Ruhpolding, miesten viesti: Suomi - Kanada

Ruhpolding, miesten viesti | Suomi - Kanada | 15.1.2022 | 15:30
Kohde sulkeutuu: 15.01.2022 15:30
Ruhpoldingissa urheillaan kauden toinen maailmancupin viesti. Miesten osalta kisaan lähdetään hieman tasokkaammilla joukkueilla kuin naisten puolella. Toki Norja on mukana täysin kakkosryhmällään, mutta muut maat lähettävät matkaan enimmäkseen parhaat nimensä.

Suomen vahvuus vertailussa Kanadaa vastaan on ampumatarkkuudessa. Hiihtovauhti on kuitenkin osalla joukkueesta niin huonoa, että Kanadalla on täydet mahdollisuudet olla maalissa edellä.

Ruhpoldingin ampumaolosuhteet ovat tällä viikolla olleet sen verran helpot, että Kanadakin pystyy lähtökohtaisesti välttämään sakkokierrokset.Hochfilzenin viestissä Kanada oli 12:s ja Suomi 17:s. Ero maalissa oli yksi minuutti ja viisi sekuntia.

Kanadan joukkue oli tuolloin täsmälleen sama kuin se tulee lauantaina olemaan: Jules Burnotte, Christian Gow, Adam Runnals, Scott Gow. Tällä kertaa Burnotte ja Runnals ovat vaihtaneet osuuksilla paikkaa.Suomelle tulee yksi muutos, kun Joni Mustosen korvaa Heikki Laitinen. Vaihdos on sikälikin olennainen, että Mustonen ampui Hochfilzenissä kaksi sakkokierrosta. Laitinen hiihtää kolmatta osuutta, muuten mennään järjestyksessä Tuomas Harjula, Tero Seppälä, Olli Hiidensalo.

Ei täysin vertailukelpoista, mutta kuitenkin paljon kertovaa


Hochfilzenin tulokset eivät siis ole täysin vertailukelpoisia siksi, että Mustosta ei nyt mukana nähdä. Jotain se kuitenkin kertoo: vaikka Suomi joutui kolmelle sakkokierrokselle, tapahtui niin Kanadallekin. Ja vieläpä niin, että Kanada tarvitsi viisi varapatruunaa enemmän.

Kun ero oli tästä huolimatta kanadalaisten eduksi yli minuutin, oli hiihtovauhdeissa heidän edukseen melkoinen ero. Tämä ei selity edes Mustosen tilanteella, sillä hän oli hiihtoajoissa ihan kelpo luokkaa.

Tero Seppälä on tietysti se syy, jonka vuoksi yhtiöt ovat laittaneet Suomen suosikiksi. Hän on ollut näistä urheilijoista maailmancupissa selvästi paras, ja toiveet olympialaisiakin ajatellen ovat suhteellisen korkealla.Christian ja Scott Gow ovat puolestaan tasoltaan lähellä Olli Hiidensaloa. Sen sijaan Burnotte ja Runnals ovat hiihtäneet merkittävästi nopeammin kuin Harjula ja Laitinen.

Jos Kanada pystyy ampumaan tasaveroisesti...


Näiden suomalaisten hiihtoajat ovat olleet koko maailmancupin kiertueen pohjasakkaa. Harjula kärsi jonkinlaisista ylikunnon oireista, ja hän oli hiihdossa jokseenkin hukassa kauden ensimmäisissä kisoissa. Hän tekeekin paluun maailmancupiin yli kuukauden tauon jälkeen - viimeksi mies oli mukana juuri Hochfilzenin viestissä.

Esimerkiksi Östersundissa sekä Laitinen että Harjula olivat osallistumissaan kilpailuissa hiihtoajoissa pääosin sijan 90 huonommalla puolella. Mitään raketteja eivät ole kanadalaisetkaan, mutta vauhti on kuitenkin ollut hieman parempaa.


Suomella on etua Seppälän verran. Mutta mikäli Kanada pystyy sinivalkoisten kanssa samantasoiseen ammuntaan, on se vahvoilla.

Pelivalintamme:

Kanada sijoittuu paremmin kuin Suomi @2.17

Osuma
Pinnacle Sports - Lue arvostelu

2.17

Hyödynnä alan parhaat kertoimetLue arvosteluSiirry pelaamaan
Bet365 - Lue arvostelu

2.1

Hyödynnä 100% bonus 50€ saakka!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
William Hill - Lue arvostelu

1.95

William Hill - Nappaa 100€ riskitön veto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Casumo - Lue arvostelu

1.95

Casumo - Lunasta 100€ tervetulobonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

1.95

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä