CS:GO: ENCE - Eternal Fire

Roobet Cup 2022 | ENCE - Eternal Fire | 16:00
Kohde sulkeutuu: 23.06.2022 16:00
16 joukkueen välinen Roobet Cup 2022 on käynnistymässä. Torstaina 23. kesäkuuta C-lohkokin pääsee vauhtiin: noin kello 16 kansainvälinen ENCE kohtaa turkkilaistiimi Eternal Firen. Ottelu pelataan bo3-periaatteella.Kansainvälisillä pelaajilla varustettu suomalaisorganisaatio ENCE majailee HLTV-rankingin kolmannella sijalla. Kuten sijoituksesta näkee, on kevät sujunut kokonaisuutena hienosti: joukkue on onnistunut rankingin parinkympin ja kympin tienoilta aivan kärkikahinoihin. Hiljattain pelatusssa BLAST Premier Spring Finalsissa ei kuitenkaan aivan totutunlaista liitoa nähty. Turnaus avattiin voitolla BIG:stä, mutta seuraavassa pelissä kärsittiin yllätystappio OG:lle suoraan kahdessa kartassa. Dust2:ssa hävittiin niukasti, ja koska jotkut kierrokset kaatuivat lähinnä ENCEn hieman erikoisiin ratkaisuihin, jossiteltavaa jäi. Pudotuspelien avauskierroksella vastaan tuli Vitality, joka sekin nappasi 2–0-voiton. Jossiteltavaa jäi taas, sillä lopulta jatkoajalle venyneessä Nukessa lörähti tärkeä kierros mitä ilmeisimmin heikon kommunikaation vuoksi. BLASTiin ei ENCE voi olla tyytyväinen, mutta koska keväällä ollaan nähty erittäin hyvää pelaamista, pystyy joukkue kyllä ryhdistäytymään. Hyvä tilaisuus siihen tulee torstaina, kun vastaan asettuu ennakkoon luokkaa köykäisempi vastustaja.

Eternal Fire on rankingissa 25. sijalla. Turkkilaistiimi ei tänä vuonna ole suurimpiin kansainvälisiin turnauksiin yltänyt, joten kevät on mennyt hieman pienemmissä karkeloissa. Joukkue toki osallistui majoreiden Challengers stagelle, mutta siellä oli tyytyminen peräpään sijoituksiin: voitto irtosi Renegadesista, mutta tappio tuli niin Bad News Eaglesille, Spiritille kuin MIBR:llekin. Aivan hiljattain turkkilaistiimi toki varmisti conference-peleissä paikan ensi ESL Pro League -kaudelle. Pinnacle Cupistakin tuli kakkossija, joten kyseessä on varsin pätevä tekijä, kun karkeloissa on rankingin parinkympin tuolla puolen olevia joukkueita. Eternal Fire on tänä keväänä eri yhteyksissä onnistunut päihittämään muun muassa OG:n, fnaticin ja Dignitasin, joten yksittäisissä otteluissa joukkue pystyy haastamaan kovempiakin joukkueita. Yksilötaitoa turkkilastiimissä on, mutta kokonaisuutena taso ei vielä ole riittänyt aivan korkeimman tason turnauksiin.

ENCEn pitäisi viedä


ENCEn ehdoton ykkösbanni on tunnetusti Inferno. Eternal Firen vastaava on Ancient. Tilastokirjoissa Eternal Firen yleisin ykkösvalinta on Vertigo, mutta hajontaa tosin on. Viime peleissä turkkilaiset ovat valinneet erityisesti Nukea ja Overpassia, joiden lisäksi myös Dust2 voisi potentiaalinen valinta. Overpassissa ENCEllä on viiden kartan tappioputki menossa, mutta on hyvä muistaa, että vastustajat ovat olleet top 10 -joukkueita. ENCEn ehdoton ykkösvalinta on Nuke, jossa se on parhaimmillaan yksi maailman vaarallisimmista joukkueista. Toinen erittäin potentiaalinen valinta on Mirage, joka voisi olla hyvä valinta, sillä siellä vastustaja on pelannut melko harvakseltaan vieläpä varsin heikolla voittoprosentilla.

ENCE on kaiken kaikkiaan niin selvästi vahvempi joukkue kuin tämänkertainen vastustajansa, että ottelun voittajasuosikista ei pitäisi olla epäselvyyttä. ENCEllä ei ole tällä hetkellä niin heikkoa karttaa, että Eternal Firelle olisi etukäteen budjetoitavissa karttavoittoa. Vastustaja on toki sen verran taitava, ettei ENCEllä ole varaa lähteä matsiin mitenkään liian rennosti. ENCE haastaa maailman kärkijoukkueita, kun taas Eternal Fire taistelee sijoituksista tasoa alempana. ENCEllä on ollut viime turnauksissa erittäin positiivinen meininki, ja jos se viime turnauksen pienen kyykkäyksen jälkeen onnistutaan palauttamaan, on odotettavissa voitto suoraan kahdessa kartassa.

Pelivalintamme:

Lopputulos: 2–0 @1.78

Huti
Neo.bet - Lue arvostelu

1.78

Neo.bet - Lunasta 200% bonus vedonlyöntiin!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Vulkanbet - Lue arvostelu

1.76

Vulkanbet - eSportsin ammattilainen tarjoaa hyvät pelikohteet!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Aleksi