Suomen Cup: FC Lahti - KuPS

Suomen Cup | FC Lahti - KuPS | 18:30 | 31.08.2022
Kohde sulkeutuu: 31.08.2022 18:30

Lahtelaisten energiavarat taitavat olla jo säästöliekillä ja voimavarat riittävät hädintuskin taistelemaan liigapaikasta. Viimekautiselle cup-mestarille KuPSille maistuu taatusti tuplamestaruuden tavoitteleminen. Varsinkin kun molemmat ovat lähellä, mutta niin kaukana. Savolaiset yltävät finaaliin, mutta sen työnteosta riippuu se, ottaakko se useamman maalin voittoa välierästä vai ei!
Suomen Cupin toisessa välierässä kohtaavat FC Lahti ja KuPS toisensa Lahden Stadionilla keskiviikkona kello 18:30.

Liigapaikastaan syksyllä tosissaan taistelevan FC Lahden motivaatio ja taso ei riitä enää finaalipaikkaan cupissa


Mikko Mannilan luotsaama Veikkausliigassa viimeistä edellisenä oleva FC Lahti ei onnistunut kuromaan yhden pisteen takamatkaa IFK Mariehamniin kiinni edellisen kierroksen kotipelissään saarelaisia vastaan vaan Grönvit kasvatti 2-0 vierasvoitollaan Lahti Stadionilla viime perjantaina sitävastoin välimatkan joukkueiden välillä jo neljäksi pisteeksi!

Varsin tasaisessa kamppailussa maalittoman avausjakson jälkeen onnistui viiden ulkomailla vietetyn kauden jälkeen takaisin Grönvitin paitaan paluun tehnyt 32-vuotias suomalaispakki Albin Granlund viemään toisella jaksolla saarelaiset 1-0 johtoon iskien näin joukkueensa voittomaalin toisessa pelaamassaan ottelussa! Muhamed Olawale niittasi loppulukemat 2-0:een ottelun lisäajalla.

FC Lahti aloitti tämänkautisen cup-urakkansa pudotettuaan paikallisvastustaja Reippaan avauskierroksella jatkosta 5-0. FC Lahti iski kaikki osumansa toisella pelijaksolla. Chinedu Geoffrey viimeisteli kaksi osumaa.

Seuraavalla kierroksella joutui puolestaan Haminan Pallo-Kissat tunnustamaan lahtelaiset paremmikseen, minkä FC Lahti kaatoi 6-2. Macoumba Kandji viimeisteli vuorostaan tässä pelissä kaksi osumaa. Geoffrey onnistui tässäkin pelissä maalinteossa, tosin vain kerran.

Neljännesvälierissä FC Lahti kaatoi vuorostaan Atlantiksen 4-2. Jälleen Geoffrey oli kahden maalin isä.

Puolivälierässä FC Lahti joutui tiukoille Ykkösen seuraa JäPSiä vastaan kesäkuun lopussa, mutta järvenpääläiset lähtivät lopulta laulukuoroon 2-1 Lahden Stadionilla. Tässäkin pelissä Geoffrey onnistui maalinteossa vietyään isännät 1-0 johtoon. Lahtelaisten veskari Antonio Reguero ajettiin puolentunnin kohdalla suihkuun ja isännät joutuivat pelaamaan siis tunnin vajaalukuisina ja maaliin istutettiin penkiltä kylmä veskari Joona Tiainen, joka ensitöikseen joutui kylmiltään Tino Palmaston pilkkua torjumaan huonolla menestyksellä. Toisella jaksolla Palmasto pääsi yrittämään vielä toistamiseen pilkkua, mutta Tiaista ei toista kertaa yllätetty. Alan Henrique iski sen sijaan voittomaalin vajaalukuisille isännille lisäajalla!

KuPSille pahin vastustaja on sen korvien väli - kun se on kunnossa loppu hoituu itsestään


Simo Valakarin luotsaama Veikkausliigan kärkiseura KuPS otti itseään niskasta kiinni SJK-tappion jälkeen ja otti FC Interin kustannuksella Bounce Backin 2-1 vierasvoitolla Veritas Stadionilla, vaikka se olikin turkulaisten kanssa pitkään ahdingossa Ruxin vietyä FC Interin ensi jaksolla 1-0 johtoon ja tuntui kaasuttelevan tuon jälkeen myötätuulessa.

Interin puolustajista Rodrigo Arciero pissi kuitenkin joukkueensa muroihin ja otti toisen jakson alussa toisen korttinsa mikä tiesi argentiinalaiselle suihkukomennusta. Savolaisten miesylivoima konkretisoitui tuota pikaa ja lopulta pelinhallinta tuotti tulosta vartti ennen täyttä aikaa Joona Vetelin tasoitettua pelin 1-1:een.

Valakari ja KuPS tietää, että jokainen piste ja varsinkin vieraspiste tasaisessa mestaruustaistossa tulee enemmän kuin tarpeeseen. Lisäajan viidennellä minuutilla savolaisten mäntsäläläislähtöinen kippari Henri Toivomäki antoi palaa Filip Valencicin syötöstä iskien voittomaalin ja KuPS vei arvokkaat kolme pistettä Kuopioon! Toivomäelle maali oli 203 liigapeliä urallaan pelanneen puolustajan kolmas.

Viimekautisen cup-mestarin KuPSin taival tämänvuotisessa Suomen Cupissa alkoi suolaisella 5-1 kotivoitolla Ykkösen EIF:istä Väre Areenalla toukokuun lopussa. Tulos oli samalla oiva näyte KuPSin syvyydestä: viisi eri maalintekijää Gabriel Bispo, Anton Popovitch, Iiro Järvinen, Saku Savolainen ja Tim Väyrynen saivat nimen lehteen sekä vihjeeseen!

Seuraavalla kierroksella KuPS joutui huomattavasti tiukemmalle Savon derbyssä toista Ykkösen joukkuetta MP:tä vastaan, mikä sentään kaatui Bispon vartti ennen täyttä aikaa viimeistelemällä osumalla 1-0 Mikkelin Urheilupuistossa kesäkuun puolivälissä.

Kesäkuun lopussa pelatussa puolivälierässä KuPS joutui vieläkin tiukemmalle perinteisen cup-joukkueen Hakan taivuttua vasta 3-2 rankkareilla Tehtaan kentällä! KuPS johti peliä varsinaisella peliajalla kahteen otteeseen Väyrysen ja Bispon maaleilla, mutta Logan Rogerson ja Lee Erwin pitivät Hakan elossa. Pilkkukisan ratkaisi lopulta Diogo Tomasin onnistuminen KuPSin neljäntenä laukojana. Erwinin epäonnistuttua Hakasta ensimmäisenä laukojana Salomo Ojalan epäonnistuminen oli kohtalokasta Hakan neljäntenä vetäjänä KuPSin jokaisen neljän laukojan onnistuttua maalinteossa!
KuPS etenee finaaliin kovalla työllä - ottaa silloin selvähkön vierasvoiton


FC Lahdelle tuskin cupin finaalin pääseminen merkkaa siinä määrin mitä loppusyksyn taistelu liigapaikasta tulee vaatimaan henkisiä ja fyysisiä voimavaroja sekä valvottuja öitä. KuPS sen sijaan lähtee mieluusti tavoittelemaan tuplaa ja kun sekä mestaruus- että cupin kannu ovat sillä aivan lähellä, mutta toki vielä niin kaukana on motivaatio tapissa. Kun vielä eurokiireet on jo taakse jäänyttä elämää otetaan tästä pelistä kaikki irti! KuPS vei runkosarjan molemmat kohtaamiset (1-0, 4-0) tällä kaudella päästämättä niissä maaliakaan. Voitto tuskin tulee kuin Manulle illallinen, mutta jos savolaiset viitsivät tehdä työtä takinnapit tiukasti kiinni se myös etenee tästä pelistä finaaliin. Valakari saa motivoitua kokeneet ja voittamaan tottuneet avainpelaajansa eikä edes kentälle olisi sellaisilla pelaajilla asiaa, joiden motivaatio ei riitä cupin välierästä hakea finaalipaikkaa.

Nappaa ilmaisveto jopa 100€ saakka Mr Greeniltä!


Oletko aiemmin pelannut Mr Greenillä? Liity nyt uutena pelaajana ja saat ensimmäistä talletusta vastaavan ilmaisvedon jopa 100€ saakka! Lue lisää Mr Greenistä täältä tai siirry suoraan pelaamaan alta!

Pelivalintamme:

KuPS (-1,5) @2.28

Huti
Mr Green - Lue arvostelu

2.28

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
22Bet - Lue arvostelu

2.23

22Bet - Hyödynnä 100% bonus aina 122€ saakka!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
TonyBet - Lue arvostelu

2.12

TonyBetiltä jopa 100€ ilmaisveto helpolla kierrätyksellä!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Posido - Lue arvostelu

2.1

Posido – Sukella aarrejahtiin 200€ bonuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Rolle-setä