Superpesis: Vimpeli - Manse PP

Superpesis | Vimpeli - Manse PP | 15:00 | 10.09.2022
Kohde sulkeutuu: 10.09.2022 15:00
Miesten Superpesis-kausi huipentuu lauantaina alkavaan finaalisarjaan, jossa kohtaavat lopulta melko odotetusti runkosarjan voittanut Vimpeli sekä tämän jälkeen toiseksi sijoittunut Manse PP. Veto ansaitsee suosikin asemansa, mutta nyt marginaaleista uskon muodostuvan hyvinkin pieniä. Ratkaisun hakeminen jatkopeleistä runkosarjan kahden kohtaamisen tapaan ei ole kaukaa haettu peli-idea.
Odotettu finaalikaksikko


Miesten Superpesiksen finaaleissa nähdään kuin nähdäänkin odotettu taistelu, kun runkosarjan ykkönen, Vimpeli ja kakkonen, Manse PP, ottavat toisistaan mittaa ja ratkaisevat mestaruuden. Molemmilta ollaan pudotuspeleissä nähty kaikin puolin vakuuttavaa jälkeä matkalla kohti finaaleja. Veto päihitti avauskierroksella Kiteen otteluvoitoin 3-1, ja välierissä Joensuu jäi rehellisesti sanottuna ainoastaan suupalaksi. Manse puolestaan pudotti puolivälierissä Kempeleen suoraan voitoin 3-0. Välierissä Tahko haroi vastaan, mutta Manse pystyi suorittamaan Hyvinkäätä selvästi varmemmin, ja eteni finaaleihin voitoin 3-1. Vimpeli laittoi oman välieräsarjansa pakettiin viime perjantaina, kun taas Manse pelasi Tahkoa vastaan viimeisen ottelunsa tämän viikon maanantaina. Lepoetua tuskin tässä kuitenkaan ViVelle on juurikaan tarjolla, sillä Mansekin on saanut useamman päivän hioa kuvioitaan ja ottaa rauhassa ennen finaalisarjan alkua.Veto jyrännyt sisällä


Veto oli jo runkosarjassa sarjan paras joukkue sisällä, eikä meno juurikaan ole pudotuspeleissä hyytynyt. Jos Kiteetä vastaan oli sarjan alussa hienoisia käynnistymisvaikeuksia, niin noista merkeistä ei ole enää ollut jälkeäkään. JoMa oli omassa puolivälieräsarjassaan saanut riisuttua Jymyn sisäpelin täysin aseista, mutta toista oli Vetoa vastaan. Kolmeen otteluun Veto rakenteli 3-tilanteita 61 kappaletta, ja paukutteli siihen päälle 40 juoksuja.

Todella kovilla tehoilla Veto kotiuttaa jokeriosastollaan Jukka Vainionpäällä sekä Janne Mäkelällä, mutta kotiuttaminen ei suinkaan jää ainoastaan tämän kaksikon hartioille. Muun muassa Elmeri Anttila, joka on äärimmäisen monipuolinen lyöjä, omaa isostikin ratkaisukykyä, ja myös Matias Rinta-aho on ollut pudotuspeleissä hyvässä lyönnissä. Liioin ei voida myöskään ohittaa pudotuspeleissä paluun kokoonpanoon tehnyttä Mikko Kanalaa, joka on ehdottomasti ansainnut paikkansa kokoonpanossa loukkaantumisen jälkeen. Näistä mainituista nimistä täytyy ottaa esiin vielä Anttilan ulkopelitaidot kopparin tontilla. Lyöntipeli totta kai nostaa päätään, kun puhutaan sisäpelistä. Vedon kohdalla osaaminen ei kuitenkaan rajoitu vain tuohon. Vimpeli pystyy kahdella kärjellä hyökkäämään laadukkaasti, joten tässä on ehdottomasti yksi mielenkiintoisista kulmakivistä tähän sarjaan. Saako Manse syötyä eväät Vedon toiselta kärjeltä tai vaihtoehtoisesti saako Manse oman toisen kärjen mukaan yhtä vahvasti? Sitten on vielä se kotietu. Vimpeli on yhä vaan ollut Saarikentällä tällä kaudella voittamaton, joten tässäkin piilee yksi avaintekijä kun mietitään voimasuhteita tähän sarjaan.

Manse vahvana haastajana


Mansea voidaan lähtökohtaisesti pitää tämän finaalisarjan haastajana, mutta erittäin vahvana sellaisena, sillä tämän kaksikon välillä tasoeroa ei juurikaan ole, jos on ollenkaan. Huonosti ei Tampereella mene, sillä miesten tapaan myös naisissa Manse taistelee Suomenmestaruudesta, joten tuplapottia olisi tarjolla. Runkosarjassa Manse oli yksi niistä neljästä joukkueesta, joka Vedon pystyi voittamaan. Kumpikin voitti oman kotiottelunsa vasta supervuoroparin jälkeen, joten näistäkin lähtökohdista voidaan äärimmäisen tiukkaa ja kutkuttavaa sarjaa odottaa.

Runkosarjassa Manse ei sisällä täyttänyt vielä Vimpelin mittoja, mutta pudotuspeleissä on jälki ollut kohtalaisen hurjaa. Niin KeKiä kuin myös Tahkoa vastaan, ei Manselle tuottanut juuri päänvaivaa pesien rakentelu, ja hyvillä prosenteilla on myös Manse kotiutustilanteissa onnistunut, vaikka ei lukemat aivan Vedon vastaaviin ylläkään. Mansella on kotiuttaminen ollut yhä enimmäkseen entisen Vimpeli-peluri Perttu Ruuskan varassa, ja Ruuska johtaakin pudotuspelien lyöjätilastoa (1+27) yhden lyönnin erolla Vainionpäähän nähden. Siinä missä Veto luottaa vahvasti kotiutuksissa kahteen jokeriin, löytyy Manselta hyviä lyöjiä ja kotiuttajia numerolla pelaavista, kuten Henri Puputti & Juha Puhtimäki ovat osoittaneet. Puhtimäki on kokonaisvaltaisestikin ollut jälleen pudotuspeleissä loistavalla tasolla, ja oli lukkarin roolissa yksi Tahko-sarjan parhaita pelaajia ehdottomasti. Sisällä ei välttämättä Manse aivan ennakkoon pysty Vedolle vertoja vetämään, mutta ulkopeli on yksi sellainen osa-alue, jossa Manse hyvinkin voi mennä edelle. Kokenut Puhtimäki tulee tässä sarjassa punnitsemaan Vimpelin Teemu Kinnusen pelitaidot ja hermot, ja näissä karkeloissahan ei voida aliarvioida lukkarin työskentelyä laisinkaan. Toistaiseksi toki Kinnunenkin on hyvin suoriutunut lautasella.


Ison kalan perässä


Pidän Vimpeliä sen kotikentällä ennakkosuosikkina, mutta marginaalien uskon jäävän pieniksi jo pelkästään pelinluonteen vuoksi. Suurin kysymys lienee se, pystyykö Veto jatkamaan myös Mansea vastaan järisyttävän kovaa sisäpeliään. Tähän pitää Mansen keksiä lääkkeet juurikin Puhtimäen johdolla. Vimpeliin on luvattu kelpo sääolosuhteita, mutta suurta juoksujuhlaa en jaksa odottaa, nyt kun finaaleissa ollaan. Pelin luulisi kääntyvän ulkopelipainotteiseksi, kun panokset kovenee. Runkosarjassa kaksikko väänsi jo kahteen kertaa jatkoille venyneet ottelut, eikä tämänkään ottelun kohdalla kaukana ole se, että ratkaisua haetaan jatkopeleistä. 1X2-puolelta paras pelivalinta on tasapeli, ja tämän ulkopuolelta voi lapulle valita Vimpeliä juoksutasoituksella -1,5.


Eikö Lätkäveto Osunut? Saat 20€ Palautusbonuksen!


STS Bet on uusi suomenkielinen vedonlyöntisivusto. Saat nyt sivustolta jääkiekko-otteluun iskemäsi panoksen takaisin bonuksena, jos veikkaamasi ottelu ratkeaa jatkoajalla ja vetosi häviää! Kampanja on voimassa NHL, Liiga, KHL sekä Liiga peleissä. Tutustu sivustoon STS Bet arvostelustamme tai siirry suoraan alta lunastamaan tarjous!
STS Bet: siirry sivustolle & veikkaa lätkää >>


Pelivalintamme:

1X2 Tasapeli @2.8

Huti
STS Bet - Lue arvostelu

2.8

STS Bet - Hyödynnä 100 € vedonlyöntibonus helpolla kierrätysvaatimuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

2.8

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
TonyBet - Lue arvostelu

2.77

TonyBetiltä jopa 100€ ilmaisveto helpolla kierrätyksellä!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Lucky Elektra - Lue arvostelu

2.75

Lucky Elektra - Pelien aloittamiseen jopa 150€ bonusLue arvosteluSiirry pelaamaan
iBet - Lue arvostelu

2.7

iBet - Lunasta 300€ bonuspaketti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan