jälkeen 65 metrin raja on puhkaisematta.

Viime vuosi oli belgialaisellekin vaikea, ja tulos 63,51 jäi lähinnä yksittäiseksi poikkeukseksi muiden keskinkertaisten noteerausten joukossa.

Nyt meininki on ollut merkittävästi parempaa. Neljässä kilpailussa seitsemästä on rikkoutunut 63 metrin raja.

Samaan yleisurheilun tapahtumaan nämä heittäjät ovat osuneet tällä kaudella kerran. Milanov päihitti Malachowskin lähes puolellatoista metrillä.


Tämä pari on ennalta erittäin tasainen, ja heittäjien nykytason välille on lähes mahdotonta vetää eroa. Siksi Milanovin 2,08 riittää peleihin.

Betinia tarjoaa 200€ vedonlyöntibonuksen!


Oletko pelannut aiemmin Betinia vedonlyöntisivustolla? Sivu tarjoaa uusille asiakkaille 200€ edestä täytettä pelikassaan. Voit lukea sivustosta tarkemmin Betinia arvostelustamme tai siirtyä suoraan sivustolle ja napata muhkean bonuksen millä startata vedonlyönti!
Betinia: lunasta 200€ ensitalletusbonus ››

Pelivalintamme:

Piotr Malachowski-Philip Milanov 2 (Milanovin parempi loppusijoitus) @2.08

Unibet - Lue arvostelu

2.08

Hyödynnä 200% bonus 200€ asti uusille pelaajille!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
LeoVegas - Lue arvostelu

2.08

LeoVegasilta nyt parannettu 100€ tervetuliaisbonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

2.08

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
888sport - Lue arvostelu

2.08

Hyödynnä 100€ ensitalletusbonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Casumo - Lue arvostelu

2.08

Casumo - Lunasta 100€ tervetulobonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä