Ampumahiihdon MM-kilpailut: Pokljuka - Miesten massalähtö

Ampumahiihdon MM-kilpailut | Pokljuka - Miesten massalähtö | 16:15 | 21.2.2021
Kohde sulkeutuu: 21.02.2021 16:15
Ampumahiihdon MM-kilpailut huipentuvat sunnuntaina massalähtöihin. Miehillä matkana on 15 kilometriä.

Lauantaina viestissä voiton vei odotetusti Norja kokoonpanolla Sturla Holm Lägreid, Tarjei Bö, Johannes Bö ja Vetle Christiansen. Ruotsi nousi kahdella viimeisellä osuudella kärkikahinoihin ja oli lopulta kisan toinen. Kolmanneksi sijoittu Venäjä. Tuomas Harjulalla oli suuria vaikeuksia avausosuuden makuupaikalla ja Suomi sijoittui viestissä vasta 19:nneksi.Massalähdön suurin voittajasuosikki on maailmancupia johtava Johannes Bö. Johannes hiihti lauantain viestissä kolmannella osuudella ja onnistui osuudellaan erinomaisesti. Norjalainen ampui ainoastaan yhden hutilaukauksen ja oli hiihtolenkillä 18 sekunttia nopeampi kuin toiseksi nopein Martin Ponsiluoma. Johanneksella on kasassa vasta yksi mitali kolmessa henkilökohtaisessa kisassa, joten näyttöhalut ovat varmasti kovat sunnuntain massalähdössä.

Muita potentiaalisia mitaliehdokkaita ovat Lägreid, T. Bö, Quentin Fillon Maillet, Johannes Dale, Emilien Jacquelin, Sebastian Samuelsson ja Ponsiluoma. Lisäksi joku venäläisistä voi myös nousta mukaan mitalitaisteluun, jos ammunta kulkee. Lukas Hofer on yksi nopeimmista hiihtäjistä, mutta miehen ammunta usein pilaa mitalimahdollisuudet.

Hyvä ammunta on avain menestykseen


Sunnununtain kisassa vahvoilla ovat kisaajat, jotka pystyvät vetämään ampumapaikat mahdollisimman vähillä ohilaukauksilla, jotta hiihtolenkillä ei tarvitse hiihtää ylikovaa, joka usein sitten kostautuu seuraaavalla ampumapaikalla.

Pelikohteeksi otetaan Lägreidin ja Fillon Mailletin välinen H2H-kohde. Lägreid hiihti viestissä avausosuuden ja toi Norjan ykkösenä vaihtoon. Tuntuu, että norjalainen ei ollenkaan hermoile ampumapaikalla ja se onkin erittäin tärkeä tekijä massalähdöissä. Fillon Mailletilla tulee joskus "tummumisia" ampumapaikalla ja näin tapahtui myös lauantain viestissä, kun ranskalainen joutui sakkokierrokselle, vaikka miehellä oli käytössä kolme varapatruunaa.

Fillon Maillet on ollut lähellä mitalia kaikissa kisoissa tämän vuoden MM-kisoissa, sillä ranskalainen sijoitukset ovat 5:s (sekaviesti), 6:s (sprintti), 4:s (takaa-ajo), 4:s (normaalimatka) ja 4:s (viesti). Ranskalainen oli lauantain kisassa 13 sekunttia Lägreidiä nopeampi hiihdoladulla. Fillon Mailletin osumatarkkuus ampumapaikalla on 89%, kun Lägreidillä vastaavasti 93%. Norjalainen on selveästi ranskalaista varmempi penkalla ja sen takia pelilapulle laitetaan Lägreidin voitto Filloin Mailletista. Lisäksi kahden perättäisen maailmanmestaruuden johdosta, norjalaisen itseluottamus on varmasti huipussaan.

Toinen hyvä kohde on mielestäni Ponsiluoman voitto Ranskan Fabien Claudesta, johon Coolbet tarjoaa 1,65 kertoimen. Ranskalaisella on alle 80% osumatarkkuus ampumapaikalla, eikä sillä pitkälle pötkitä neljän ammunnan kisassa. Ponsiluoma osumatarkkuus tällä kaudella on vain 80, mutta MM-kisoissa ruotsalainen on esiintynyt edukseen. Ponsiluoma nappasi sekaviestistä pronssia, sprintistä tuli maailmanmestaruus ja lauantain viestistä tuli hopeeta.

Coolbet - kaksi eri bonusvaihtoehtoa uusille pelaajille


Oletko uusi pelaaja Coolbetillä? Pääset nyt valitsemaan kahdesta eri tervetuliaisbonuksesta, jos liityt tänään. Valitse joko 50€ pelirahaa 10€ talletuksella tai isompi 100% talletusbonus 150€ saakka! Voit lukea lisää Coolbet arvostelustamme tai siirtyä suoraan pelaamaan alta.
Coolbet: siirry valitsemaan bonuksesi täältä ››

Pelivalintamme:

Sturla Holm Lägreid - Quentin Fillon Maillet : 1 @1.73

Osuma
Coolbet - Lue arvostelu

1.73

Kaksi bonusta: 100%/150€ tai talleta 10€ & saat 50€!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Jykke-setä