Superpesis: Manse PP - Joensuu

Superpesis | Manse PP - Joensuu | 18:00 | 19.7.2022
Kohde sulkeutuu: 19.07.2022 18:00
Miesten Superpesiksen sarjanelonen Manse PP isännöi tiistaina viidentenä majailevaa, kahdeksan pistettä perässä tulevaa JoMaa. Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa toukokuussa JoMa otti kotikentällään Keisareista 2-0 voiton, joten Mansella on tiistaina revanssin paikka. Manse on mennyt tuosta ajasta paljon eteenpäin, ja kotijoukkue on täysin varteenotettava ehdokas mestariksi toisin, kuin JoMalla on taas vaikeuksia paikoitellen riittänyt pelinsä kanssa.
Manse satsaa menestykseen


Tampereella taistellaan tänäkin vuonna mestaruudesta. Jopa hienoista kritiikkiä pesispiireissä "nauttiva" Manse PP on ollut pidemmmän aikaa yksi sarjan kovakuntoisimmista joukkueista, joskin sarjakärki ViVe menee yhä omilla aaltopituuksilla. Viimeisestä 13:sta ottelustaan on Manse hävinnyt vain kerran, joten kova on vire ollut. Edelliset kaksi otteluaan on Manse voittanut, kun viikko sitten Kempeleellä jätettiin KeKi tyhjin käsin tuloksella 2-0 (4-0,5-2) melko vakuuttavan esityksen jälkeen, ja viime lauantaina puolestaan Kaupissa kaatui KiPa niin ikään 2-0 (2-1,4-2). KiPaa vastaan Manselta nähtiin varsin laadukasta ulkopelityöskentelyä, eikä vieraille annettu, kuin kuusi 3-tilannetta, ja kolmen pisteen voittoon Manse nousi 1-2 tilanteesta toisen jakson kolmannessa vuoroparissa KiPan näkökulmasta melko heppoisista tilanteista kaiken kaikkiaan.

Manse hankki lisää leveyttä rosteriinsa, kun se hankki loppukauden kattavalla sopimuksella Koskenkorvasta kaksinkertaisen Itä-Länsi-pelaajan, Aku Kettusen. Kettunen tuo Manseen lisää syvyyttä sisäpelin osalta etenijäpuolelle, ja ulkona on Kettunen totuttu näkemään polttolinjassa. Sisäpeli on ollut Mansella kohtalaisella tasolla, ja tilanteita joukkue kykeneekin rakentelemaan hyvin, mutta tehoja tuosta on ehdottomasti isossa kuvassa hieman puuttunut. 3-tilanteita on Manse saanut aikaan kolmanneksi suurimmalla ottelukohtaisella keskiarvolla, mutta tuotuja juoksuja on kuitenkin "vasta" kuudenneksi eniten. Ulkopelihän Mansella on varsin hyvää luokkaa, ja tuolla osastolla Manse kuuluukin selvästi top-neloseen.Onko JoMasta haastajaksi kärkinelikolle?


JoMa on kieltämättä pelillisesti jäänyt tällä kaudella Superpesiksen kärkinelikon taakse. Syksyllä toki pudotuspeleissä kaikki on runkosarjaan verraten toisin, joten ei joensuulaisporukkaa voida missään nimessä jättää laskuista pois, mutta sen verran ailahtelevaa on tekeminen ollut, että korkeintaan jonkunnnäköisen mustan hevosen rooli voidaan joukkueelle antaa. Viimeisestä neljästä ottelustaan on JoMa voittanut neljä, mutta voitot ovat tulleet ennakkoon heikompia vastaan. Jymyä vastaan viikko sitten JoMa kärsi tuon otannan ainoan tappionsa, kun Hiukassa ei JoMasta ollut lopulta Jymyä kaatamaan. Torstaina JoMa pääsi jo sisällä tekemään kovaa tulosta, kun Joensuussa vieraillut sarjajumbo KaMa kaatui todella tylysti 2-0 (16-2,10-2), ja 3-tilanteet meni JoMalle murskaavasti 36-11. Liikaa painoarvoa tuolle tulokselle ei kuitenkaan kannata antaa, sillä KaMa on kärsinyt pitkin kautta kokoonpanohuolista, ja tuotakin edellisenä päivänä oli KiPa kyykyttänyt Kankaanpäätä selvin numeroin.

Tuo KaMa-ottelu nostikin selvästi koko kauden otantaa JoMan sisäpelistä, sillä muuten ei meno kuitenkaan ole millään mittarilla ollut esimerkiksi kärkijoukkueiden veroista, vaikka tässäkin toki Vimpeli on ollut aivan omaa luokkaansa. Toki JoMan sisäpelivoimaa on verottanut mm. Jere Dahlströmin terveystilanne, eikä lyöjätykki ole tiistainakaan kokoonpanossa. Ulkonakaan ei ole JoMa häävisti vakuuttanut, ja tälläkin osa-alueella ollaan annettu selvästi tasoitusta muille ennakko-suosikeille. Esimerkiksi Jymyyn verrattuna, on JoMa päästänyt juoksuaj 35 enemmän, vaikka JoMalla on otteluita kolme vähemmän pelattuna, ja myös tilanteita on JoMa antanut vastustajilleen turhan paljon, joten pelintason on ehdottomasti noustava, mikäli syksyllä mestaruudesta JoMa mielii taistella.
Mansen kertoimet kelpaavat


Arvioideni mukaan paras pelivalinta tähän otteluun on Mansen suora voitto, sillä papereissani tämä kuitenkin voittaa ottelun useammin, kuin kertoimet osoittavat. Juoksulinjat on vedetty 11,5 juoksuun, eikä tuolta pelattavaa löydy. Mansen -1,5 juoksun tasoitus on aivan pelattavan rajamailla, mutta niin pienesti on kertoimessa ilmaa, että tuo ei houkuttele. Tasoeroa kaksikon välillä on kuitenkin isossa kuvassa tällä kaudella sen verran ollut, että Mansen kertoimet kattavat riskin.


Eikö Lätkäveto Osunut? Saat 20€ Palautusbonuksen!


STS Bet on uusi suomenkielinen vedonlyöntisivusto. Saat nyt sivustolta jääkiekko-otteluun iskemäsi panoksen takaisin bonuksena, jos veikkaamasi ottelu ratkeaa jatkoajalla ja vetosi häviää! Kampanja on voimassa NHL, Liiga, KHL sekä Liiga peleissä. Tutustu sivustoon STS Bet arvostelustamme tai siirry suoraan alta lunastamaan tarjous!
STS Bet: siirry sivustolle & veikkaa lätkää >>


Pelivalintamme:

1X2 Manse PP @1.87

Osuma
STS Bet - Lue arvostelu

1.87

STS Bet - Hyödynnä 100 € vedonlyöntibonus helpolla kierrätysvaatimuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

1.85

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Fezbet - Lue arvostelu

1.84

FEZbet tarjoaa 200€ bonusta vedonlyöntiin!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
iBet - Lue arvostelu

1.84

iBet - Lunasta 100% talletusbonus 200€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan