Superpesis: Vimpeli - Sotkamo

Superpesis | Vimpeli - Sotkamo | 18:00 | 15.7.2022
Kohde sulkeutuu: 15.07.2022 18:00
Miesten Superpesiksen viikonlopun herkkupala tarjoillaan perjantaina Saarikentällä, jossa pelataan kauden toinen El Klassikko, kun sarjakärki Veto isännöi toisena olevaa Jymyä. Kesäkuun alussa kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Hiukassa, oli ViVe niukasti parempi tuloksella 1-0 (2-2,6-5), ja tuohan ottelu ratkesi lopulta hyvin pitkälti henkilökohtaisiin virheisiin, joita nähtiin melko runsaasti. Melko tasaisista lähtökohdista tähän matsiin lähdetään, ja oikeastaan selvempää eroa joukkueiden välille saan siinä, että Vimpelillä riittää enemmän laatua sisäpeliin, joka saattaa hyvinkin olla ratkaiseva tekijä.
Vimpelin sisäpeli tekee tuhojaan


Sarjakärki porskuttaa 10:en ottelun voittoputkessa, ja toistaiseksi edelleenkin vasta yhden tappion on Vimpelin joukkue tällä kaudella kärsinyt. Aivan viime aikoina ei otteluohjelma ole kovinkaan haastava ollut Vedolle, joten perjantaina tuohon nähden testi tulee olemaan kovempaa luokkaa. Tämän viikon ensimmäisessä ottelussa maanantaina Tahkoa vastaan kairasi ViVe lopulta voiton superissa nihkeän alun jälkeen. Avausjaksolla ei Veto saanut peliään kunnolla auki, ja tuo meni vieraille juoksuin 1-2. Toisella jaksolla oli jo aivan eri ääni kellossa, Vedon paukutettua heti tasoittavallaan kolme juoksua, ja koko toisen jakson vei numeroin 10-1. Superissakin Tahko saatiin kuriin, kun taas vierailija ei saanut pidettyä Viveä eikä varsinkaan ottelun tehopelaaja Elmeri Anttilaa (3+5) millään aisoissa, joka runsaiden lyötyjen lisäksi toi neljä juoksua kotiin.Vimpelin sisäpeli on kieltämättä tällä hetkellä melko selvästi omalla tasollaan, ja todella tiivistä ja laadukasta ulkopeliä vastustajilta tarvitaan, mikäli tuo mielitään hyydyttää. Tilanteisiin pääsy ei juurikaan päänvaivaa tuo, ja rosterista löytyy riittävästi tehokkaita kotiuttajia. Vive on kaiken lisäksi pystynyt pelaamaan lähes yhtä hyvää ja tehokasta sisäpeliä vieraissa, eikä pelkästään kotona. Eipä tuosta Vedon ulkopelistäkään suuria ongelmakohtia löydy, sillä tuokin osa-alue on lähellä ollut sarjan parasta tällä kaudella.

Jymy vaanii


Jymyä ei pidetty kausiennakoissa suurimpien mestarisuosikkien joukossa, mutta niin vain on 2000-luvun menestynein seura hyvissä asemissa sarjassa toisena. Voittoputki Sotkamolla on neljän pelin mittainen ja viimeisestä 12:sta ottelustaan on Jymy hävinnyt vain yhden. Muita kärkijoukkueita vastaan on Jymyllä ollut tahmeampaa, mutta kahdella edellisellä kierroksella on tuokin kurssi käännetty, kun sekä Manse, että JoMa kaatuivat. Varsinkin tiistaina JoMaa vastaan Hiukassa esitti Jymy todella vahvaa ulkopeliä neljä paloa tehneen Aleksanteri Huotarin johdolla ja sisällä Jymy oli riittävän tehokas ja tyly. Ykköskärkeen Jymy sai tutun nimen takaisin, kun kesäkuussa loukkaantunut Joni Rytkönen nähtiin jälleen kokoonpanossa, ja paluu-ottelussaan "Ryde" nappasi tehotilastoihinsa yhden lyödyn sekä yhden tuodun. Avausjakso meni Jymylle niukasti 1-0, mutta toisella jaksolla juokshanatkin aukesivat, ja tuo kirjattiin kotijoukkueelle juoksuin 8-3. 3-tilanteet Jymylle 14-11.Jymy on loistanut ennen kaikkea tällä kaudella ulkokentällä, ja erityisesti erittäin tehokkaasti Jymy tappaa vastustajien tilanteita. Jymy on päästänyt juoksuja vain noin kolme ottelua kohden, joten on sanomattakin selvää, että tuollaisilla lukemilla voitosta taistellaan joka ilta. Sisälläkään ei Jymy suinkaan turhan heikko ole, vaikkei tuo se vahvin osa-alue olekaan ollut. Lyöntipeli on eittämättä liikaa ollut Roope Korhosen varassa, mutta kärjen osalta palattiin vanhaan ja turvalliseen, kun Rytkönen palasi rosteriiin. Lyöntiosastolle vielä odotetaan vahvistuksia, sillä Lauri Rönkön paluuta yhä odotetaan. Rönkkö on hakenut vauhtia Suomisarjan puolelta yhden ottelun verran.


Onko Jymystä venymään?


Jymyn positiivisesta meiningistä huolimatta on ottelun ennakkosuosikki ViVe, niin vahvaa kokonaisuutta on kotijoukkue esittänyt koko kauden ajan. Juoksumäärällisesti toiveet ovat totta kai runsaan puolella, mutta kun molemmilla on ulkopeli kunnossa, ei tässä välttämättä liikaa juoksuilla tulla mässäilemään. Kovin suureksi en usko eron repeävän, ja jaksoluonteinen peli liikuttaa peli-idean lopullisen voittajan metsästykseen. Vimpelin sisäpeli runsaamman laadun myötä on Jymyyn verraten edellä, joten kotijoukkue lähtee lapulle.

iBet - Tuplaa ensimmäinen talletuksesi 200€ saakka!


Oletko jo tutustunut uuteen iBet vedonlyöntisivustoon? Saat nyt uutena asiakkaana sivustolta 100% talletusbonuksen jopa 200€ saakka. Tuplaat siis ensimmäisen talletuksesi. Lue lisää iBet arvostelu sivultamme tai siirry suoraan alta lyömään vetoa!
iBet: lunasta 200€ vedonlyöntibonuksesi ››

Pelivalintamme:

Vimpelin Veto ML @1.65

Osuma
Mr Green - Lue arvostelu

1.65

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
William Hill - Lue arvostelu

1.65

William Hill - Nappaa 100€ riskitön veto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
iBet - Lue arvostelu

1.63

iBet - Lunasta 300€ bonuspaketti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan