2. kierros: Roberto Bautista Agut - Emil Ruusuvuori

2. kierros: Roberto Bautista Agut - Emil Ruusuvuori
2. kierros | Roberto Bautista Agut - Emil Ruusuvuori | 1.9.2021 | 19:30
Kohde sulkeutuu: 01.09.2021 21:30
Katso ilmaiseksi
Live Stream: Unibet TV
Katso tämä ja kaikki muut Yhdysvaltain avointen tennisottelut ilmaiseksi netissä! Voit lukea lisäohjeet Tennis Live Stream-sivultamme tai siirtyä suoraan Unibetin sivustolle tästä.

Emil Ruusuvuori (ATP-66) saa Roberto Bautista Agutin (ATP-21) vastaan varsin sopivaan aikaan. Bautista pelaa otteluvoittoprosenteilla mitattuna heikointa kauttaan seitsemään vuoteen.

Se avaa suomalaiselle mahdollisuuden ainakin taistella tämän toisen kierroksen ottelun voitosta. Espanjalainen on kyllä suosikki, mutta Ruusuvuoren pitäisi pystyä haraamaan vastaan varsin hyvin.

33-vuotiaalla Bautistalla ikä alkaa merkitä. Kyseessä kun on pelaaja, jonka syöttö ei ole sellainen ase, jolla pisteet saisi pidettyä lyhyinä.Bautista Agutia puoltaa hänen selviämisensä ensimmäiseltä kierrokselta nopeasti ja Ruusuvuoren rasitus viime viikolta Winston Salemista. Ruusuvuorta ei varmasti haittaisi, mikäli New Yorkiin keskiviikoksi ennustetut sateet siirtäisivät matsia torstain puolelle.

Bautista Agut sai maanantaina vastaansa sellaisen version Nick Kyrgiosista, ettei ongelmia koitunut. Toki kaksi ensimmäistä erää olivat sikäli 6-3, 6-4-numeroita tasaisemmat, ettei espanjalaisellakaan ollut niissä erissä yhteensä kuin kolme murtopalloa. Kolmas erä sitten lässähti siinä määrin, että Kyrgios menetti oman syöttönsäkin kahdesti saamatta yhtään pistettä.Homma ei ole täysin luistanut


Ajatukset kannattaakin suunnata mieluummin viimeisimpiin kuukausiin kuin maanantaihin. Bautista Agutin tämän kausi on siis ollut aiempiin nähden hankalahko. Ei toki missään nimessä vieläkään huono, sillä useimmat voivat vain haaveilla voittoprosentista 56 ATP-otteluissa.

Heinä-elokuinen ajanjakso on kuitenkin ollut hankala. Wimbledonissa hän selvisi sinänsä ihan kelpo tasolla neljännelle kierrokselle, mutta hävisi siinä niin sanotusti pystyyn Denis Shapovaloville. Takaisin massalle siirryttäessä tuli tyrmäystappio Gstaadissa Arthur Rinderknechille, ja seuraava Kitzbühelin kisakin päätyi heti Pedro Martinezia vastaan.

Pohjois-Amerikan kovien kenttien Masterseista Torontossa Bautista päihitti Tommy Paulin ja niukasti Diego Schwartzmanin, kunnes tie nousi pystyyn Reilly Opelkalle. Cincinnatissa hän ehti pelata vain 3-6, 4-6-matsin Grigor Dimitrovia vastaan.

Kun listaan lisätään Ranskan avointen toisen kierroksen tappio Henri Laaksoselle, ei homma ole täysin luistanut. Ei kausi silti mikään täysi floppi ole ollut, nähtiinhän mies esimerkiksi Miamin Masters-välierässä hänen voitettuaan muun muassa Daniil Medvedevin selvästi kovalla kentällä.

Enimmäkseen hyvää peliä


Emil Ruusuvuori selvisi lopulta melko pienellä vaivalla Kamil Majchrzakista. 6-4, 6-2, 3-6, 6-1-lukemat kertovat ottelun kulusta hyvin. Peli oli selvästi Ruusuvuoren hallussa lukuun ottamatta kolmatta erää. Silloin Majchrzak syötti hyvin ja löi peruslyöntinsä rohkeasti rajojen tuntumaan onnistuen näissä erittäin usein. Samaan aikaan Ruusuvuori haki peliään hieman.

Pääsääntöisesti suomalainen pelasi kuitenkin hyvin, ja erityisen tärkeää näissä karkeloissa on syötön toimiminen. 18 ässää ja kaksi kaksoisvirhettä on sellainen yhtälö, jota ei liian usein ole hänen otteluissaan nähty. Ainakaan tässä US Openin avausottelussa mahdollinen lievä käsivamma ei ainakaan syöttötyöskentelyä haitannut.Yksi ratkaisevista käänteistä oli hurja noin 17 minuutin syöttövuoro, jonka pitämällä Ruusuvuori siirtyi neljännessä erässä 2-1-johtoon. Lukuisia murtopalloja saanut puolalaisvastustaja ei sen jälkeen voittanutkaan sitten enää yhtään peliä.

Bautista Agut on parhaimmillaan ollessaan sellainen lyöntiseinä, jota vastaan on vaikeaa lyödä läpi. Jos espanjalainen yltää hyvälle tasolleen, on Ruusuvuoren puhde erittäin haastava. Hänen pitää pystyä kärsivällisesti jauhamaan pitkiä pisteitä ja onnistua myös viimeistelemään ne tilanteet, jotka mies pystyy itselleen luomaan.

Toisaalta Bautista Agut osaa tarvittaessa olla myös aggressiivinen. Esimerkiksi Ranskan tappio Laaksoselle osoitti kuitenkin hänen viime kuukausien haavoittuvaisuutensa.

Ruusuvuori pääsee otteluun hyvällä itseluottamuksella. Ottelun venyessä viiteen erään voisi fysiikka alkaa nousta isohkoon rooliin, onhan suomalaisella takana viime viikolta suuri määrä helteistä tennistä. Toisaalta New Yorkin kuumat kelit loppuvat sopivasti keskiviikkoon, joten fysiikka voisi hyvinkin kestää.


Kaiken tämän pohdinnan jälkeen lähtökohta on varsin tasainen. 4,5 peliä on riittävä tasoitus pelikelpoiseen kohteeseen.

Pelivalintamme:

Emil Ruusuvuoren voitto +4,5 pelin tasoituksella @1.98

Unibet - Lue arvostelu

1.98

Hyödynnä 200% bonus 200€ asti uusille pelaajille!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

1.98

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
888sport - Lue arvostelu

1.98

Hyödynnä 100€ ensitalletusbonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Casumo - Lue arvostelu

1.98

Casumo - Lunasta 100€ tervetulobonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Coolbet - Lue arvostelu

1.96

Kaksi bonusta: 100%/150€ tai talleta 10€ & saat 50€!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Pinnacle Sports - Lue arvostelu

1.91

Hyödynnä alan parhaat kertoimetLue arvosteluSiirry pelaamaan
Bethard - Lue arvostelu

1.91

Bethard - Lunasta jälleen 100€ vedonlyöntibonusLue arvosteluSiirry pelaamaan
Mobilebet - Lue arvostelu

1.83

Mobilebet - Tuplaa ensitalletuksellesi 100€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Comeon! - Lue arvostelu

1.83

ComeOn - 150€ talletuksella 300€ pelirahaa!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä