Lenzerheide, miesten sprintti (v): Richard Jouve - Lucas Chanavat

Lenzerheide, miesten sprintti (v) | Richard Jouve - Lucas Chanavat | 28.12.2021 | 13:00
Kohde sulkeutuu: 28.12.2021 13:00
Tour de Ski etenee miesten osalta samoilla kisapaikkakunnilla kuin naistenkin. Homma pannaan siis käyntiin Lenzerheiden sprintillä.

Ranskalaiset Richard Jouve & Lucas Chanavat ovat jo useamman vuoden ajan tuoneet virkistävää vaihtelua miesten hiihdon norjalais-venäläiseen dominointiin. Nämä varsin samanikäiset miehet ovat keskenään hyvin tasaisia.

Niin tasaisia, että mielestäni ennakkoasetelmat Lenzerheideen ovat prosenteissa hyvin lähellä lukuja 50-50. Silloin varsinkin 2,25 on aivan riittävä kerroin Chanavat'lle.Kaikkiaan miesten sprintissä on jälleen palattu tilanteeseen, jossa Johannes Hösflot Kläbon jääminen ilman voittoa olisi suurehko yllätys. Jättisuosikin takana on kuitenkin mielenkiintoista, sillä keski- ja eteläeurooppalaiset Jouve, Chanavat ja Federico Pellegrino ovat vahvasti tarjolla seuraaville sijoille.

Toki kärkipäähän ennakoitavissa nimissä on iso nippu myös norjalaisia ja venäläisiä: Even Northug, Aleksander Bolshunov, Erik Valnes, Pål Golberg, Gleb Retivih, Artem Maltsev & Aleksander Terentjev. Tour de Skin kokonaiskilpailussa ei toki näistä miehistä kovin montaa kärkitaisteluissa nähdä.

Jouve aloitti kauden paremmin


Lenzerheidessa mennään vapaalla hiihtotavalla, ja sehän sopii mainiosti ranskalaisille. Valtaosa uran parhaista tuloksista on tullut vapaalla, joskin latua pitkinkin homma toimii vuosi vuodelta paremmin ja paremmin. 27-vuotiaat urheilijat saattavat olla kovaa valuuttaa vielä neljän vuoden kuluttua olympialaissakin.

Vaan entäpä nykytilanne? Tasaista näiden miesten välillä siis on.

Jouve aloitti kauden paremmin. Jonkin sortin myrskyvaroitus tuli Rukalla, jossa hän päästeli perinteisellä neljänneksi. Chanavat jäi Kuusamossa semifinaaliin 11. sijan muodossa.

Lillehammerissa Chanavat ei edennyt puolivälierästä jatkoon, mutta asia oli toisaalta inhimillinen. Hiihtiväthän samassa erässä muiden muassa Kläbo ja Valnes. Toisaalta jatkopaikka olisi ollut tarjolla aikojen perusteella, mutta ranskalainen jäi erässä viidenneksi. Jouven oiva vire jatkui kolmannella sijalla.

Tahti muuttui Dresdenissä


Jouve nousi palkintokorokkeelle myös Davosissa oltuaan jälleen kolmas. Finaalin alussa vauhtia pitänyt Chanavat hyytyi kuudenneksi: hän jäi muista ylämäessä ja vaikutti siltä, ettei suksi toiminut laskussa kunnolla.

Ennen joulua Dresdenissä tilanne kuitenkin kääntyi. Miehet olivat samassa välierässä, josta Chanavat pinnisti jatkoon aikavertailun avulla, kun taas Jouven tie tyssäsi tähän vaiheeseen. Nyt Chanavat jaksoi finaalissakin eri tavalla ja oli koko kisan kolmas.Kun mennään pidemmälle historiaan, on tarjolla ollut lähes äärimmäistä tasaisuutta. Jouvella on urallaan yksitoista maailmancupin palkintokorokepaikkaa, Chanavat'lla kymmenen. Kläbosta kertoo paljon se, että Jouven voittotili on edelleen avaamatta, eikä toisella ranskalaisellakaan ole kuin kaksi voittoa. Nämäkin tulivat kisoista, joissa Kläbo ei ollut mukana.


Vaikeaa näiden miesten välille on saada juuri minkäänlaista eroa. Hyväksyisin vielä Jouven 1,90-2,10-kaltaisen suosikkistatuksen, mutta 2,25 on oikein miellyttävä tarjous Chanavat'n paremmuudelle.

Rabona - 200€ tervetuliaisbonus tarjolla!


Oletko tutustunut aikaisemmin Rabona vedonlyöntisivustoon? Uutena pelaajana saat nyt 100% talletusbonuksen jopa 200€ saakka. Tuplaat siis ensimmäisen talletuksesi. Lue lisää Rabona arvostelu sivultamme tai siirry suoraan alta pelaamaan.
Rabona: lunasta 200€ vedonlyöntibonuksesi ››

Pelivalintamme:

Lucas Chanavat sijoittuu paremmin kuin Richard Jouve @2.25

Huti
Bet365 - Lue arvostelu

2.25

Hyödynnä 100% bonus 50€ saakka!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Pinnacle Sports - Lue arvostelu

2.09

Hyödynnä alan parhaat kertoimetLue arvosteluSiirry pelaamaan
William Hill - Lue arvostelu

2.04

William Hill - Nappaa 100€ riskitön veto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Casumo - Lue arvostelu

2.04

Casumo - Lunasta 100€ tervetulobonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä