Superpesis: Sotkamo - Vimpeli

Superpesis | Sotkamo - Vimpeli | 18:00 | 04.08.20228
Kohde sulkeutuu: 04.08.2022 18:00
Superpesiksen El Klassikossa Sotkamon Jymy hakee torstaina kauden avausvoittoaan sarjakärki Vedosta. Kauden kahdesta edellisestä kohtaamisesta otti Veto molemmista tiukkojen taistojen jälkeen 1-0 voitot, ja on vienyt nyt kaikkiaan neljä perättäistä keskinäistä nimiinsä. Vaikka molemmat ovat ulkopelin osalta olleet selkeästi sarjan kärkikastia, en usko tänään hyvän sään vallitessa juoksumäärien jäävän kovinkaan alhaisiin lukemiin, ja tuolta suunnalta löytyykin pelin paras peli-idea.
Löytääkö Jymy sisäpeliinsä riittävästi laatua?


Neljän ottelun voittoputkessa oleva Jymy pitää vielä toistaiseksi hallussaan toista sijaa. Veto painelee ottelun vähemmän pelanneena yhdeksän pisteen päässä, mutta Mansen & KPL:n kanssa taistelu on tiukkaa, sillä molemmat ovat jääneet Jymystä vain kaksi pistettä ja Manse on pelannut kaksi ottelua Sotkamoa vähemmän, Kopla yhden. Kolmen ottelun viikkoa tahkoava Jymy otti tiistaina neljännen perättäisen voittonsa, kun KeKi kaatui Marjex Stadionilla supervuoroparin jälkeen 2-1 (1-2,4-2,3-1). Nihkeämmän avausjakson jälkeen Jymy paransi selvästi toiselle jaksolle, ja iski kovan vaateen superissa aloittavallaan, eikä KeKi tuohon pystynyt vastaamaan. Ennen KeKiä oli Jymy juhlinut voittoja KiPasta, PattU:sta sekä KaMasta.Jymyn kohdalla suurin kysymysmerkki lienee torstain osalta se, löytääkö se omaan sisäpeliinsä riittävästi laatua Vedon käsittelyssä. Jymyllä ulkopeli toimii todella hyvin, ja tuon kautta se kykeneekin Vedon täysin haastamaan, mutta omaa sisäpeliä pitää saada vaarallisemmaksi. Kokoonpanohuoliakin Jymyllä on toki ollut, joten aivan sillä ideaalimiehistölläkään ei liikaa ole Sotkamo päässyt operoimaan, mikä on hyvinkin saattanut vaikuttaa tähän osa-alueeseen. Jymyltä löytyy yksittäisiä, erittäin laadukkaita yksilöitä, mutta jos vertaillaan materiaalin laajuutta, on ainakin toistaiseksi tällä kaudella tässä vertailussa ollut Veto parempi. Tänään Jymy saa ensimmäistä kertaa kokoonpanoonsa tällä kaudella lyöjäosastolle Lauri Rönkön. Rönkkö on tällä kaudella esiintynyt neljässä ottelussa Suomensarjassa tehoin 1+11.

Alkaako Veto puuskuttamaan runkosarjan loppusuoralla?


Veto on yhä matkalla vakuuttavaan Superpesiksen runkosarjavoittoon. Se ei vieläkään ole 25:en pelatun ottelun jälkeen jäänyt kertaakaan ilman pisteitä, ja tappioita tilillä on vasta kaksi kappaletta. Kuitenkin pieniä kysymysmerkkejä on ehkä ollut viime kierroksilla ilmassa, sillä neljästä edellisestä ottelusta on ainoastaan yksi täysi pistopotti tarttunut mukaan, ja tuo tapahtui ottelussa Koskenkorvaa vastaan, hienoisten vaikeuksien jälkeen. JoMaa vastaan Veto kärsi parisen viikkoa sitten tappion supervuoroparissa, jonka perään kärkikamppailussa kaatui Manse hävityn avausjakson jälkeen. Viime sunnuntaina Veto haki "pakkovoiton" Seinäjoelta, mutta etenkin avausjakson esitys oli todella tahmea, minkä JymyJussit veikin juoksuin 2-0. Toisella jaksolla Veto kuitenkin löysi omaa tasoaan ja vei tuon selvästi juoksuin 8-1, minkä jälkeen nähtiin juoksuton supervuoropari. Kotiutuskilpailussakin oli Vedolla tiukat paikat, mutta voitto lopulta vieraiden matkaan irtosi. Aivan sitä menoa ei kuitenkaan olla nähty viime otteluissa, mihin Vedon kohdalla ollaan totuttu.

Toisaalta taas Vetoon on edelleen pätenyt sama virsi, eli voittoja pystytään kairaamaan hieman heikommallakin pelillä, minkä lisäksi henkinen lujuus Vimpelin riveissä on nostettava esiin. Pelin osa-alueet ovat yhä siinä kunnossa, että pelin vaade tuskin nousee turhan korkeaksi tällä hetkellä ketään vastaan. Vahvan ulkopelin lisäksi Veto on jyrännyt sisällä laajalla rintamalla, mikä on kenties se suurin ase ollut muihin nähden.


Tasaista vääntöä lienee jälleen luvassa


Torstain kamppailu lienee kauden aiempien kohtaamisten tapaan tasaista vääntöä, jossa marginaalit tuskin isoiksi kasvavat. Vetoa pidän suosikkina, mutta pientä yskähtelyä on Vimpelillä ollut, joten panokset sijoitetaan tällä kertaa juoksumääriin. Näen Jymyn vahvistuvan varsinkin sisäpelin puolesta Rönkön paluun myötä, vaikka pelituntuma tälle tasolle ei välttämättä heti löydykään. Sotkamoon on luvattu hyvää keliä, ja läpilyönneille uhkaa Marjex Stadion ehdottomasti tarjoaa, vielä kun molemmista joukkueista löytyy nimekkäitä lyöjäosaston kavereita. Ulkopelinkin kumpikin joukkue toki taitaa, mutta hieman turhan matalalle on linjat jätetty arvioideni mukaan.

iBet - Tuplaa ensimmäinen talletuksesi 200€ saakka!


Oletko jo tutustunut uuteen iBet vedonlyöntisivustoon? Saat nyt uutena asiakkaana sivustolta 100% talletusbonuksen jopa 200€ saakka. Tuplaat siis ensimmäisen talletuksesi. Lue lisää iBet arvostelu sivultamme tai siirry suoraan alta lyömään vetoa!
iBet: lunasta 200€ vedonlyöntibonuksesi ››

Pelivalintamme:

Yli 11,5 juoksua @1.9

Osuma
iBet - Lue arvostelu

1.9

iBet - Lunasta 100% talletusbonus 200€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan