Superpesis: Manse PP - Pattijoki

Superpesis | Manse PP - Pattijoki | 18:00 | 28.07.2022
Kohde sulkeutuu: 28.07.2022 18:00
Odotan Mansen saavan Vimpeli-ottelun jälkeen sisäpelin paljonkin runsaammin auki, sillä PattU:n ulkopeli ei liikoja ole vakuuttanut, toisaalta vierailija kykenee itsekin ajoittain laadukkaaseen sisäpeliin, joten ilman taistelua PattU tuskin tulee taipumaan.
Mansen voittotaival katki sarjakärjen vieraana


Sarjakolmosena viihtyvän Mansen neljän ottelun voittoputki katkesi tiistaina sarjakärki Vedon vieraana. Sateisessa säässä pelattu kärkikamppailu oli ennakko-odotusten mukaisesti tasainen vääntö, jossa tarkka ulkopeli oli isossa roolissa. Avausjakson Manse vei nimiinsä niukasti 2-1, kun ratkaisevan lyönnin neljännessä vuoroparissa Mansen tasoittavalla sivalsi ajolähtötilanteessa Vimpelille tuttu mies, Perttu Ruuska, joka kotiutti Topias Liljan. Toisen jakson alkuun Manse otti komentoa itselleen, kun jälleen Ruuska löi, ja tällä kertaa kotiin juoksu Lauri Kivinen. Veto tarrasi kuitenkin jaksovoitosta kiinni kolmannella tasoittavallaan. Ensin Janne Mäkelä löi kotiin Olli Heikkalan, ja hetken päästä Jukka-Pekka Vainionpää vapautti Severi Lassilan juoksun arvoisesti kotipesään. Mansen juoksuhanat menivät tukkoon tuon Ruuskan toisen lyödyn jälkeen, eikä se saanut superissakaan juoksuja aikaiseksi, Vedon kestettyä kaksi kotiutustilannetta. Veto ratkaisi ottelun, kun Vainionpää pamautti palottomassa ajolähdössä pallon maisemiin ja iski tiskiin kunnarin. 3-tilanteet koko ottelussa meni kotijoukkueelle 17-10, ja kärkilöynnit puolestaan kirjattiin Vedon hyväksi lukemin 37/62-33/69, joten aavistuksen edellä kotijoukkue kieltämättä oli.Tappio oli Manselle vasta toinen viimeiseen 16:een otteluun, ja vain Jymyä vastaan se on jäänyt tuona aikana pisteittä. Kuten ottelut Jymyä ja Vetoa vastaan osoittivat, ovat marginaalit näiden kärkijoukkueiden välillä loppujen lopuksi hyvinkin pieniä, joten varsinkin vierasesitys Vimpelissä antoi varmasti uskoa syksyä silämällä pitäen. Mielestäni Mansen ei tarvitse huolissaan olla omasta ulkopelistään, mutta ainakin tällä hetkellä ero sisällä on ainakin juuri Vetoon verraten tuon tiistaisen verran, ja tuota osa-aluetta pitäisi pystyä hieman kiristämään.

PattU taistelee sarjapaikasta


Pattijoella ei suuria odotuksia ennen kautta elätelty, ja PattU kamppaileekin tällä hetkellä sarjapaikasta Superpesiksessä. Sijoitus PattU:lla on 10:s, mutta voittoputkessa oleva JymyJussit on enää yhden pisteen perässä, kuten on myös sijalla 12, putoamispeleihin matkalla oleva KoU. KaMa on sen sijaan koko joukon hännillä jäänyt PattU:sta jo 12 pinnaa. Viime perjantaina PattU kävi monien yllätykseksi Kouvolassa ryöstöretkellä, kun Kopla kaatui vaiherikkaiden tapahtumien jälkeen 1-0 (12-9,1-1). Kahdesta edellisestä ottelusta ei kuitenkaan pisteitä tarttunut matkaan, kun ensin Tahko kukisti lauantaina PattU:n kotonaan 2-0 (2-1,9-6) ja tiistaina Jymy oli Raahessa kotijoukkuetta vahvempi 0-2 (4-5,0-6).

PattU kykenee parhaimmillaan laadukkaaseen sisäpeliin, ja ihan kohtalaisella teholla se pystyy paikoitellen kotiuttamaan juoksuja kotipesään. Kuten nähtiin Jymyä ja Tahkoakin vastaan, pystyy PattU varsinkin yksittäisissä jaksoissa haastamaan mallikkaasti kovempiaan. Jos katsotaan kauden koko kuvaa, niin PattU:n kenties isoimmat haasteet ovat liittyneet ulkopeliin. Vastustajat ovat päässeet melko runsaasti kotitutustilanteisiin PattU:a vastaan, ja valitettavasti kotiuttaneet myös melko kovilla prosenteilla. PattU on itseasiassa päästänyt prosentteina eniten juoksuja kolmostilanteista koko sarjan otannalla, joten tässä on pohdinnan paikka. Toki on todettava, että esimerkiksi verraten muihin häntäpään joukkueisiin, kykenee PattU taas kotiuttamaan omista tilanteistaan kovimmalla prosentilla.


Juoksuja kupongille


Ennakkoon ottelu näyttää olevan melko selvästi Mansen heiniä, mutta hieman turhan kehnoja pelivalintoja on tarjolla kotijoukkueen puolelta, eikä noihin tarjolla olevilla kertoimilla kannata koskea. Juoksulinjat on jätetty riittävän matalalle (12,5 juoksua), jotta tuota voidaan sörkkiä. Mansella ei ole tänään vastassa Vimpelin veroista ulkopeli-joukkuetta, kuten PattU-tekstissä jo mainitsinkin, ja odotan juoksuhanojen kotijoukkueella aukeavan. PattU kykenee omalla sisäpelillään näitä kärkijoukkueitakin haastamaan, mutta se ei valitettavasti riittävän usein riitä, kun ulkona ei saada vastustajia kuriin. Itse nostaisin juoksulinjoja pykälää kahta korkeammalle, joten overit valikoituu kupongille.

iBet - Tuplaa ensimmäinen talletuksesi 200€ saakka!


Oletko jo tutustunut uuteen iBet vedonlyöntisivustoon? Saat nyt uutena asiakkaana sivustolta 100% talletusbonuksen jopa 200€ saakka. Tuplaat siis ensimmäisen talletuksesi. Lue lisää iBet arvostelu sivultamme tai siirry suoraan alta lyömään vetoa!
iBet: lunasta 200€ vedonlyöntibonuksesi ››

Pelivalintamme:

Yli 12,5 juoksua @1.8

Osuma
iBet - Lue arvostelu

1.8

iBet - Lunasta 300€ bonuspaketti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan