NLA: ZSC Lions - EV Zug

Ma 23.1. | National League (Sveitsin liiga) | ZSC Lions - EV Zug | 20.45

Kohde sulkeutuu: 23.01.2023 20:45
Kuva: Marlon Trottmann / Alamy Stock PhotoViime vuoden finalistit vastakkain Sveitsin liigan maanantain ainokaisessa


Maanantain kiekkotarjontaan löytyy kiinnostava kamppailu, kun katselmusta laajentaa Sveitsin liigan puolelle. 20.45 alkaen kohtaavat ZSC Lions ja EV Zug, jotka pelasivat viime vuonna dramaattiset finaalit: Züricihin leijonat johtivat sarjaa jo 3-0, mutta Zug aloitti harvinaisen nousun, jonka päätteeksi voitti toisen peräkkäisen mestaruutensa!

Tällä kaudella ei ole ollut mestaruudesta tietoakaan. Tapparalle CHL:n välierissäkin hiljattain taipunut Zug on pelannut melko vaisua kautta, mutta saanut huomattavasti paremmin juonenpäästä kiinni nyt kauden ollessa puolenvälin kieppeillä. Zürichilla homma on mennyt päinvastoin: alkukaudesta se otti voittoja ahnaasti, mutta on nyt vaipunut syvään ahdinkoon ja on edellisen kymmenen pelin ajalta liigan huonoin!

C More on alkanut lähettää Sveitsin liigaa viikoittain, mutta tämä peli ei kuulu ikävä kyllä valikoimaan. Mielenkiintoa matsiin tuovat totta kai Lionsin kovatasoiset suomalaispelaajat Mikko Lehtonen, Jarno Kärki ja Juho Lammikko. Zug puolestaan on yksi niistä viidestä Sveitsin pääsarjan joukkueesta, joissa ei tällä kaudella suomalaisia luudi.

Lions kuuden ottelun tappioputkessa


Lions on NL:ssä pahoissa pelillisissä ongelmissa. Joukkue on hävinnyt edellisestä kymmenestä pelistään kahdeksan, joista nyt kuusi putkeen. Mukana on myös Zugin kohtaaminen: vain kymmenen päivää sitten taukosi edellinen taisto, jossa Zug oli parempi maalein 3-2 oltuaan jo 0-2 perässä.Koko kauden Lionsin aseena on ollut puolustus, ja se onkin päästänyt selvästi vähiten maaleja koko sarjassa. Selvästi alakerta on ollut kunnossa maalivahtipari Simon Hrubecin ja Waeber Ludovicin johdolla, joka on jakanut vastuun suhteellisen tasaisesti. Kuitenkin vastaavasti kun maaleja syntyy illasta toiseen 1-2, voitosta tehdään itselle turhan vaikeaa. Jonkunlainen lukko siis riivaa valmentajaa viime hopeakauden jälkeen ruotsalaisesta Rikard Grönborgista kanadalaiseen Marc Crawfordiin vaihtanutta porukkaa.

Laatuahan molemmista joukkueista ehdottomasti löytyy. Useista NHL-kokemuksen pelaajista merkittävimpiä ovat Lionsin Mikko Lehtonen, Weber Yannick, Lucas Wallmark ja Juho Lammikko sekä Zugilta Justin Abdelkader ja Peter Cehlarik.


Zugin kertoimessa arvoa


Zugin vieraskerroin on hilattu 2,70 tasolle. Tästä löydämme arvoa, koska aika tasavahva parivaljakko tässä on kyseessä – materiaaliltaan oikein laadukkaita eurooppalaisjoukkueita, joista kumpikaan nyt ei vain oikein tällä kaudella ole saanut niin hyvin hommaa toimimaan.

Kuntokäyrät osoittavat kuitenkin eri suuntiin. Isännillä on mennyt tänä vuonna lähes kaikki pieleen, vieraat ovat nostaneet profiiliaan. Painaisiko vielä taustalla viime finaalin karmea pettymyskin, kuka tietää? Vaikkakin kauden ensimmäisen kohtaamisen marraskuussa Lions vei nimiinsä. Muutenkin Zug on viime vuosina ollut kohtaamisissa niskan päälle vieden edelliset kymmenen nimiinsä 7-3, tosin osa vasta jatkoajalla.

Kotietukaan ei ole kovin mainittava ollut Zürichissä. Itse asiassa Lionsilla on kotona vähemmän pisteitä kerättynä kuin vieraissa, Zugillla taas sama toisinpäin. Eli tämähän menee oikein mainiosti! Nostetaan lapulle Zugin suoraa voittoa, jonka kertoimella emme näillä vireillä tai muilla seikoilla löydä kunnon perusteita.