Melbournen ATP250-turnaus: Rafael Nadal - Emil Ruusuvuori

Melbournen ATP250-turnaus | Rafael Nadal - Emil Ruusuvuori | 08.01.2022 | 12:45
Kohde sulkeutuu: 08.01.2022 12:45
Emil Ruusuvuorelle (ATP-95) on koittamassa hieno hetki Suomen aikaa lauantaina aamupäivällä. Hän kohtaa ensimmäistä kertaa urallaan jonkun "big three" -kolmikon jäsenistä eli Rafael Nadalin (ATP-6).

Myöskään muita tämän hetken kärkinimiä eli Daniil Medvedeviä & Stefanos Tsitsipasia ei Ruusuvuori ole vielä päässyt haastamaan, eli kyseessä on ehdottomasti yksi tähänastisen uran kohokohdista. Varsinkin kun ottelu pelataan Australian avointen pääkentällä eli Rod Laver Arenalla.

Kertoimenlaskijoille tämä ottelu ei ole missään nimessä helppo. Nadal pelasi viime vuonna muilla alustoilla kuin massalla tasan kaksi turnausta, ja Melbournea edelsi yli puolen vuoden lähes totaalinen ottelutauko.

Nadalin pelituntuman puute on kuitenkin niin hurja, että suomalaisen pitäisi pystyä pitämään ottelu varsin tasaisena.Nadal eteni viime vuoden Australian avoimissa puolivälierään, jonka hän hävisi Tsitsipasille viidessä erässä. Sen jälkeen hän jätti lopun kovien kenttien kaudesta väliin palaten keväällä massakenttäkiertueelle.Massalla Nadal osoitti homman olleen hallussa lähes vanhaan malliin. Hän voitti Rooman Mastersin ja Barcelonan 500-kisan. Ranskan avoimissa hän taipui välierässä Djokovicille ja kahdessa muussa massaturnauksessa Zvereville.

Wimbledonin väliin jättänyt Nadal yritti paluuta elokuun alussa Washingtonin 500-turnauksen kovilla kentillä. Siellä tuli tappio Lloyd Harrisille kolmessa erässä.

Kahtena viime vuonna espanjalainen joutui jättämään väliin kolme Grand Slam -kisaa. Kun hän on mukaan päässyt, ovat tulokset edelleen olleet varsin laadukkaita. Esimerkiksi Australian avoimissa hän on yltänyt viisi kertaa peräkkäin vähintään puolivälierään, ja kolmesta viimeisimmästä US Openista on kaksi mestaruutta ja yksi semifinaalipaikka. Toki nämä US Open -meriitit ovat vuosilta 2017-2019, minkä jälkeen on tapahtunut paljon ikäviä terveysseikkoja.

Erinomainen kovilla kentilläkin


Joka tapauksessa on päivänselvää, että Nadal on ollut urallaan myös erinomainen kovien kenttien pelaaja ilmiömäisen massapelaamisensa lisäksi. Onhan ATP-otteluvoittoprosentti kovillakin alustoilla lähes 78.

Tämänvuotisessa Melbournen turnauksessa hän on päässyt helpolla. Karsintojen kautta vastaan tullut Ricardas Berankis taipui kahdessa erässä, ja puolivälierässä Tallon Griekspooria vastaan Nadal sai luovutusvoiton.

Aiemmissa näytösturnauksen otteluissa Nadal hävisi selvähkösti Andy Murraylle & Denis Shapovaloville. Tämän jälkeen hänellä todettiin positiivinen koronatestitulos.Ruusuvuoren pelaaminen parantui puolestaan merkittävästi puolivälierässä. Siinä missä edellinen ottelu Jordan Thompsonia vastaan oli varsin nihkeää tekemistä, ei paremmuudesta Alex Molcania vastaan jäänyt mitään epäselvyyttä.

Saako Ruusuvuori ammennettua altavastaaja-asemastaan etua?


6-2, 6-1-voitossa Ruusuvuori teki 14 läpilyöntiä ja 11 pakottamatonta virhettä. Molcanin peliesityksestä kertoivat oivallisesti viisi läpilyöntiä ja 33 virhettä. Joka tapauksessa Ruusuvuorella homma toimi: hän voitti yli puolet vastustajan ykkössyötöillä käynnistyneistä pisteitä eikä syöttänyt yhtään kaksoisvirhettä.

Nadal-ottelun lähtökohdat ovat hyvin mielenkiintoiset. Kipsaako uudenlainen tilanne Grand Slameissa lähinnä sivukentillä pelaamiseen tottunutta Ruusuvuorta? Vai pystyykö hän ottamaan hyödyt irti altavastaaja-asemastaan?


Pelillisesti Ruusuvuoren olisi pystyttävä olemaan Nadalia vastaan aktiivinen ja aggressiivinen. Se puoli hänellä ei ole ATP-tasolla näyttäytynyt erityisenä vahvuutena.

Nadalin pelituntuman puute on kuitenkin niin hurja, että suomalaisen pitäisi pystyä pitämään ottelu varsin tasaisena.
Runsaan kohde- ja lajivalikoiman omaava ComeOn! tarjoaa uudelle asiakkalle 100% bonuksen 300€ asti, jolloin saat 150€ talletuksella 300€ pelirahaa. Lue lisää ComeOnin! bonuksesta täältä tai siirry suoraan hakemaan markkinoiden yksi isoimmista talletusbonuksista tästä!

Pelivalintamme:

Emil Ruusuvuoren voitto +4,5 pelin tasoituksella @1.9

Osuma
Pinnacle Sports - Lue arvostelu

1.9

Hyödynnä alan parhaat kertoimetLue arvosteluSiirry pelaamaan
888sport - Lue arvostelu

1.8

40 €:n edestä bonuksia vain 10€ ensitalletuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä