MM-karsinta: Ruotsi - Suomi

MM-karsinta | Ruotsi - Suomi | 25.11.2021 | 21:00
Kohde sulkeutuu: 25.11.2021 21:00
Panoksellista maajoukkuekoripalloa on harvoin tarjolla, ja sen vuoksi torstai on herkkupäivä. Varsinkin kun vastakkain asettuvat harvinaislaatuisesti Suomi ja Ruotsi, vieläpä ennalta varsin tasaisessa ottelussa.

Susijengin valmennusjohto on perinteiseen tapaan vaalinut näkemyksiään siitä, kuinka pieni ja sisukas Suomi on tässäkin ottelussa altavastaaja. Ei uppoa: asetelmat ovat prosenteissa äärimmäisen lähellä klassista 50-50-tilannetta.

Parhaaksi vetokohteeksi nousee kuitenkin erittäin vähäkorinen ottelu. Peli pelataan aiemmin Globenina tunnetussa, suomalaisillekin kovin rakkaassa jäähallissa. Areenakorit eivät heittopelissä armoa anna, ja varsinkin sinivalkoiset lähtevät iltaan vahvasti puolustuksen kautta.Ruotsin joukkue on toki mielenkiintoinen ja synkkään aiempaan 2000-lukuun verrattuna ehdottomasti myös laadukas. Kahdentoista pelaajan kokoonpanosta löytyy neljä vähintään 210-senttistä pelaajaa, kun Suomella ei ole heitä yhtään.Myös pelaajien edustamat seurat ovat melko hyvää luokkaa. Peräti puolet eli kuusi ovat kirjoilla Espanjan ACB-liigassa, jota pidetään Euroopan kovimpana pääsarjana.

Pituus on jossain määrin vain numeroita, ja kuten Suomen valmennusjohtokin toteaa, vain yksi neljästä todella isosta miehestä on varsinainen korinalusviimeistelijä. Aivan kaikkia parhaita pelaajia länsinaapuri ei saa mukaan, kun kaksi miestä on samaan aikaan mukana Euroliigassa.

Paremmuus saadaan ratkottua melko tasapuolisesti


Suomi kaipaa vain Lauri Markkasta, eli paljon puhuttua vääryyttä FIBA:n ja Euroliigan kahinasta kokee tässä tapauksessa hieman enemmän Ruotsi. Tosin tässäkin mielessä puntit ovat melko tasan, eli paremmuus saadaan näiden maiden välillä ratkottua varsin realistisella tavalla.

Asiat muuttuvat aikanaan siinä vaiheessa, kun ruvetaan puhumaan samassa MM-karsintojen lohkossa pelaavasta Sloveniasta ilman lukadonciceja.

Suomen mukana olevassa kokoonpanossa on lieviä loukkaantumishuolia. Henri Kantonen oli muutamasta edellisestä korisliigapelistä sivussa, eikä häntä nähdä Tukholmassakaan. Sen sijaan Jamar Wilson on toipunut pelikuntoon ainakin siinä määrin, että mies nimettiin kokoonpanoon.

Takamiestilanne on mielenkiintoisen haastava


Veteraani-ikäisen Wilsonin palveluksia kaivattaisiin, sillä takamiestilanne on näkemyksestä riippuen mielenkiintoinen ja haastava. Petteri Koposen jalat eivät ole siinä kunnossa kuin ne läpi 2010-luvun maajoukkuetta kannatelleen pelaajan kohdalla olivat.

Mukana olevista miehistä Ilari Seppälän näytöt maajoukkueessa ovat olleet hyvin vaihtelevia. Edon Maxhunin rooli nousee tärkeäksi, sillä hänen pitää pystyä olemaan se jossain määrin "uusi Koponen", joka luo korintekotilanteita itselleen ja myös muille.

Susijengin vahvuuksiin kuuluu tällä hetkellä ehdottomasti puolustuspelaaminen tiettyjen pelaajien osalta. Sasu Salin & Elias Valtonen lukeutuvat tällä saralla jopa Euroopan kärkiosaajiin. Suomi onkin saanut Valtosesta ja osin myös Mikael Jantusesta erittäin, erittäin kovasti kaipaamaansa nuorempaa osaajaa.
Ruotsilla on toki takanaan kotiyleisön merkittävä tuki yli 10 000 katsojan muodossa. Toisaalta kyseinen areena ei ole järin tuttu pelipaikka kotijoukkueellekaan, joten kotiedulle ei tässä tapauksessa anneta tavanomaista koripallolle yleensä suurta painoarvoa.
Runsaan kohde- ja lajivalikoiman omaava ComeOn! tarjoaa uudelle asiakkalle 100% bonuksen 300€ asti, jolloin saat 150€ talletuksella 300€ pelirahaa. Lue lisää ComeOnin! bonuksesta täältä tai siirry suoraan hakemaan markkinoiden yksi isoimmista talletusbonuksista tästä!

Pelivalintamme:

Ottelussa yhteensä alle 156,5 pistettä @1.88

Unibet - Lue arvostelu

1.88

Hyödynnä 100% bonus 100€ asti uusille pelaajille!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
LeoVegas - Lue arvostelu

1.88

LeoVegasilta nyt parannettu 100€ tervetuliaisbonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

1.88

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
888sport - Lue arvostelu

1.88

Hyödynnä 100€ ensitalletusbonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Coolbet - Lue arvostelu

1.8

Kaksi bonusta: 100%/150€ tai talleta 10€ & saat 50€!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mobilebet - Lue arvostelu

1.77

Mobilebet - Tuplaa ensitalletuksellesi 100€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Comeon! - Lue arvostelu

1.77

ComeOn - Lunasta helppo 100% aina 100€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Pinnacle Sports - Lue arvostelu

1.76

Hyödynnä alan parhaat kertoimetLue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä