Superpesis: Vimpeli - Manse PP

Superpesis | Vimpeli - Manse PP | 18:00 | 26.07.2022
Kohde sulkeutuu: 26.07.2022 18:00
Superpesiksen tiistain herkkupala on tarjolla Vimpelin Saarikentällä, jossa sarjakärki Veto kohtaa sarjakolmosena olevan Manse PP:n. Kaksikko lukeutuu tällä hetkellä eittämättä ehkäpä niihin suurimpiin mestarisuosikkeihin, joten mielenkiintoisista asetelmista tähän matsiin lähdetään. Vimpeliin on luvattu melko reippaanlaista vesisadetta, mikä saattaa aiheuttaa pelin kulkuun muutoksia. Kahden kärkijoukkueen välillä odotan muutenkin nähtävän juoksujen osalta hieman maltillisempaa menoa, joten alle 11,5 juoksua kelpaa näistä lähtökohdista.
Vedon putki poikki Joensuussa


Vedon pitkä, 13 ottelua kestänyt voittomarssi päättyi viime perjantaina Joensuussa, JoMan kirittyä hävityn avausjakson jälkeen kahden pisteen voittoon supervuoroparissa. Edellisen kerran kesäkuun 10.pvä PattU:n vieraana tappion kärsinyt Veto oli vielä avausjaksolla lievästi hallitsevampi osapuoli ja vei tuon nimiinsä juoksuin 6-4. Toisella jaksolla kumpikaan ei sisäpeliään oikein saanut kulkemaan, mutta sitä vastoin ulkona nähtiin hyviä suorituksia. Juoksuhanat aukesivat vasta neljännessä vuoroparissa, jonka JoMa vei numeroin 2-1. Lopulta ulkona ratkaisuhetkillä hienosti venynyt kotijoukkue otti kaksi pinnaa itselleen, kun kaikkiaan viisi lyötyä tilittänyt Juho Toivola kotiutti kahden palon ajolähtötilanteessa Samuel Tirkkosen, eikä tasoittavallaan Veto onnistunut juoksuja tekemään. Tappio oli Vedolle vasta kauden toinen, mutta vieläkään sitä ei kertaakaan ole onnistuttu pisteittä jättämään.Ei tuosta JoMa-tappiosta voida juurikaan pitkälle meneviä johtopäätöksiä tehdä Vedon osalta. Pelissä oli kaikesta huolimatta olemassa elementtejä, joilla voitto on mahdollista. JoMankin kohdalla on pakko todeta, että se kyllä kykenee hyvänä päivänä voittamaan minkä joukkueen tahansa, mutta taso heilahtelee joensuulaisilla liikaa, kuten nähtiinkin heti seuraavassa ottelussa KiPaa vastaan. Vedon peli on ihan uomissaan lähestulkoon ottelusta toiseen, ja kokonaisvaltaisesti on ViVe esiintynyt käytännössä parhaiten tällä kaudella.

Manse vakuuttanut


Jos on Veto tällä kaudella vakuuttanut ylhäässä yksinäisyydessään, niin syksyn lähestyessä on Manse ehdottomasti jalustalle. 15:en viime ottelun aikana on Manse hävinnyt vain kertaalleen, ja on koko sarjan kovakuntoisin joukkue tuolla otannalla. Toki se ei ole Vetoa vielä tällä kaudella kohdannut, joten tiistaina saadaan tämänkin parivaljakon keskinäisistä voimasuhteista ainakin pienoinen vastaus. Voittoputki Keisareilla on neljän pelin mittainen. Viime viikollahan Manse kylvetti ensin tiistaina kotonaan JoMaa murskaavasti 2-0 (6-2,12-1) ja perjantaina oli viime keväänä hallitsevaa mestaria kiusanneen IPV:n vuoro kaatua Kaupin pesäpallostadionilla niin ikään jaksoin 2-0 (4-0,2-1).Mansella on ulkopeli pääosin ollut tällä kaudella hyvässä kunnossa. Sisällä se ei ole aivan Vedon tasolle yltänyt, mutta toisaalta on Mansekin näyttänyt, että kun peli vain saadaan kunnolla rullaamaa, on jälki tällöin tuhoisaa. Yksi mielenkiinnoista tämän ottelun osalta kohdistuu nykyisin Mansea edustavaan Perttu Ruuskaan, joka tekee paluun entiselle kotikentällään. Ruuska on ollut hurjassa lyöntivireessä tehoilla 3+52, ja onnistuuhan tältä edelleen myös lukkarointi. IPV-ottelussa Ruuska tuurasi lautasen äärellä poissaollutta Juha Puhtimäkeä. Perjantaina Mansen riveissä nähtiin myös debyyttiesitys, kun Koskenkorvalta loppukauden sopimuksella Manseen siirtynyt Aku Kettunen nähtiin tositoimissa. Sisällä numerolla seitsemän pelanneelta Kettuselta ei vielä urotekoja nähty, mutta leveyttä tämä kykenee tuomaan Mansen rosteriin.


Sadekeli vesittää juoksujuhlat?


Veto lähtee ansaitusti otteluun ennakkosuosikkina. Se on kuitenkin koko kauden kuvassa suorittanut todella laadukkaasti, vaikka mm. Manse lukeutuu niihin joukkueisiin, joka on tehnyt hyvän aikaa vahvaa tuloa. En kuitenkaan Vedon kertoimille tässä kohtaa liikaa lämpene. Sen sijaan juoksumääristä löydän pelattavaa. Molemmilla on ulkopeli toiminut riittävän hyvin, ja etenkin tuo osa-alue on Vedolla toiminut kotikentällä hienosti. Kahden kärkijoukkueen välillä odotan nähtävän taktista taistelua, minkä lisäksi Vimpeliin on luvattu melko runsasta sadetta, joka hyvinkin voi vaikuttaa negatiivisessa mielessä juoksumääriin. Linjat on tästä syystä mielestäni hieman yläkanttiin vedetty, kun tuo on lukemissa 11,5 juoksua. Toki molemmilta löytyy sisäpelitaitoa runsaastikin, mutta uskon ulkopelin nousevan ratkaisevaan asemaan.

iBet - Tuplaa ensimmäinen talletuksesi 200€ saakka!


Oletko jo tutustunut uuteen iBet vedonlyöntisivustoon? Saat nyt uutena asiakkaana sivustolta 100% talletusbonuksen jopa 200€ saakka. Tuplaat siis ensimmäisen talletuksesi. Lue lisää iBet arvostelu sivultamme tai siirry suoraan alta lyömään vetoa!
iBet: lunasta 200€ vedonlyöntibonuksesi ››

Pelivalintamme:

Alle 11,5 juoksua @1.85

Osuma
iBet - Lue arvostelu

1.85

iBet - Lunasta 100% talletusbonus 200€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan