Miesten Korisliiga: Pyrintö - Korihait

Miesten Korisliiga: Pyrintö - Korihait
Miesten Korisliiga | Pyrintö - Korihait | 13.10.2021 | 18.30
Kohde sulkeutuu: 13.10.2021 18:30
Molempien joukkueiden alkukausi on ollut vaikea. Pyrintö on voittanut yhden ottelun, Korihait on Korisliigan ainoana joukkueena ilman voittoa kolmen ottelukierroksen jälkeen.

Topias Palmin paluu Pyrintöön tuo takuulla melkoisen buustin, ja Korihait joutuu puolestaan tulemaan toimeen ilman Jalen Henryä.Pyrintö onnistui voittamaan melkoisesti vaiheessa olevan BC Nokian kotonaan, mutta vieraissa ovat tulleet tappiot nousija-Bisonsille ja viimeksi perjantaina KTP:lle. Tosin tamperelaisjoukkuekin oli kokonaisuudessaan kasassa varsin myöhään.

Totuus on edelleen se, että Pyrintö on pelaajamateriaaliltaan merkittävästi heikompi kuin viime kaudella. Konkreettisimmillaan tämä näkyy siinä, että Shawn Hopkinsin tilalle ei tullut kukaan. Lisäksi viime kauden hankinnat menivät 75-prosenttisesti erittäin hyvin, tällä kertaa prosentti lienee matalampi.Romani Hansen on viimeistellyt alkukauden otteluissa kahden pisteen heittonsa tehokkaasti. Devante Foster ei ole liiemmin kehuja kerännyt, ja Shaquille Keithin otteet ovat heilahdelleet melkoisesti.

Palmi piristää


Tietyt pelaajat kuten David Gonzalvez & Osku Heinonen ovat liigatasolle laadukkaita, mutta heidän kuormansa on todella kova. Esimerkiksi Heinosen pitäisi nyt pystyä muuhunkin kuin laadukkaaseen kaukoheittopeliin.

Lisäksi Pyrinnön pelitapa on nyt joukkueille läpeensä tuttu. Varsinkin kauden edetessä vastustajat pystyvät hyödyntämään paikkapuolustuksen huonoja puolia. Viime kaudellahan pelattiin koronan takia vain kaksinkertainen runkosarja, mikä johti siihen, etteivät vastustajat ehtineet valmistautua poikkeukselliseen pelitapaan kovin paljoa. Pudotuspeleissä Pyrintö olikin sitten jo ongelmissa.

Kaikki tämä oli totta ennen kuin Topias Palmin paluu tiistaina julkistettiin. Nyt joukkueessa on ikään kuin korvaaja Shawn Hopkinsille, ja Palmi on mukana heti keskiviikkona.

YouTube-hitti ei vielä tuota tarpeeksi hyviä asioita kentällä


Pyrinnön voittosaldoa auttaa keskiviikkona kuitenkin Korihait. Joukkueen materiaali on kapea, ja kun siitä puuttuu avainpelaaja, on jälki karua. KTP-vieraspelistä oli sivussa sentteri Deng Riak ja lauantaisesta Vilpas-kotiottelusta laitahyökkääjä Jalen Henry.

Bojan Sarcevic on luonnollisesti valtavan tärkeä pelaaja ja vahvistus joukkueeseen. Hän alkoikin osoittaa näitä elementtejä keräämällä Vilpasta vastaan 12 pistettä, kahdeksan levypalloa ja seitsemän koriin johtanutta syöttöä.

Pallollinen pelaaminen on kuitenkin hyvin paljolti Sarcevicin varassa. Hyökkäyspelaamisen ongelmista kertoo paljon se, että syöttöjä on roimasti vähemmän (10,7 per ottelu) kuin pallonmenetyksiä (16,7). YouTube-hitti Unique McLean on pelkästään tehtyjen pisteiden (14,7) näkökulmasta onnistunut, mutta syvempi tarkastelu kertookin sitten enemmän. Kahden pisteen heittoprosentti on erittäin heikko, ja menetyksiä on lähes kolminkertaisesti enemmän kuin syöttöjä.

Pitää myös muistaa, että Korihait voitti koko viime kaudella Korisliigassa vain kaksi ottelua 22:sta. Kun joukkue menetti Miikka Marttisen ja tilalle tulivat Manuel Barnes & Sebastian Lindberg, pitäisi ryhmän olla paperilla jossain määrin parempi.Puolustuksessa on kuitenkin oltu hukassa. Vaikka vastustajat ovat viimeistelleet keskimäärin lähes sata pistettä, olisi etenkin Vilpas voinut parempana heittopäivänä tehdä vieläkin kovempaa jälkeä. Toki on myös selvää, että Korihaiden alkuohjelma on ollut vaikea. Hyvällä pelaamisellakin sarjapisteet olisivat olleet tiukassa.

Korihaiden pitäisi tässä ottelussa upottaa vapaat kolmen pisteen heittonsa ja olla terävänä hyökkäyslevypalloissa siinä vaiheessa, kun heitot menevät ohi. Kumpaankin asiaan edellytykset ovat heikot.


Niin rajulta kuin se kuulostaakin, on Pyrinnön -20,5 pistettä tässä kohteessa liian pieni tasoitus.

Nappaa iso 400% talletusbonus!


Oletko pelannut uudella Unikrn sivustolla? Vahvasti eSportsiin erikoistunut sivusto tarjoaa markkinoiden kärkeen kuuluvan muhkean 400% talletusbonuksen! Lue lisää ja tutustu Unikrn arvosteluumme, tai siirry suoraan pelaamaan.
Unikrn: hyödynnä iso talletusbonus >>

Pelivalintamme:

Pyrinnön voitto -21,5 pisteen tasoituksella @2.11

Pinnacle Sports - Lue arvostelu

2.11

Hyödynnä alan parhaat kertoimetLue arvosteluSiirry pelaamaan
Coolbet - Lue arvostelu

1.96

Kaksi bonusta: 100%/150€ tai talleta 10€ & saat 50€!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Unibet - Lue arvostelu

1.88

Hyödynnä 200% bonus 200€ asti uusille pelaajille!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
LeoVegas - Lue arvostelu

1.88

LeoVegasilta nyt parannettu 100€ tervetuliaisbonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

1.88

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
888sport - Lue arvostelu

1.88

Hyödynnä 100€ ensitalletusbonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Casumo - Lue arvostelu

1.88

Casumo - Lunasta 100€ tervetulobonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä