Lenzerheide, naisten sprintti (v): Rosie Brennan - Nadine Fähndrich

Lenzerheide, naisten sprintti (v) | Rosie Brennan - Nadine Fähndrich | 28.12.2021 | 12:30
Kohde sulkeutuu: 28.12.2021 12:30
Tour de Ski alkaa tällä kertaa Sveitsin Lenzerheidessa, jossa on kisattu Tourilla aiemmin kahden vuoden välein eli myös 2019, 2017 ja 2015. Sprinttien merkitys on kiertueella varsin suuri, sillä kilpailtava yhteismatka on nyt lyhyempi kuin koskaan.

Nadine Fähndrich onnistui erinomaisesti Davosin sprintissä, ja sveitsiläinen on onnistunut muutenkin nostamaan tasoaan. Erot Rosie Brennaniin verrattuna ovat kuitenkin pienet, ja kertoimissa on reagoitu hieman liiaksi Davosin tapahtumiin.Fähndrichillä oli siis Davosissa vahvaa suorittamista. Hän taisteli jopa voitosta, vaikka voittamattomana kauden aloittanut Maja Dahlqvist olikin lopulta ykkönen. Eroa Fähndrichiin jäi kuitenkin vain 0,34 sekuntia.

Kolmas oli Anamarija Lampic 0,74 sekuntia voittajasta. Neljänneksi sijoittuneen Brennanin ero Dahlqvistiin oli 2,81 sekuntia. Yhdysvaltalainen ehti maaliin ennen Tiril Udnes Wengiä & Emma Ribomia.

Vähitellen kestomenestyjäksi


Kysymys kuuluukin, että onko Fähndrich noussut pysyvämmin (vapaan) sprintin huipulle. Merkit siitä alkavat vähitellen olla olemassa.

Maailmancupin vapaan sprintissä nainen on ollut 2020-luvun yhdeksässä startissa aina välierässä ja kuudesti finaalissa. Näitä tilastoja muovaa toki se, että viime kauden alussa pohjoismaalaiset hiihtäjät puuttuivat joistakin kilpailuista koronakäytäntöjen jäljiltä.

Joka tapauksessa oletusarvo on se, että Fähndrich päätyy finaaliin myös Tour de Skin Lenzerheidessa. Ruotsin sprinttihirmut Dahlqvist ja Jonna Sundling jättävät Tourin väliin.Kertoimissa ykkössuosikiksi on nostettu Lampic, eikä syyttä. Slovenialainen on ollut vielä takuuvarmempi suorittaja kuin Fähndrich. Lähinnä ruotsalaiset ovat estäneet sen, ettei Lampic ole päässyt juhlimaan juurikaan voittoja lukuisista palkintokorokesijoituksista huolimatta. Hän oli kuitenkin ykkönen kaksi vuotta sitten juuri Lenzerheidessa.

Brennan nousi 30-vuotispäivän jälkeen aivan uudelle tasolle


Rosie Brennan on kehittynyt sprintterinä hurjasti. Ennen 30-vuotissyntymäpäiviään hänen tulokset lyhyiltä matkoilta olivat lähinnä karsiutumisia erävaiheesta eli jäämisiä maailmancupin pisteiden ulkopuolelle.

Korona-aikaa edeltäneissä kisoissa taso parani siten, että hän alkoi selviytyä säännöllisesti karsinnoista eteenpäin. Rahkeet eivät kuitenkaan riittäneet vielä tuolloin jatkopaikkaan ensimmäisestä vaiheesta, vaan tulokset olivat vuoden 2020 alussa jatkuvasti sijoilla 16-25.Viime vuonna Davosissa rävähti sitten kerralla. Uran ensimmäinen semifinaalipaikka johti saman tien osakilpailuvoittoon. Suoritus löi ällikällä, vaikka tuolloinkin pohjoismaalaiset olivat kisasta poissa.

Sen jälkeen taso on vakiintunut varsin korkeaan luokkaan. Viime vuonna Tour de Ski alkoi Val Müstairin viidennellä sijalla, ja sama oli sijoitus tällä kaudella Lillehammerissa. Fähndrich päätyi Norjassa seitsemänneksi.


Neljästä viimeisimmästä yhteisestä vapaan sprintistä Brennan on ollut parempi kolmessa. Pystyn Davosin tapahtumien jälkeen allekirjoittamaan Fähndrichin suosikkiaseman, mutta näin suuri sen ei pitäisi olla.
Runsaan kohde- ja lajivalikoiman omaava ComeOn! tarjoaa uudelle asiakkalle 100% bonuksen 300€ asti, jolloin saat 150€ talletuksella 300€ pelirahaa. Lue lisää ComeOnin! bonuksesta täältä tai siirry suoraan hakemaan markkinoiden yksi isoimmista talletusbonuksista tästä!

Pelivalintamme:

Rosie Brennan sijoittuu paremmin kuin Nadine Fähndrich @2.5

Bet365 - Lue arvostelu

2.5

Hyödynnä 100% bonus 50€ saakka!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Pinnacle Sports - Lue arvostelu

2.47

Hyödynnä alan parhaat kertoimetLue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä