Superpesis: Kouvola - Sotkamo

Superpesis | Kouvola - Sotkamo | 18:00 | 27.5.2022
Kohde sulkeutuu: 27.05.2022 18:00
Superpesiksen perjantain kierroksella Kouvolan KSS Energia Areenalla pelataan sarjan kärkikamppailu, kun piikkipaikalla oleva Sotkamon Jymy vierailee kolmen pelin jälkeen puhtaalla saldolla porskuttavan Koplan luona. Molemmilla on sisällä kulkenut alkukaudesta hyvin, eikä linjoja ole juoksujen suhteen vedetty liian korkealle, jotta noita ei voisi harkita.
Koplalla vahvaa tekemistä kauden alkuun


Viime kauden hopeajoukkue KPL on aloittanut kuluvan superpesiskauden mainiosti. Tuloksena kolmesta ottelusta on kolme kolmen pisteen voittoa, joten ainuttakaan jaksoa ei ole kouvolalaisryhmä hävinnyt, saati pelannut tasan. Voitot on Kopla kairannut toistaiseksi IPV:stä, KiPasta sekä viimeisenä KoU:sta. Mittarit eivät toki aivan sieltä terävimmästä päästä ole olleetkaan, joten perjantaina vaatimustason pitäisi olla selvästi korkeammalla. Kolmessa ensimmäisessä ottelussa pystyi KiPa tuosta kolmikosta parhaiten Koplaa testaamaan, mutta perustaso käänsi tuonkin pelin KPL:n eduksi.Kopla on näyttänyt kauden alkuun, että ainakin sisäpeli toimii mainiosti. Tilanteiden rakentelu on sujunut loistavasti kouvolaisilta, sillä 3-tilanteita on Kopla rakennellut koko sarjan toiseksi korkeimmalla keskiarvolla (17/ottelu) Vimpelin jälkeen. Sama kaava toistuu myös juoksujen osalta, joita on KPL toistaiseksi takonut 8,7 ottelua kohden, Vimpelin laitettua pari pykälää paremmaksi keskiarvolla 10,3. Ossi Meriläinen on heilutellut tahtipuikkoa mailan varressa 10:llä lyödyllään ja Janne Kivipelto on taustalla merkkauttanut viisi lyötyä. Tuoduissa ovat ykkösniminä häärineet toistaiseksi Arttu Ruuska (7/12) & Matti Latvala (4/7), mutta myös Tahkosta Koplaan siirtyneet Teemu Nikkanen (3/3) sekä Patrik Vartama (4/8) ovat tällä osa-alueella onnistuneet. Ulkopelikin on kokonaisuudessaan ollut uomissaan, joskaan tuota osastoa ei olla vielä täysin kunnolla testattu.

Jymy kärjessäSotkamolaisten alkukausi on Koplan tavoin ollut onnistunut. Jymy on sarjakärjessä viiden pelaamansa ottelun jälkeen, joista tämä on voittanut neljä. Toistaiseksi ainoan tappionsa kärsi Jymy viime viikon torstaina Joensuussa JoMan vieraana tiukan taistelun päätteeksi. Avausjakson Jymy vielä vei nimiinsä, mutta lopulta Mehtimäki osoittautui jälleen vaikeaksi paikaksi vierailla, ja JoMa vei kamppailun supervuoroparin jälkeen (2-7,6-2,1-0). Sunnuntaina Jymy palasi voittokantaan Kiteen Rantakentällä onnistuneen ulkoeplin johdolla ja otti mukaansa täydet pisteet 2-0 (4-3,2-0) voitollaan.Varsinaista kauden kotiavaustaan ensi viikonlopulla odottava Jymy on ollut ensimmäisissä otteluissa sisällä todella laadukas. Mikäli pois lasketaan tuo Fuengirolassa pelattu kauden avaus IPV:tä vastaan, on Jymy päässyt 3-tilanteisiin 18 kertaa ottelua kohden, mikä on siis sarjan korkein lukema, joten periaatteessa on Jymyltä nähty jopa kovempaa suorittamista, kuin Koplalta & ViVeltä. Juoksujakin on syntynyt mukavat 7,75/ottelu, ja edelleen konkari Roope Korhonen on ollut suorastaan liekeissä lautasen äärellä lyömään päästyään. Korhonen on saldollaan 0+19 Superpesiksen alkukauden tehokkain lyöjä. Koplaa vastaan toki Jymyltä vaaditaan oikeasti laadukasta ulkopeliä, mitä esimerkiksi KiPaa vastaan nähtiin, mutta tämä on ennakkoon se osa-alue, jossa kotijoukkue on vieraita edellä.


Nähdäänkö juoksurikasta huippukamppailua?


Kouvolassa tulee perjantaina hieman vettä, mutta tästäkin huolimatta odotusarvot ottelua kohtaan ovat kohtalaisen korkealla. Kummaltakin joukkueelta on löytynyt laatua sisälle kattavasti, joskin Kopla on lyennyt laajemmalla rintamalla operoimaan. Kotijoukkueelta on ykköskärjestä poissa Nikkanen, mutta tuskin tuo liikaa tulee joukkueen tekemiseen vaikuttamaan, ja tuolle paikalle loikkaakin Vartama. Voimasuhteita pidän aavistuksen kertoimiaan tasaisempina, joten valueta löytyy Jymyn suunnalta, ja vieraiden tasoituksia kannattaakin harkita. Kallistutaan juoksumääristä runsasjuoksuisuuteen, kun linjat on vedetty tarpeeksi matalalle, 10,5 juoksuun.

Nappaa ilmaisveto jopa 100€ saakka Mr Greeniltä!


Oletko aiemmin pelannut Mr Greenillä? Liity nyt uutena pelaajana ja saat ensimmäistä talletusta vastaavan ilmaisvedon jopa 100€ saakka! Lue lisää Mr Greenistä täältä tai siirry suoraan pelaamaan alta!

Pelivalintamme:

Yli 10,5 juoksua @1.7

Huti
Mr Green - Lue arvostelu

1.7

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
888sport - Lue arvostelu

1.7

40 €:n edestä bonuksia vain 10€ ensitalletuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
iBet - Lue arvostelu

1.68

iBet - Lunasta 100% talletusbonus 200€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan