Liiga: Tappara - Lukko

Julkaistu: 02.05.2021 05:58

Liiga: Tappara - Lukko
Liiga | Tappara - Lukko | 16:00 | 02.05.2021
Lukon ja Tapparan välinen välieräsarja on kulminaatiopisteessä, sillä tämän ottelun voittaja saa ottelupallon neljänteen välierään ja ottelusta muodostunee tähänastisiin kahteen ensimmäiseen peliin kaikista kovatasoisin ja maalirikkain kamppailu!
Liigan välierän kolmannessa kamppailussa Tappara ja Lukko kohtaavat toisensa Hakametsän jäähallissa sunnuntaina kello 16:00. Kirvesrinnat tasoittivat ottelusarjan 1-1:een viimeksi Raumalla.

Huimasti välierän avauksesta parantanut Tappara ryösti kotiedun


Lukko teki toisessa välierässä kotiluolassaan jälleen avausottelun tapaan ottelun avausmaalin. Vauhdikkaasti kotiaskissa aloittaneiden isäntien kuparisen rikkoi ajassa 4:28 slovakkihyökkääjä Kristian Pospisil (5. 3+1=4), joka lähti vastaiskuun vasemmalta kuikuillen samalla syöttöpaikkaa oikealle, jota ei löytynyt. Slovakki ajoi itseään ovelasti pakin eteen, joka oli sopivastinäköesteenä Tapparan veskarille Christian Heljankolle (6. 93.45%, 1.69 GAA) ja tarkka veto sinkosi lätyn osittaisen maskin takaa verkkoon: 1-0!

Kirvesrinnat eivät jääneet surkuttelemaan maalia, vaan heti aloituksen jälkeen nelossentteri Sami Moilanen (6. 0+3=3) karvasi kiekon itselleen ja ajoi sitten vasemmalta Lukon puolustusalueelle sisään. Salamannopeasti pikkumusta keskelle, mistä Lassi Vanhatalo (6. 2+0=2) löi sen Lassi Lehtisen (5. 88.64%, 1.98 GAA) taakse parhaalta maalintekosektorilta. Lehtisen savuverhona oli osittain vieraista Teemu Suhonen (6. 0+1=1). Lukon avausmaalista ehti kulua vain kymmenen sekuntia ja peli oli tasan 1-1!

Jo ensimmäisessä välierässä huonosta tuurista kärsinyt ja silloin kimmonneen kiekon päähänsä saanut Pavol Skalicky (5. 2+2=4) loukkasi itseään erän alussa puhtaan Patrik Virran (6. 0+0=0) taklauksen seurauksena lennettyään päin laitaa huonossa asennossa. Slovakki pelasi reilu kaksi minuuttia tuon jälkeen ja jätti sitten pelin kesken. Skalickya saatettiin säästellä varmuuden vuoksi sivussa mahdollisen aivotärähdyksen takia. Virta oli muutenkin pelituulella ja ilmiselvästi kyttäsi Lukon tärkeitä avainpelaajia yrittäen heikentää kovilla taklauksilla näiden pelimoraalia. Uhriksi joutui mm. Liigan runkosarjan ykköspakki Robin Press (5. 1+4=5), jota Virta taklasi puhtaasti keskialueella ja ruotsalainen sai kerätä hetken itseään pommin seurauksena jäänpinnasta.

Yksi Tapparan suurimmista alisuorittajista pudotuspeleissä on toistaiseksi ollut joukkueen kultakypärä Anton Levtchi (6. 0+1=1), joka turhautuneena otti pari turhaa jäähyä ja miehestä uhkaa nykytahdilla tulla varsinainen aikapommi joukkueelleen, mikäli hyökkääjä ei ota itseään niskasta kiinni.

Muista kokeneista Tapparan runkopelaajista Virran tavoin Charles Bertrand (6. 1+1=2) ja Jukka Peltola (6. 3+4=7) nostivat valtavasti osakkeitaan ensimmäiseen peliin nähden toisessa välierässä. Molemmat merkkauttivat maalit itselleen. Bertrand teki maalinsa ylivoimalla Lukon Samuli Piipposen (4. 0+0=0) jäähyn aikana, missä vieraiden kokeneet pelaajat sahasivat kaikessa rauhassa Lukon alivoimanelikon auki ja löysivät sen keskeltä Bertrandin, jolla oli aikaa jopa asetella kiekkoa ennenkuin painoi sen pussin pohjalle. Tuo maali jäi myös ottelun voittomaaliksi! Peltola puolestaan pisti omassa maalissaan lätyn Lukon tyhjään reppuun viimeisenä niittinä. Parikymmentä sekuntia aiemmin myös Santtu Kinnunen (6. 2+1=3) oli tehnyt myös maalin tyhjiin.

Molemmilla joukkueilla oli päätöserässä omat tähtihetkensä onnistua maalinteossa ennen Tapparan tyhjiä osumia, mutta kiekot lentelivät joko ohi tai sitten kumpikin hyvin pelannut veskari sai riittävästi ruhojaan limppujen tielle. Joka tapauksessa toinen ottelu oli huomattavasti tasaisempi mitä Tapparaa mairitteleva 4-1 lopputulos antoi ymmärtää
Metsästetään maaleja!


Lukon ylivoima on ollut toistaiseksi tässä välieräsarjassa luvattoman heikkoa. Jos se onnistui Ilves-sarjassa tekemään kolmessa ottelussa yhteensä neljä ylivoimaosumaa, ei niitä ole nähty raumalaisilta toistaiseksi yhtään ainoatakaan. Tappara on sen sijaan onnistunut kerran jopa alivoimassa.

Tänään joukkueet eivät jää tuleen makaamaan. Ottelusta on odotettavissa melkoista tulitusta puolin ja toisin molempien hakiessa ns. ottelupalloa neljänteen ja kenties ratkaisevaan välieräpeliin. Lukolla on kotiedun menetettyään valtavat paineet, sillä se ei ole onnistunut kaatamaan Tapparaa kahteen ja puoleen vuoteen liigapelissä Hakametsässä! Jos Tappara pystyy pelaamaan samalla tasolla, millä se kaatoi Lukon viimeksi sarjasta on tulossa todella mielenkiintoinen jälkimmäinen puolisko. Pitää myös muistaa, että isäntien henkinen kynnys nimenomaan Lukon nujertamiseksi on lihasmuistissa. Kahdeksasta pudotuspelisarjasta Tappara on vienyt seitsemän sarjaa Lukkoa vastaan!

Rabona - 200€ tervetuliaisbonus tarjolla!


Oletko tutustunut aikaisemmin Rabona vedonlyöntisivustoon? Uutena pelaajana saat nyt 100% talletusbonuksen jopa 200€ saakka. Tuplaat siis ensimmäisen talletuksesi. Lue lisää Rabona arvostelu sivultamme tai siirry suoraan alta pelaamaan.
Rabona: lunasta 200€ vedonlyöntibonuksesi ››

Pelivalintamme:

Ottelussa tehdään yli 5 maalia (60 min) @2.45

Fezbet - Lue arvostelu

2.45

FEZbet tarjoaa 200€ bonusta vedonlyöntiin!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Rabona - Lue arvostelu

2.45

Uusi Rabona tarjoaa 200€ bonusta vedonlyöntiin! Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Betinia - Lue arvostelu

2.45

Betinia - Lunasta 200€ pelirahaa!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

2.4

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
888sport - Lue arvostelu

2.4

Hyödynnä 100€ ensitalletusbonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Unibet - Lue arvostelu

2.4

Hyödynnä 100% bonus 100€ asti uusille pelaajille!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
LeoVegas - Lue arvostelu

2.4

LeoVegasilta nyt parannettu 100€ tervetuliaisbonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Rolle-setä