Serie A: Lazio - AC Milan

Ti 24.1. | Serie A | Lazio - AC Milan | 21.45

Kohde sulkeutuu: 24.01.2023 21:45


Tilanne tiivistyy Serie A:ssa


Serie A:ssa näyttää todella käyvän niin, että Napoli karkaa mestaruuteen. Todella paljon riittää silti kamppailtavaa sijoista ykkösen alla, ja miksei myös vielä Scudettosta, jos kaikki menee putkeen!

Tällä hetkellä ei tosin näytä ihan putkeen menevän. Juventus tippui 15 pisteellä taloussääntöjen rikkomisesta, ja milanolaisjoukkueetkaan eivät ihan ykkösiskussaan ole. Seuraava mahdollisuus muuttaa asetelmia tulee tiistaina, kun AC Milan matkaa Lazion vieraaksi kiinnostavassa iltapelissä!

Lazio jo tottunut Immobilen kolhuihin?


Sarjan nelinkertainen maalikunkku Ciro Immobile on kärsinyt viime kausina runsaasti erinäköisistä pienistä loukkaantumisista ja taas miestä viedään jo neljättä kertaa tällä kaudella, reiden vihoitellessa. Vaiva iski Sassuoloa vastaan toissa sunnuntaina ja pitää Ciron sivussa näillä näkymin helmikuun alkuun. Kotkat ovat hoitaneet leiviskänsä myös ilman maaliruiskuaan – toistaiseksi. Mainittu Sassuolo-peli päättyi lopulta 0-2-voittoon, Coppassa puolestaan Bologna kaatui kotona 1-0.

AC Milanin vuosi on alkanut turhauttavan tammikuun merkeissä. Vuoden ensimmäisestä pelistä tuli vielä voitto, mutta sen jälkeen on tullut turskaa kaikissa kisoissa neljän pelin verran. Kaksi edellistä sarjapeliä on päättynyt 2-2, joukkueen oltua ensimmäisessä ensin 2-0-johdossa ja toisessa tultuaan vastaavasti 2-0-sillasta tasoihin!

Omissa on siis soinut varsin kiitettävään tahtiin. Edellisen kerran Rossoneri piti maalinsa puhtaana marraskuun alussa kiikarilukemiin päättyneessä matsissa Cremonesea vastaan. Jonkunlaista asenneongelmaa ja laiskanpulskeutta joukkueessa on. Hieman oudolta tuntuu, että minkäänlaista vipinää ei ole tapahtunut siirtojen osalta tammikuussa, vaikka lasaretin ovi käy aivan väärään suuntaan. Tarvetta olisi ainakin jonkinlaiselle nopealle laidan kiiturille sekä maalivahdille, loukkaantuneena pitkään olleen Mike Maignanin saappaiden ollessa selvästi kokoa paria liian isot romanialaiselle Tatarusanulle.

Lazio löytyy sijalta 6 ja AC Milan sijalta 2, mutta joukkueiden välissä on vain neljä pistettä. Tasatahtia siis lykitään Serie A:n kisassa sijoituksista ja totta kai europaikoista.

Kumpikaan ei kurkota kuuseen


Tiukkaan pistekisaan nähden joukkueiden tilanne sarjassa on kohtuullisen rauhallinen – tämä on kierroksen viimeinen ottelu, joten molemmilla on yksi peli muita vähemmän ja asema omilla paikoilla tulee säilymään riippumatta tuloksesta. Tuskin tässä näilllä formeilla ja ilman Immobilea lähdetään sata lasissa painamaan oikein mihinkään suuntaan. AC Milanille haave mestaruudesta on elossa mutta etäinen – eiköhän tässä olisi hieman parempia pelejä viime aikoina nähty, jos raitapaidat itse tähän uskoisivat.

Vähämaalisuus kiinnostaa, mutta kertoimet ovat hieman alhaisen tuntuiset. Toisinaan nämä viattoman oloiset arkipelit tuppaavat myös repeämään yllättäen, kuten on tämänkin otteluparin välillä aika monesti nähty.

Lähdetään kuitenkin liikkeelle siitä, että peli ei ole mitään ilotulitusta, vaan molemmille kelpaa piste mainiosti 1-1- tai jopa 0-0-pistejaon myötä. Maalintekijät ovat molemmilla vähän kiven alla, ja sen minkä Milan ohuelti rosterissa voittaa häviää se asenteessa, kurinalaisuudessa ja maalivahtipelissä. Laitetaan lapulle tasuria, jonka kumpikin joukkue pitkin hampain kelpuuttanee.