WTA Wimbledon: Serena Williams - Simona Halep

Julkaistu: 12.07.2019 11:59


WTA Wimbledon: Serena Williams - Simona Halep
WTA Wimbledon | Serena Williams - Simona Halep | 15:00
Wimbledonissa pelataan lauantaina naisten finaali, kun seitsemän kertaa Wimbledonin voittanut ja kymmenesti finaalissa pelannut yhdysvaltalainen Serena Williams kohtaa ensimmäistä finaaliaan Lontoossa pelaavan romanialaisen Simona Halepin. Naiset kohtasivat toisensa kovalla kentällä, Australian avoimissa tammikuussa ja tuolloin Williams oli parempi kolmen erän jälkeen 6-1, 4-6, 6-4.

37-vuotias Williams kukisti 23-kertaisena Grand Slam voittajana välierissä tsekkiläisen Barbora Strycovan suoraan kahdessa erässä tylyin lukemin 6-1, 6-2, kun taas Halep voitti omassa ottelussaan ukrainalaisen Elina Svitolinan kahdessa erässä 6-1, 6-3. Naiset ovat kohdanneet aikaisemmin yhteensä kymmenen kertaa, voittojen ollessa Williamsille 9-1. Grand Slam -turnauksissa kohtaamisia on kolme, joista Williams on voittanut kolme ja jokainen ottelu on venynyt kolmieräiseksi.

Williams on turnauksen 11. sijoitettu pelaaja, hävittyään viime vuoden finaalissa saksalaiselle Angelique Kerberille ja pelatessaan kolmannessa Grand Slam -turnauksen finaalissaan hieman yli vuoden sisällä. Williams tarvitsee vielä yhden turnausvoiton yltääkseen Margaret Courtin asettamaan kaikkien aikojen ennätykseen Grand Slam- turnauksien kaksinpelissä (24 voittoa) ja lähtee otteluun ennakkosuosikkina. Williams pelasi erinomaisen ottelun Strycovaa vastaan, pitäen jokaisen oman syöttönsä, selvitti kaikki kolme murtopallo mahdollisuutta, mursi itse tsekkiläisen syötön neljästi, voitti lähes kolme kertaa enemmän voittopalloja kuin helppoja virheitä (28-10) ja hävisi vain kolme pistettä 1. syötöstään, joka oli huima 89% (24/27). Williams on onnistunut Wimbledonissa erinomaisesti myös aggressiivisessa palautus- ja verkkopelaamisessa, joka ei ole ollut tyypillisin pelitapa yhdyvaltalaiselle.

Halep mursi 24-vuotiaan Svitolinan syötön viidesti ottelussa ja voitolla hänestä tuli ensimmäinen romanialainen nainen, joka on edennyt Wimbledonin finaaliin. Halep syötti Svitolina vastaan hyvin, hävisi vain yhden oman syöttövuoron ja selvitti neljä viidestä ukrainalaisen murtopallo mahdollisuudesta. Pelaaminen oli passiivista eikä helppoja virheitä tullut kuin 16, voittopalloja Halep viimeisteli 26 ja verkolle noustessa romanialainen onnistui mainiosti (80% 8/10).

Halep tulee antamaan finaalissa varmuudella kaikkensa ja tarjoamaan kovan vastustajan Williamsille, mutta näyttää epätodennäköiseltä, että romanialainen onnistuisi voittamaan todella vahvasti välierissä pelannutta yhdysvaltalaista. Halep on pelannut erinomaisen turnauksen Wimbledonissa, mutta voittaakseen finaalin, Halepin olisi syötettävä virheettömästi ja toivottava, että Williamsin taso putoaa välierä ottelusta. Halepin vahvuudet ovat palautuspelaamisessa ja liikkumisessa kentällä, kun taas Williams syöttää vahvasti, käyttää vahvaa kämmen pelaamistaan paljon ja yrittää saada Halepin pelaamaan normaalia aggressiivisemmin. Ottelusta on luvassa mielenkiintoinen ja uskon Williamsin yltävän Courtin ennätykseen, mutta vasta kolmen erän jälkeen.