ATP1000-turnaus, Madridin Masters: Roberto Carballes Baena - Emil Ruusuvuori

Julkaistu: 30.04.2021 22:17

ATP1000-turnaus, Madridin Masters: Roberto Carballes Baena - Emil Ruusuvuori
ATP1000-turnaus, Madridin Masters | Roberto Carballes Baena - Emil Ruusuvuori | 1.5.2021 | 12:00

Emil Ruusuvuoren (ATP-75) seikkailut massakentällä jatkuvat tällä kertaa Madrdidin Masters-kisan karsinnassa. Pääsarjaan päästäkseen pitäisi voittaa kaksi ottelua, eikä tehtävä ole helppo. Roberto Carballes Baenan (ATP-93) jälkeen vastaan asettuisi jompikumpi kaksikosta Marco Cecchinato-Frances Tiafoe.

Carballes Baena ei ole mahdoton voitettava edes tässä Ruusuvuoren kannalta hankalassa tilanteessa. Kolme erää tai vaihtoehtoisesti kaksi pitkää erää ei ole kaukaa haettu skenaario.Ruusuvuoren uran kolmaskin ATP-massaottelu tuotti tappion, kun Ilja Ivashka tyrmäsi suomalaisen viime viikolla Münchenin avauskierroksella. Kaikki nämä häviöt ovat tulleet pelaajille, joiden ranking on ollut kohtaamishetkellä yli sata – kahdella aiemmalla vielä selvästikin yli.

Ivashka on rankingia tasokkaampi mittari


Toisaalta Ivashka on osoittanut, että hänellä juuri tämänhetkinen taso on parempi kuin ranking näyttää. Marssihan venäläinen Münchenissä perjantaina jo välierään voitettuaan maailmantilaston kutosen Alexander Zverevin. Näin sekä Ruusuvuorella että Ivashkalla on lyhyen ajan sisään voitto Zverevistä, Ruusuvuorella toki kovalla kentällä.

Carballes Baena on klassinen ”hajuton ja mauton espanjalainen massapelaaja”. Missään nimessä ei ole syytä vähätellä uraa, joka on johtanut hitaasti mutta varmasti top-sata-pelaajaksi. 28-vuotias pelaaja tahkosi 23-vuotiaaksi asti jopa hämmästyttävän tasaisesti hieman sadan huonommalla puolella.

Työn sankari


Tähänastinen ennätysranking 72 tuli helmikuussa 2018, ja sen jälkeen Carballes Baena on vuorotellut ATP-turnausten ja Challengerien välillä. Hän kiertää massakisoja viimeiseen asti, esimerkiksi viime vuonna hän valitsi marras-joulukuussa kolmen massa-Challengerin putken Ecuadorissa, Perussa ja Brasiliassa. Työn sankari siis.

ATP-massaottelujen voittoprosentti on hyvää luokkaa (48,9). Siitä ei kuitenkaan kannata vetää valtavia johtopäätöksiä, sillä valtaosa matseista on pienimmistä 250-kisoista. Mastersien pääsarjoihin portit ovat auenneet varsin harvoin.

Hedelmällisempää on katsoa lähes kolmensadan massalla pelatun Challenger-kamppailun prosenttilukemaa 60. Se kertoo enemmän: usein ATP-luku on noin 20-25 prosenttiyksikköä pienempi kuin haastajatasolla.Pelaajaprofiilikin on hyvin tyypillinen. Syötönpalautus on parempi kuin syöttö, ja pisteistä erittäin merkittävä osuus tulee vastustajan virheistä. ATP-kisoissa syöttövuoroista on päättynyt miehen eduksi 76, palautusvuoroista 24 prosenttia.

Carballes Baena on pelannut 22. helmikuuta turnauksen yhtä viikkoa vaille joka kerta. Kahdesti hän on edennyt toista kierrosta kierrosta pidemmälle, helmenä Belgradin Challengerin voitto. Vastaavasti nippu tappioita on tullut keskinkertaisille pelaajille, kuten Henri Laaksoselle, Gonzalo Lamalle & Nuno Borgesille.


Ruusuvuoren massapelaamisesta on näissä vihjeissä kirjoitettu tällä kaudella jo paljon. Madrid voisi yleensä verraten nopean alustan vuoksi sopia suomalaiselle tässä tilanteessa.

Carballes Baenan pelikin on ailahdellut melkoisesti, ja tästä voi siksi tulla pitkä ottelu.
Runsaan kohde- ja lajivalikoiman omaava ComeOn! tarjoaa uudelle asiakkalle 100% bonuksen 300€ asti, jolloin saat 150€ talletuksella 300€ pelirahaa. Lue lisää ComeOnin! bonuksesta täältä tai siirry suoraan hakemaan markkinoiden yksi isoimmista talletusbonuksista tästä!

Pelivalintamme:

Ottelussa yhteensä yli 21,5 peliä @1.97

Pinnacle Sports - Lue arvostelu

1.97

Hyödynnä alan parhaat kertoimetLue arvosteluSiirry pelaamaan
Bethard - Lue arvostelu

1.95

Bethard - Lunasta jälleen 100€ vedonlyöntibonusLue arvosteluSiirry pelaamaan
Mobilebet - Lue arvostelu

1.95

Mobilebet - Tuplaa ensitalletuksellesi 100€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Comeon! - Lue arvostelu

1.95

ComeOn - 150€ talletuksella 300€ pelirahaa!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä