Superpesis: Sotkamo - Kitee

Superpesis | Sotkamo - Kitee | 18:00 | 29.07.2022
Kohde sulkeutuu: 29.07.2022 18:00
Jymyn vahva ulkopeli päässee oikeuksiinsa, kun KiPa saapuu Hiukkaan perjantaivierailulle. Vaikka potentiaalia vierailtakin löytyy, ei sen sisäpeli sisällä riittävästi jatkumoa, jotta se Jymyn ulkokenttää pääsisi liikaa puhkomaan. Sotkamoon luvattu vesisade tuo myös oman mausteensa peliin, joten juoksumääristä löytyy pelattavaa.
Korhonen johdattanut JymyäAinakin vielä toistaiseksi sarjassa toisena oleva Jymy on palannut tasolleen tuon reilun viikon takaisen Tahko-ottelun jälkeen, ja napannut voitot niin KaMasta viime sunnuntaina, kuin tämän viikon tiistaina PattU:sta. KaMa kaatui nihkeästä avausjaksosta huolimatta lopulta selvästi 2-0 (2-1,18-5), ja sama temppu toistui niin ikään Raahessa, jossa Jymy vei avausjakson 5-4, mutta repäisi eroa lisää toisella jaksolla, vieden tuon puhtaasti 6-0. Raahessa etenkin ulkokentällä nähtiin toisella jaksolla kovaa suorittamista kaksikon Aleksanteri Huotari-Jani Keinänen johdolla, eikä PattU saanut peliään rullaamaan. Huotari on muutenkin esiintynyt ennakkoluulottomasti Jymy-paidassa tällä kaudella ja hienoja otteita ollaan nähty tältä 19-vuotiaalta pesiskentillä.Jymy pelaa vahvaa peliä ulkona, ja tämä on ollut joukkueen selvä vahvuus tällä kaudella. Mikäli homma jatkuu yhtä laadukkaana myös syksyä kohti mentäessä, on Jymyn kohdalla kaikki mahdollista. Ulkona ollaan nähty loistavia esiinmarsseja Superpesikseen, joista osoituksena mm. ylläkin mainittu Huotari. Siltikin sisäpeli on yhä ehkä hienoinen kysymysmerkki. Toki tuollekin osastolle löytyy riittävästi laatua, mutta etenkin lyöntipeli on vieläkin liikaa Roope Korhosen varassa. Tietenkin jos Jymy vain kykenee saamaan tilannetta riittävästi päälle, ja Korhonen on lyönnissä, niin tulosta saadaan näin aikaiseksi. Korhonen on iskenyt tällä kaudella tehot 4+69, ja seuraavaksi tehokkain mailanvarressa on ollut Aapo Komulainen, joka on merkkauttanut tililleen 3+22, joten paljosta on tämä konkari ollut vastuussa.

KiPan kuntopuntari pakkasella


KiPa on 23:en pelatun ottelun jälkeen yhä tukevasti kiinni viimeisessä pudotuspelipaikassa. Viimeisestä kahdeksasta pelistään on KiPa hävinnyt kuusi, joten tulosvire on kaikkea muuta, kuin hyvä, mutta Kiteen onneksi perässä olevat IPV sekä PattU ovat viime kierroksilla kärsineet tappioita. Lähimpänä KiPaa takaa tulevista on juuri IPV, jolla matkaa kahdeksanteen sijaan on seitsemän pinnaa. Viime sunnuntaina KiPa haki maukkaan revanssin aseettomasta JoMasta, mutta tämän viikon ensimmäisessä ottelussa tiistaina, oli tuloksena kotikentällä KeKiä vastaan 0-2 tappio (7-10,3-5). 3-tilanteet menivät KeKille 19-17, ja kunnareita vierailija iski peräti neljä kappaletta, KiPan paukuteltua yksi kunnari.Jos on Jymyn lyöntipeli ollut paljolti Korhosen varassa, niin myös KiPalta on löytynyt selvä ykköskotiuttaja. Jokeripelaaja Jiri Pippola on lyötyjä kirjauttanut toistaiseksi lukemat 2+52, ja on koko sarjan kahdeksanneksi paras lyöjä ollut. KiPalta seuraavaksi eniten lyötyjä on netonnut Hannes Pekkinen (0+20). KiPallahan on ehdottomasti laadukas ykköskärki, eikä esimerkiksi Elmeri Purmosella & Jesse Eskelisellä suurempia ongelmia ole päästä kentälle, mutta kieltämättä taaempana on sitten ollut hieman hiljaisempaa, eikä peliin saada aina riittävästi jatkumoa. Ulkopeli on KiPalla ollut ihan toimivaa, joskin on myös retkahduksiakin nähty, kuten KeKiä vastaan. Kuitenkin esimerkiksi vastustajien 3-tilanteissa mitattuna, on Kitee pärjännyt koko sarjan mittapuulla keskivertoa paremmin, eikä juoksujakaan anneta aivan järkyttäviä prosentteja.Jymyn ulkopeli pitää


Lähestymme ottelua juoksumäärien kautta. Voittajapuolen sekä tasoitusvetojen kertoimet ovat arvioideni mukaan sellaiset, että noista ei juurikaan valueta löydy pelaajan näkökulmasta. Jymyn ulkopeli on ollut vahvaa tekemistä läpi kauden, enkä usko KiPan kykenevän tuota perjantaina Hiukassa liikoja murtamaan. Toisaalta Jymy ei itsekään sisällä ole liikaa häikäissyt, vaikka tuo osa-alue toimiikin ihan kohtalaisen hyvin. Toki pöljänä päivänä joukkue voi Roope Korhosen johdolla nakutella juoksuja runsaitakin määriä, mutta enemmän tuo on perusvarmaa tekemistä ollut, eikä KiPankaan ulkopeli kuitenkaan liian heikko ole. Lisäksi Sotkamon suunnalle on luvattu kevyttä vesisadetta, joka taas tekee omansa pelille. Juoksulinjat on vedetty 11,5 juoksuun, ja tämä on mielestäni hieman yläkanttiin.

iBet - Tuplaa ensimmäinen talletuksesi 200€ saakka!


Oletko jo tutustunut uuteen iBet vedonlyöntisivustoon? Saat nyt uutena asiakkaana sivustolta 100% talletusbonuksen jopa 200€ saakka. Tuplaat siis ensimmäisen talletuksesi. Lue lisää iBet arvostelu sivultamme tai siirry suoraan alta lyömään vetoa!
iBet: lunasta 200€ vedonlyöntibonuksesi ››

Pelivalintamme:

Alle 11,5 juoksua @1.76

Osuma
iBet - Lue arvostelu

1.76

iBet - Lunasta 300€ bonuspaketti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan