Superpesis : Manse PP - Hyvinkää

Superpesis | Manse PP - Hyvinkää | 18:00 | 05.08.2022
Kohde sulkeutuu: 05.08.2022 18:00
Mansen & Tahkon ottelusta voidaan povata melko runsasjuoksuista. Kummallakin on omat hyvät elementtinsä sisäpelissä, mutta varsin viihdyttävän Tahkon ulkopeliotteissa on riittänyt petrattavaa.
Manse kotituttaa tehokkaasti kotonaan


Runkosarjan kakkostilaa jahtaava Manse kärsi tiistaina toisen tappion neljään edelliseen otteluun, kun Kouvolassa KPL otti nousujohteisen esityksen myötä voiton supervuoroparissa. Avausjaksoa oli Mansen näytöstä, eikä Kopla päässyt juuri lainkaan peliin mukaan, ja tauolle siirryttiin Mansen 3-0 jaksovoitolla. Tauon aikana KPL:n pelinjohto oli kuitenkin saanut joukot selvästi parempaan iskuun, ja osat vaihtuivat lähes täysin toiselle jaksolle. KPL pelasi virheettömästi, eikä Manse saanut sisäpeliään käyntiin, ja lopulta Perttu Ruuskan lyömä kavennusjuoksu oli laiha lohtu, Koplan otettua 6-1 jaksovoitto. Superissa nähtiin ainoastaan yksi juoksu, josta vastasi vielä viime kaudella Tahkoa edustanut kaksikko: Patrik Vartama toi, ja Teemu Nikkanen löi. Ottelun jäljiltä on liikapyykkiäkin riittänyt, sillä KPL:n johtoportaaseen kuuluva henkilö oli yleisön joukosta huudellut asiattomuuksia Mansen kokoonpanoon kuuluvalle pelaajalle. KPL:n puheenjohtajan paikalla toiminut Harri Lehto onkin jäänyt sivuun toistaiseksi, kunnes pesäpalloliitto on saanut asian selvitettyä.Viime aikoina Mansella on toiminut kotonaan etenkin kotiuttaminen hyvillä prosenteilla. Toki sisäpeli jäi esimerkiksi viime sunnuntaina KeKiä vastaan muuten hieman vaatimattomaksi, mutta siitäkin huolimatta 12 3-tilannetta johti kuuteen juoksuun. Kovimmat näytöt Manse antoi sisäpelitaidoistaan JoMaa & PattUa vastaan, joita molempia vastaan syntyi 18 juoksuja, ja yhteensä 58 3-tilannetta. Mansen selvä ykköslyöjä tällä kaudella on ollut Perttu Ruuska, mutta kieltämättä kotiuttajaosastolle Mansen rosteri lisää syvyyttä huutaisi. Joka tapauksessa paketti on päällisin puolin Keisareilla kunnossa.

Tahko hyvässä vireessä Manse-vierailulle


Sarjataulukossa viidettä sijaa hallussaan pitävä Tahko pääsee Manse-vierailulle hyvässä vireessä. Voittoputki Tahkolla on kahdeksan ottelun mittainen, ja pisteitä on tarttunut mukaan jo yhdeksästä perättäisestä ottelusta. Ei tosin Tahkon otteluohjelma ole kovinkaan haastava ollut sillä, voitot se on ottanut sarjataulukosta alempaa löytyvistä joukkueista, lukuun ottamatta kahden pinnan voittoa Jymystä. Viimeksi Tahko pöllytti tiistaina Pihkalassa KoU:ta murskaavasti 2-0 (7-2,12-0), vieden 3-tilanteet numeroin 22-10.

Tahko lukeutuu ehdottomasti viihdyttävimpiin joukkueisiin Superpesiksessä. Joukkueesta löytyy riittävästi laatua sisäpeli-osastolle, mistä kertookin toiseksi eniten tehtyjä juoksuja Vedon jälkeen, sekä kolmanneksi eniten rakenneltuja 3-tilanteita. Kotiuttaminen on ollut ajoittain hyvinkin tehokasta pitkälti lyöjätilastoa johtavan, ex-Manse-pelaaja Juha Niemen (6+83) johdolla. Toki ilman hyviä etenijöitä ei Niemi tämänkaltaisia määriä olisi tykitellyt, ja sarjan tuotujen taulukosta löytyykin neljän parhaan joukosta kaksi Tahko-pelaajaa: Teemu Nurmio & Jere Vikström. Ulkopeliään on mielestäni Tahko saanut hieman parempaan suuntaan kauden edetessä, mutta ei tuo osa-alue mitenkään täydellistä ole ollut. Varsinkin vieraspelien osalta on huomioitavaa se, että vastustajat ovat kovilla prosenteilla kotiutustilanteissa onnistuneet.


Juoksujuhlat lähellä


Allekirjoittanut löytää ottelun parhaan pelikohteen yli 13,5 juoksusta. Sään pitäisi Tampereella olla illan aikana varsin kelvollinen, joten sisäpelin ei pitäisi sateista yms. kärsiä. Manse on ollut kotonaan tehokas kotiutustilanteissa, minkä lisäksi Tahkolla taas on ollut vaikeuksia tappaa vastustajien kotiutustilanteita. Toisaalta Tahkon pitäisi pysyä Mansen kyydissä jollain tasolla, oman vahvan sisäpelinsä myötä, enkä usko, että Manse saa täysin pidettyä Niemeä ja kumppaneita kurissa.

Nappaa ilmaisveto jopa 100€ saakka Mr Greeniltä!


Oletko aiemmin pelannut Mr Greenillä? Liity nyt uutena pelaajana ja saat ensimmäistä talletusta vastaavan ilmaisvedon jopa 100€ saakka! Lue lisää Mr Greenistä täältä tai siirry suoraan pelaamaan alta!

Pelivalintamme:

Yli 13,5 juoksua @1.9

Mr Green - Lue arvostelu

1.9

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
iBet - Lue arvostelu

1.885

iBet - Lunasta 100% talletusbonus 200€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan