Naisten MM-karsinnat: Ruotsi - Suomi

Naisten MM-karsinnat | Ruotsi - Suomi | 25.11.2021 | 19:30
Kohde sulkeutuu: 25.11.2021 19:30
Marraskuun viimeinen torstai-ilta, Göteborgin Gamla Ullevi, legendaarinen ottelupari: Ruotsi vastaan Suomi. Kyseessä on naisten MM-karsintaottelu vuoden 2023 MM-kisoihin, jotka pelataan Australiassa ja Uudessa-Seelannissa. Etelä-Ruotsin torstai-iltainen sää ei pelaajia hemmottele, sillä Forecan ennusteen mukaan lämpötila on +4:ssa, ja neljä metriä sekunnissa puhaltava pohjoistuuli laittaa lämmön tuntumaan vieläkin kylmemmältä (tuntuu kuin 0 celsiusasteelta). Lisäksi torstai-päivän aikana Göteborgissa satelee vettä noin 10 millimetrin verran. Tuo sade kuitenkin lakannee juuri ottelun avausvihellykseksi. Saa nähdä, miten kehnohko sää lopulta vaikuttaa peliin.

Fifan naisten rankingissa 25. sijalla (Euroopan maista 16. paras) olevilla Helmareilla on Vanhalla Ullevilla valtaisa haaste edessään, sillä Fifan naisten rankingissa Yhdysvaltojen jälkeen kakkosena oleva Ruotsi ei ole ikinä hävinnyt arvokisojen karsintaottelua kotikentällään, vaikka se on osallistunut arvokarsintoihin 21 kertaa!

Ottelun pelikohteeksi valitaan kohde: Molemmat joukkueet tekevät maalin - Kyllä vai ei. Ruksitaan siihen vaihtoehto "ei". Näin ensinnäkin sillä perusteella, että pelilliseltä tasoltaan Suomen veroiseksi osoittautunut Irlanti, joka lokakuussa kävi Helsingin olympiastadionilta hakemassa 2-1-voiton Helmareista, ei onnistunut lokakuussa Ruotsia vastaan pelaamassaan kotipelissään laukomaan kertaakaan kohti Ruotsin maalia. Suomikaan siis tuskin paljon maalipaikoille pääsee, varsinkin kun Ruotsin tukena on tällä kertaa lähes 15 000-päinen kotiyleisö. Lisäksi on syytä miettiä Suomen maalintekohistoriaa länsinaapuria vastaan: 37 ottelua, vain 16 tehtyä maalia. Eikä Helmareiden maalintekourakkaa yhtään helpota se seikka, että Ruotsin maalia vartioi maailman TOP-5 maalivahteihin lukeutuva, kokenut Rut Hedvig Lindahl.Muutamalla pelaajalla muistissa 8 vuoden takainen EM-ottelu


Kolme ruotsalais- ja kuusi suomalaispelaajaa olivat kentällä vajaat kahdeksan ja puoli vuotta sitten, kun maat kohtasivat EM-kisojen alkulohko-ottelussa, joka pelattiin sekin tämän iltaisen matsin tapaan Göteborgin Gamla Ullevilla. Tuossa EM-ottelussa esiintynyt Helmarit-sekstetti: Tinja-Riikka Korpela, Tuija Hyyrynen, Anna Westerlund, Nora Heroum, Emmi Alanen ja Natalia Kuikka ovat luultavasti joskus nähneet painajaisia kyseisestä pelistä, sillä se päättyi Helmareiden osalta varsin synkästi 0-5-tappioon. Tuossa ottelussa kahdesti maalinteossa onnistautunut ja sen parhaana pelaajana palkittu Ruotsin keskuspuolustaja Nilla Fischer, 37, on varmasti niitä viimeisiä henkilöitä, jotka tuon heinäkuisen kesäillan tulevat unohtamaan. Muita tuossa ottelussa pelanneet ja vielä tänäänkin mukana olevat ruotsalaispelaajat ovat Sofia Jakobsson ja peräti 223 maaottelun ennätysnainen Caroline Seger, 36.

Vuoden 2013 EM-ottelun laukaisutilastot olivat yhtä karut kuin ottelun loppulukematkin: laukaukset (joista maalia kohti) 24 (16) - 4 (1). Moni asia on kuitenkin muutunut sitten heinäkuun 2013, eikä marraskuussa 2021 varmastikaan nähdä yhtä suurta tasoeroa Ruotsin ja Helmareiden välillä.

Irlanti-tappio paha kolaus Helmareiden MM-kisahaaveille


Näiden MM-karsintojen kolmannesta ottelusta muodostui Suomelle vaikea jo heti ottelun alkuminuuteilla, kun Megan Connollyn lähettämä tarkka vaparikuti aivan rangaistusalueen rajan tuntumasta painui yllätti Suomen maalivahti Korpelan. Toisen puliajan seitsemännellä minuutilla alkoi kuitenkin näyttää paremmalta Adelina Engmanin tasoittaessa pelin 1-1:een. Ilo ei kuitenkaan kestänyt Helmareiden osalta kauan vaan nelisen minuuttia myöhemmin Denise O'Sullivan vei Irlannin uudelleen johtoon, ja peli myös päättyi lopulta Helsingissä noihin 1-2-lukemiin. Suomella oli tuplasti laukauksia Irlantiin nähden (18 - 9). Irlannin naisten laukaukset kuitenkin suuntautuivat hyvällä prosentilla kohti Suomen maalia - toisin kuin Helmareilla. Maalia kohti suuntautuneita kuteja kun kirjattiin molemmille viisi kappaletta.

Kotitappion myötä Helmareilla on kolmen pelatun ottelun jälkeen kasassa kuusi pistettä, kun Ruotsilla niitä on täydet yhdeksän kappaletta. Suomen tehtyjen ja päästettyjen maalien saldo näyttää lukuja 6 - 3, Ruotsin vastaavat numerot ovat 6 - 0.

Ruotsilla pieni hyökkääjäongelma - vai onko?


Vuodesta 2003 saakka julkaistussa Fifan naisten rankingissa koko ajan sijoilla 2-7 pysytellyt Ruotsi kärsii pienestä hyökkääjäongelmasta, kun sekä Real Madrid-tähti Kosovare Asllani että Everton-kärki Anna Anvegård ovat sivussa. Lisäksi Häckenin maalipyssy Stina Blacksteniuksen pelaaminen on loukkaantúmisen jäljiltä epävarmaa. Mikäli Blackstenius ei ole avauksessa, ysipaikalle on tyrkyllä muun muassa Wolfsburgin 24-vuotias Rebecka Blomqvist (11 maaottelua, yksi maali), joka ei ole lokakuun maaottelutauon jälkeen saanut seurajoukkueessaan kuin 31 minuuttia peliaikaa - toki on onnistunut tuossa ajassa kuitenkin tekemään maalin. Yksi vaihtoehto hyökkäykseen on kokenut, 132 A-maaottelun konkari Sofia Jakobsson, 31. 23 A-maaottelumaalin pelaaja ei ole hänkään saanut haluamaansa peliaikaa seurajoukkueessaan Bayern Münchenissä.

Edellä mainittujen hyökkäyspään poissaolojen lisäksi Ruotsilla ei merkittäviä kokoonpanohuolia ole.

Suomen ainoa voitto 45 vuoden takaa


Suomen ja Ruotsin naisten jalkapallomaajoukkueet kohtasivat ensimmäisen kerran vuonna 1973 Maarianhaminassa. Ottelu päättyi maalittomana, ja peliaika oli tuolloin kaksi kertaa 30 minuuttia. Tuo ottelu oli samalla kummankin maan ensimmäinen virallinen maaottelu. Sen jälkeen maat ovat kohdanneet 36 kertaa. 37 ottelusta vain yksi on päättynyt Suomen voittoon (vuonna 1976), Ruotsi on juhlinut voittanut voittoa peräti 30 kertaa. Otteluiden maaliero näyttää sekin Suomen kannalta karuja lukemia 16 - 118.Löytääkö Signeul lääkkeet kotimaansa kiusaamiseen?


Helmareiden ruotsalaisvalmentaja Anna Signeul, 60, saa kuulla Vanhalla Ullevilla oman maansa kansallislaulun. Tilanne ei kuitenkaan ole hänelle täysin vieras, sillä peräti 12 vuotta (2005-2017) Skotlannin naisten maajoukkuetta valmentanut falunilaislähtöinen nainen on saanut kokea saman tilanteen jo viisi kertaa aiemmin. Nämä tapahtuivat vuosina 2012-2017. Skotlanti joutui nöyrtymään jokaisella kerralla tappioon. Ruotsin maaperällä pelatuissa kolmessa ottelussa (kaksi ystävyysottelua, yksi karsintapeli) Skotlanti jäi joka kerta maaleitta (maaliero Ruotsin hyväksi 9 - 0). Onko Helmareilla tänään sama kohtalo (jäädä maaleitta)?

Nappaa ilmaisveto jopa 100€ saakka Mr Greeniltä!


Oletko aiemmin pelannut Mr Greenillä? Liity nyt uutena pelaajana ja saat ensimmäistä talletusta vastaavan ilmaisvedon jopa 100€ saakka! Lue lisää Mr Greenistä täältä tai siirry suoraan pelaamaan alta!

Pelivalintamme:

Tekevätkö molemmat maalin - Ei ! @1.65

Betfair - Lue arvostelu

1.65

Hyödynnä 100% bonus aina 100€ astiLue arvosteluSiirry pelaamaan
Coolbet - Lue arvostelu

1.6

Kaksi bonusta: 100%/150€ tai talleta 10€ & saat 50€!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Skoogy Athletics