Salibandyn MM-kisat: Ruotsi - Suomi

La 12.11. | klo 15:00 | Salibandyn MM-kisat | RUOTSI - SUOMI

Kohde sulkeutuu: 12.11.2022 15:00


Suomi ja Ruotsi ovat yleensä kohdanneet salibandyn MM-kisoissa vasta finaalissa, mutta Suomen jäätyä oman lohkonsa kakkoseksi kohtaavat he tänä vuonna jo välierässä. Toisessa välierässä pelaavat Tshekki ja Sveitsi. Kumpi menee ottelusta finaaliin?

Puolivälierissä nähtiin murskaluvut


Ruotsi pelasi oman puolivälieränsä torstai-iltana Norjaa vastaan. Heti ottelun ensiminuuteilla Ruotsi meni johtoon, mutta Norja onnistui tasoittamaan ottelun. Iloa ei kuitenkaan kauaa kestänyt, ennen kuin Ruotsi meni menojaan ja ottelu oli jo taputeltu. Ruotsi ei hirveästi maalitehtailussaan säästellyt, sillä lopputulokseen kirjattiin Ruotsin ja Norjan välille historialliset 18-2 murskajaiset.

Koko turnaus Tshekki-ottelua lukuun ottamatta on Ruotsille ollut melkoista maali-iloittelua, sillä 4 ottelussa he ovat tehneet yhteensä 51 maalia. Kim Nilsson (7+2) sekä Alexander Galante-Carlström (10+3) ovat vastanneet kolmasosasta Ruotsin maaleista.


Suomi lähti luonnollisesti isona ennakkosuosikkina Saksaa vastaan. Peluutuksen kanssa oli pieniä kysymysmerkkejä, kun tieto saavutti kansan että Joonas Pylsy ei toipunut näissä kilpailuissa pelikuntoon, jonka vuoksi varasijalla joukkueeseen ollut Peter Kotilainen oli hälytetty pikakomennuksella täydentämään Suomen joukkuetta. Kotilainen jäi alkuperäisistä valinnoista niukasti ulos, vaikka mies jakaa tällä hetkellä F-liigan pistepörssin kärkisijaa johtaen samalla syöttöpörssiä.

Kotilainen osoitti heti että hän oli oiva valinta joukkueeseen. Hänet istutettiin kakkoskenttään tutun pelikaverin Ville Lastikan viereen. Kolmantena kentässä operoi Justus Kainulainen, joten varsinaista maalinteko- sekä hyökkäysvoimaa tästä kentästä löytyi. Kakkoskentän otteet olivatkin erittäin hyviä, ja he pystyivät nerokkaasti rakentelemaan vaarallisia maalipaikkoja joka vaihdossa. Myös onnistumisia tuli, kun Lastikka ja Kotilainen kirjauttivat itselleen ottelusta 1+1 tehopisteet ja Kainulainen 2+1. Nykky säästeli Lastikkaa ja Kotilaista lauantaille, sillä palautusmisaika on erittäin pieni. Tämän vuoksi ottelun jo ratkettua he eivät enää pelanneet pelin puolivälin jälkeen. Suomi voitti ottelun lopulta maalein 11-2 kun onnistumisia kirjattiin lukuisille eri kenttäpelaajille. Mikäli karsintaotteluita ynnä muita höpöhöpö-pelejä ei lasketa, ei Suomi ole tainnut tehdä kunnon maita vastaan yli kymmentä maalia todella pitkään aikaan.

Suomen hyökkäyspelaamisen ilme piristyi tähän otteluun kaivatulla tavalla. Myös ykköskentältä saatiin onnistumisia, kun Sami Johansson onnistui tekemään kaksi maalia ja yhden aivan pelin lopussa, jota ei kuitenkaan enää hyväksytty. Mikäli hyökkäyspeli näyttäisi samalta kuin eilen, voisi kuvitella että Suomella olisi jonkinlainen sauma lyödä Ruotsille kampoihin.


Suomi jätti Saksan vaille mahdollisuuksia puolivälierässä.

Lepoetu Ruotsin puolella, mutta Suomi ei anna mitään ilmaiseksi


Ruotsi on pelannut erittäin vakuuttavat kilpailut tähän asti ja ollut hyvin tehokas. Suomen esitykset ovat olleet vaihtelevia, mutta toisaalta voisi sanoa että nyt on enää kovat ottelut jäljellä. Ruotsi lähtee otteluun suuren lepoedun turvin, sillä he pelasivat oman puolivälieränsä jo torstaina, kun taas Suomelle palautumisaikaa jäi ainoastaan vain noin 20 tuntia.

Ruotsi on onnistunut turnauksessa maalinteossa eikä Suomen viisikkopuolustus ole välttämättä sillä tasolla millä toivoisi - Suomi joutuu vastaamaan Ruotsin huutoon hyvällä hyökkäyspelaamisella, joka onneksi Saksaa vastaan näytti jo tehokkaalta.

Ottelun totals-rajaksi on asetettu maltillinen yli/alle 9,5 maalia. Viimeiset 5 Suomen ja Ruotsin kohtaamista ovat päättyneet yli 9,5 maalin tulokseen. Myös nyt on pieni kutina, että onnistumisia saatettaisiin nähdä paljon molempiin kenttäpäihin.

Viime vuoden MM-kisojen jälkeen Suomi ja Ruotsi ovat kohdanneet kahdesti, joista toisen Ruotsi voitti maalein 6-5 ja toinen päättyi Suomen 6-5 voittoon varsinaisen peliajan jälkeen.

iBet - Tuplaa ensimmäinen talletuksesi 200€ saakka!


Oletko jo tutustunut uuteen iBet vedonlyöntisivustoon? Saat nyt uutena asiakkaana sivustolta 100% talletusbonuksen jopa 200€ saakka. Tuplaat siis ensimmäisen talletuksesi. Lue lisää iBet arvostelu sivultamme tai siirry suoraan alta lyömään vetoa!
iBet: lunasta 200€ vedonlyöntibonuksesi ››

Pelivalintamme:

Yli 9,5 maalia @1.82

Huti
iBet - Lue arvostelu

1.82

iBet - Lunasta 300€ bonuspaketti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

1.73

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
William Hill - Lue arvostelu

1.73

William Hill - Nappaa 100€ riskitön veto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mobilebet - Lue arvostelu

1.69

Mobilebet - Tuplaa ensitalletuksellesi 100€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Comeon! - Lue arvostelu

1.69

ComeOn - Lunasta helppo 100% aina 100€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan