Salibandyn MM-kisat: Ruotsi - Tshekki

Su 13.11. | klo 16:45 | Salibandyn MM-kisat | RUOTSI - TSHEKKI

Kohde sulkeutuu: 13.11.2022 16:45


Ruotsi kohtaa Tshekin salibandyn MM-kisojen finaaliottelussa. Ruotsi nipisti välierässä voiton Suomesta pitkän kaavan kautta, kun taas Tshekki kuritti Sveitsiä kaksinumeroisin lukemin. Ruotsi pääsee finaaliin muutaman tunnin enemmän levänneenä.

Ruotsi voittoon Suomesta - Tshekki voitti kisaisännät 11-3


Ruotsi lähti välierään Suomea vastaan suosikkina kertoimien valossa. Ruotsi oli pelannut vakuuttavat kisat, kun taas Suomen joukkueen sisällä oli ollut hieman enemmän ohjelmaa ja myös tulokset sen mukaisia.

Suomi tuli kuitenkin otteluun hyvin sisään, ja pystyi lyömään kapuloita rattaisiin. Ensimmäinen erä mentiin tasaisissa merkeissä, Ruotsin viedessä laukaukset 6-4. Maaleja ei kuitenkaan vielä nähty.

Ruotsi tuli toiseen erään vauhdilla, ja iski ottelun avausosuman vain muutaman minuutin jälkeen. Maali oli nopea kääntöhyökkäys Suomen hyökkäyksen jälkeen - näissä Ruotsi on ollut parhaimmillaan. Suomi tasoitti ottelun hieman myöhemmin, kun Justus Kainulainen lämäsi ylivoimalla lukemat tasoihin. Kauaa ei kuitenkaan tätä kestänyt, ennen kuin Ruotsi lisäsi johtonsa jo 3-1:een Kim Nilssonin taidokkaalla osumalla ottelun puolivälin tienoilla. Samalla oli huomattavissa, että Suomella oli paljon tiukempaa päästä kunnollisille maalipaikoille - Ruotsin puolustus oli kentällä erittäin hyvin sijoittunut. Suomi onnistui kuitenkin kaventamaan lukemat 3-2:een ennen toista erätaukoa.

Kolmannessa erässä Suomi aktivoi karvaustaan todella, mutta tämä avasi vain paikkoja Ruotsille. Kentän paras hahmo ottelussa oli kiistatta Lassi Toriseva, joka antoi Suomelle mahdollisuuden voittaa huipputorjuntojensa ansiosta. Ruotsi olisi helposti voinut päästä muutaman maalin karkumatkalle, mutta onneksi heidän viimeistelykään ei ollut parhaalla mahdollisella tasolla.

Suomi onnistui kuin onnistuikin tulemaan tasoihin pelikellon näyttäessä 55 minuuttia, kun Otto Lehkosuo maalasi komealla laukauksella Sami Johanssonin syötöstä. Näistä 3-3 lukemista lähdettiin tahkoamaan myös jatkoaikaa, joka ei sekään liikaa paikkoja tarjonnut.

Suomi lähti luottavaisena rangaistuslaukauskilpailuun, sillä heillä oli kasa potentiaalisia ampujia. Miko Kailiala ja Eetu Sikkinen olivat ainoat onnistujat. Mikäli Johansson olisi esimerkiksi viimeisenä laukojana tehnyt maalin tai Toriseva torjunut Ruotsin viimeisen laukojan Nilsberthin, olisi Suomi edennyt finaaliin. Niin lähellä se oli, mutta sitä ei koskaan tapahtunut. Ruotsi kuitenkin onnistui kääntämään rangaistuslaukauskilpailun seitsemännessä parissa Alexander Galante-Carlströmin maalilla ja eteni finaaliin.


Tshekki voitti Sveitsin puolivälierässä maalein 11-3, ennalta tasaväkiseksi arvioidussa parissa. Marek Benes oli joukkueen tehokkain pelaaja tehopistein 1+3. Hän on Tshekiltä myös koko turnauksen tehokkain pelaaja 3+7 tehoin ennen Filip Langeria (3+5).

Tshekin peli Sveitsiä vastaan oli oikeastaan jokaisella osa-alueella parempaa. Pallon kanssa he olivat monipuolisia, sekä ilman palloa liike ja sijoittuminen oli parempaa. Tshekin ja Sveitsin ottelut MM-kisoissa ovat vuosien varrella olleet erittäin tasaisia maksimissaan muutaman maalin erolla päättyneitä otteluita, joten ainakin nämä loppunumerot pääsivät tällä kertaa yllättämään.

Tshekin maalivahti Lukas Bauer (82,19%) on pelannut myös loistavat kilpailut ja löytyy maalivahtien torjuntatilastoista sijalta neljä. Ruotsin maalivahti Carl Bending Sorling on kuitenkin ennen finaalia kisojen paras maalivahti huimalla 87,5% torjuntaprosentilla.Uusiutuuko mestaruus?


Ruotsilla jäi varmasti paljon hampaankoloon alkusarjan 3-3 tasapelin jälkeen. Tshekki on pystynyt ajoittain haastamaan Ruotsia EFT-otteluissa, mutta MM-kisoissa Ruotsi on viime kohtaamiset vienyt aina usean maalin erolla.

Tshekkiä piinaa tässä ottelussa eilinen myöhempi otteluaika - Ruotsille on siunaantunut muutama tunti enemmän lepoaikaa, josta on varmasti finaaliin apua sillä viikon otteluohjelma on kuitenkin ollut todella tiukka.

Lähdetään pelaamaan tästä ottelusta Ruotsin vähintään kahden maalin voittoa, on heidän joukkue ollut kuitenkin sen verran laadukkaampi. Mikäli Ruotsi pääsee ottelussa johtoon, saattaa Tshekiltä lähteä maalivahti viimeisessä erässä hyvissä ajoin.

100% talletusbonus 100€ asti


Mobilebet on täällä taas! Hetken Suomen markkinoilta huilia ottanut sivusto on edelleen yksi parhaista ja tarjoaa hyvää bonusta pelien alkuun.
Mobilebet: Lunasta 100% talletusbonus

Pelivalintamme:

Ruotsi -1,5 @1.9

Osuma
Mr Green - Lue arvostelu

1.9

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
William Hill - Lue arvostelu

1.9

William Hill - Nappaa 100€ riskitön veto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Bethard - Lue arvostelu

1.88

Bethard - Lunasta jälleen 100€ vedonlyöntibonusLue arvosteluSiirry pelaamaan
Mobilebet - Lue arvostelu

1.88

Mobilebet - Tuplaa ensitalletuksellesi 100€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Comeon! - Lue arvostelu

1.88

ComeOn - Lunasta helppo 100% aina 100€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan