ATP finaaliturnaus: Stefanos Tsitsipas - Novak Djokovic

Ma 14.11. | Klo 22.00 | ATP | STEFANOS TSITSIPAS - NOVAK DJOKOVIC

Kohde sulkeutuu: 14.11.2022 22:00


Tsitsipas


Kreikkalainen aloitti vuoden hyvin selviytymällä Australian avointen semifinaaliin, jossa mies kärsi lopulta tappion Daniil Medvedeville erin 3-1. Kauden muut Grand Slamit eivät onnistuneet Tsitsipakselta, sillä mies ei onnistunut yhdessäkään turnauksessa pääsemään neljättä kierrosta pidemmälle.

Tsitsipas voitti toisen kerran peräkkäin legendaarisen Monte Carlon Masters-turnauksen massalla. Finaalissa kaatui Espanjan Alejandro Davidovich Fokina suoraan kahdessa erässä. Tsitsipas on voittanut urallaan kerran ATP finaaliturnauksen, kun vuoden 2019 finaalissa kreikkalainen kukisti Dominic Thiemin lukemin 6-7, 6-2, 7-6.


Djokovic


Djokovicin vuosi on ollut hankala, sillä mies joutui jättämään Australian avoimet ja US Openin väliin, koska serbialainen ei ole ottanut koronarokotetta. Ranskan avoimissa Djokovic selviytyi puolivälieriin, jossa serbialainen kärsi tappion Rafael Nadalille neljässä erässä. Kauteen mahtuu silti myös yksi kohtakohta, kun Djokovic voitti uransa 21:nnen Grand Slam -mestaruuden. Finaalissa kaatui Australian Nick Kyrgios erin 3-1. Tämä oli Djokovicin uran seitsemäs Wimbledonin mestaruus.

Kaksi viikkoa sitten Djokovic joutui nöyrtymään Rolex Pariisin Masters-turnauksen finaalissa, jossa mies hävisi Tanskan Holger Runelle lukemin 6-3, 3-6, 7-5. Djokovic voitti ottelussa viisi pistettä enemmän kuin tanskalainen, mutta hävisi silti ottelu, koska Rune pelasi tärkeät pisteet paremmin. Tanskalaisen syöttö toimi loistavasti läpi ottelun ja mies voitti pisteet 89-prosenttisesti, kun Runen paukutti syötön ruutuun ja iski jatkolyönnin kämmeneeltä. Tämä oli myös ensimmäinen kerta Djokovicin uralla, kun mies häviää ATP1000-turnauksen finaalin voitettuaan avauserän.

Serbialainen on ollut usein iskussa ATP finaaliturnauksessa, sillä serbialainen on voittanut finaaliturnauksen peräti viidesti. Edellisestä finaaliturnausvoitosta on kulunut tosin jo seitsemän vuotta, sillä Djokovic voitti finaaliturnauksen edellisen kerran 2015.

Peli-idea


Djokovic johtaa keskinäisiä kohtaamisia 9-3. Seitsemän edellistä ottelua on mennyt serbialaiselle. Djokovic on kaikessa hieman parempi, eikä Tsitsipaksella ole tarpeeksi tulivoimaa, jotta mies pystyisi pommittamisella voittamaan ottelun. Djokovic on myös parempi kovilla kentillä. Tosin avausotteluiden perusteella Torinon sisäkenttä vaikuttaa hieman hitaammalta. Djokovic on kaksikosta mielestäni paremmassa vireessä, joten luotetaan siihen, että miehen voittoputki jatkuu tulevassa ottelussa. Djokovicin 2-0-voitosta on tarjolla 1,85 tyyppisiä kertoimia, jotka ovat mielestäni pelattavia.