Semifinaali: Puola - Slovenia

Semifinaali: Puola - Slovenia
Semifinaali | Puola - Slovenia | 18.9.2021 | 18.30
Kohde sulkeutuu: 18.09.2021 18:30
Katso ilmaiseksi
Live Stream: Unibet.com
Katso tämä ja kaikki muut Lentopallon EM-ottelut ilmaiseksi netissä! Unibet TV näyttää kaikki EM-kisojen pudotuspelit. Siirry suoraan Unibetin sivustolle tästä.

Noin kahden miljoonan Slovenia tekee jälleen kerran melkoisia urheilutekoja. Miesten EM-mitali on yhden otteluvoiton päässä kahden vuoden takaisen hopean jatkoksi.

Semifinaalissa odottaa tosin näihin kisoihin todennäköisesti maksimaalinen haaste. Puola kotikentällään ei tarjonne mitään ilmaiseksi.

Puola on ilman muuta suosikki, mutta yksittäiset kertoimet painavat pelivalinnan Slovenian puolelle. Unibet kumppaneineen sooloilee vihjeentekohetkellä siinä määrin.Puola on edennyt vakuuttavasti ja se on Italian ohella ainoa joukkue, joka ei ole hävinnyt EM-kisoissa otteluakaan. Takana on seitsemän voittoa peräjälkeen, ja kun se voitti olympialaisissakin alkulohkonsa, on suoritustaso todella tasaisen laadukas.

Kaikki on toiminut


Puolivälierässä Venäjästä ei ollut lopulta edes uhkaa. 3-0-lukemat lyötiin tulostaululle erittäin nopeaan tahtiin, ja vain jatkopalloille menneessä toisessa erässä nähtiin tiukkaa taistelua.

Puola rokkaa keskeisiltä osiltaan koko ajan erinomaisesti. Laitapelaajista Bartosz Kurek & Wilfredo Leon loistivat Venäjääkin vastaan, ja varsinkin Leonin hyökkäysprosentti 74 ilman yhtään suoraa hyökkäysvirhettä häikäisee vielä näin syyskuussakin.

Michal Kubiakin hyökkäyslukemat eivät ole samaa luokkaa, mutta kapteeni sytyttää joukkuetta tarpeen vaatiessa ja hoitaa vastaanottopelaamisen oivalliseesti. Passari Fabian Drzyga pyörittää peliä näppärästi ja hänellä on sinänsä helppo tehtävä löytää niin sanottuja kuumia pelaajia. Heitä kun tuntuu olevan koko joukkueellinen.Ainoa pohdinnan aihe tulee siitä, että kuinka paljon Puolaa lopulta on vielä näissä kisoissa punnittu. Suomi-neljännesvälierä oli totaalinen läpihuutojuttu, ja tavallaan ilman hakkuria pelannut Venäjä oli vain varjo olympialaisten joukkueestaan. Toisaalta esimerkiksi Puolan loistavat hyökkäystehot puolivälierässäkin eivät olleet ainakaan suurilta osin kiinni venäläisten tekemisestä vaan Puolan omasta erinomaisuudesta.

Tiukimmilla turnauksen loppuun asti isäntäjoukkueen roolissa oleva ryhmä oli alkulohkossa Serbiaa vastaan. Tuossa 3-2 päättyneessä ottelussa mentiin tasaisesti hamaan tappiin eli viidennen erän jatkopalloihin asti.

Slovenian pelaaminen ei näissä kisoissa ole ollut samanlaista aallonharjalla viihtymistä. Se hävisi alkulohkossa Tshekille 1-3 ja Italialle 0-3. Nämä tulokset olivat ehdottomasti isoja pettymyksiä sikäli, että varsinkin Tshekkiä vastaan joukkueen piti olla selkeä ennakkosuosikki, vaikka ottelu vieraskentällä pelattiinkin.

Toisaalta Italiaa vastaan koettu 0-3 kuulostaa numeroina hieman pahemmalta, mitä pelitapahtumat näyttivät. Kaksi erää kolmesta päättyi minimaalisella kahden pisteen erolla.

Syöttö-, vastaanotto- ja hyökkäystilastot alkulohkoista eivät näytä Slovenian kannalta niin pahoilta kuin kaksi ottelutappiota. Vertailussa Puolaan erot eivät olleet suuren suuria.

Vakuuttavaa pudotuspeleissä


Neljännesvälierässä Slovenia pätki Kroatian 3-1 viemällä kaikki voittamansa kolme erää nimiinsä helposti. Hävityssä erässä Kroatia teki tuhojaan syötöillä: peräti seitsemän ässää.

Puolivälierässä revanssi Tshekistä oli maukas ja tyrmäävä. 3-0-voitto tuli jopa vielä vakuuttavammalla hyökkäämisellä kuin mitä Puola esitti Venäjää vastaan.Yleisesti Slovenian ryhmä on ollut hyökkäämisessään hyvin tasainen, ja heidän pelaajiaan on turhaa etsiä turnauksen pistepörssistä aivan kärkisijoilta. Puolivälierässä pallo kuoli tasaisen tehokkaasti, helmenä hakkuri Toncek Sternin 17 onnistumista 25 mahdollisuudesta.

Kun kelaa historiaa hieman pidemmälle, todettakoon molempien joukkueiden voittaneen 12 ottelua alkukesän Kansojen liigan lohkovaiheessa. Kumpikin ylsi siis semifinaaliin, jossa Puola oli parempi suoraan kolmessa erässä. Toisaalta Slovenia voitti vastaavasti alkusarjan ottelun 3-1.

Slovenia joutui toki matkustamaan Tshekistä Puolaan semifinaalia varten. Toisaalta rasitus tuskin pääsee tässä vaiheessa painamaan, ja vaihtaahan Puolan joukkuekin kaupunkia kotimaansa sisällä jo toista kertaa, Krakovasta Gdanskin kautta Katowiceen. Itse asiassa Tshekin Ostravasta on lyhyempi matka välierän pelipaikkaan Katowiceen kuin Gdanskista.


Puola on pelannut jonkinasteisessa hurmoksessa. Säilyykö se, mikäli joukkue ajautuisikin vaikeuksiin? Näin ei ole Serbia-ottelun yksittäisiä hetkiä lukuun ottamatta vielä käynyt.
Runsaan kohde- ja lajivalikoiman omaava ComeOn! tarjoaa uudelle asiakkalle 100% bonuksen 300€ asti, jolloin saat 150€ talletuksella 300€ pelirahaa. Lue lisää ComeOnin! bonuksesta täältä tai siirry suoraan hakemaan markkinoiden yksi isoimmista talletusbonuksista tästä!

Pelivalintamme:

Slovenian otteluvoitto @5.2

888sport - Lue arvostelu

5.2

Hyödynnä 100€ ensitalletusbonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Casumo - Lue arvostelu

5.2

Casumo - Lunasta 100€ tervetulobonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Unibet - Lue arvostelu

5.2

Hyödynnä 200% bonus 200€ asti uusille pelaajille!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

5.2

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Coolbet - Lue arvostelu

4.9

Kaksi bonusta: 100%/150€ tai talleta 10€ & saat 50€!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Bethard - Lue arvostelu

4.35

Bethard - Lunasta jälleen 100€ vedonlyöntibonusLue arvosteluSiirry pelaamaan
Bet365 - Lue arvostelu

4.33

Hyödynnä 100% bonus 50€ saakka!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Comeon! - Lue arvostelu

4.05

ComeOn - Lunasta helppo 100% aina 100€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mobilebet - Lue arvostelu

4.05

Mobilebet - Tuplaa ensitalletuksellesi 100€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä