Tennis, ATP500, Washington: Mikael Ymer - Emil Ruusuvuori

Tennis, ATP500, Washington | Mikael Ymer - Emil Ruusuvuori | 4.8.2022 | 19:00
Kohde sulkeutuu: 04.08.2022 19:00
Emil Ruusuvuori (ATP-46) onnistui viemään yhden uransa ehdottomasti kovimmista voitoista Washingtonin ATP500-turnauksen toisella kierroksella. Ranking-sijalla 12 oleva Hubert Hurkacz taipui erälukemin 6-4, 7-6.

Sitä kautta kaavio aukesi tavalla, jossa suomalaisella on hyvin houkuttelevat jatkonäkymät. Mikael Ymeriä (ATP-115) vastaan hän on jopa selkeä ennakkosuosikki, eikä mahdollisen puolivälierän vastustajakaan olisi mikään mahdoton rasti, olisi hän sitten Grigor Dimitrov tai Sebastian Korda.

Ruusuvuori ja Ymer ovat kohdanneet kahdesti, ja molemmat viimevuotiset ottelut voitti Ruusuvuori. Mitään läpihuutojuttuja kumpikaan näistä matseista silti ollut, vaan molemmissa mentiin kolmeen erään.

Toisaalta jälkimmäinen otteluista pelattiin massalla, jossa Ruusuvuorella oli vielä tuolloin yleisesti suuria vaikeuksia. Silti näiden kahden, ottelujen sisällä melko usein ailahtelevan pelaajan kohtaamisessa kolme erää ei olisi minkään sortin sensaatio.Ruusuvuoren voitto Hurkaczista perustui osin puolalaisen virheisiin, osin suomalaisen hyvään peliin. Vielä ensimmäinen erä tuli pitkälti sitä kautta, ettei Hurkacz ollut missään nimessä omalla parhaalla tasollaan eikä oikeastaan edes omalla tasollaan.

Ruusuvuori ei menettänyt syöttöään edes ministi


Toisessa erässä pelin yleinen laatu puolestaan parani, eikä syötönmurtoja enää nähty. Itse asiassa niitä nähtiin koko ottelussa vain yksi, eikä Ruusuvuori menettänyt omaa syöttöään edes tie-breakin yksittäisessä pisteessä.

Vastaavasti hänellä oli koko ottelussakin vain yksi murtopallo. Asian voi siis nähdä kahdella tavalla: yhtäältä kamppailu oli äärimmäisen tasainen, toisaalta Ruusuvuori voitti kahdeksan yksittäistä pistettä enemmän. Hän siis pystyi yleisesti kontrolloimaan syöttövuorojaan hyvin. Mitä lyhyempinä pisteet pysyivät, sitä useammin Hurkacz ne voitti.Ymer onnistui puolestaan pudottamaan ensin Andy Murrayn ja toisella kierroksella Aslan Karatsevin. Kumpikaan 2-1-voitto ei tullut missään nimessä helposti: Murrayta vastaan yksittäiset pisteet menivät tasan, eikä venäläisen kohtaamisessakaan suuria eroja tullut puoleen eikä toiseen.

Huh, hellettä


Washingtonissa on ollut hurjan kuuma. Molempien pelaajien toisen kierroksen ottelut olivat torstain tapaan ohjelmassa paikallista aikaa puoliltapäivin, jolloin puhuttiin auringonpaahteisesta 32 asteen lämpötilasta. Eikä Yhdysvaltain pääkaupunki ole armahtamassa nytkään: ylin lämpötila tulee ennusteiden mukaan olemaan 34 astetta.

Monenlaiset käänteet ovat siksi jälleen mahdollisia. Ruusuvuoren kasvot olivat voittohaastattelussa täynnä hikeä, ja Karatsev nojaili Ymer-ottelun loppua kohti polviinsa lähes jokaisen pisteen jälkeen.

Ja kun syöttö on varsinkin Ymerillä pelaamisen suurin heikkous ja kummallakin miehellä palautukset suurin vahvuus, lienee pitkiä pisteitä luvassa vähintään riittävästi. Huh, hellettä.

Palataan vielä mainittuihin viime vuoden kohtaamisiin hieman. Ruusuvuori voitti siis ensin maaliskuussa Miamin kovalla alustalla 4-6, 6-1, 7-5 ja heinäkuussa Båstadin massalla 1-6, 6-4, 6-3. Miamissa Ruusuvuori vei yksittäiset pisteet nimiinsä lukemin 91-74, kun taas Båstadissa tämä tilasto meni täysin tasan.Suomalainen on yleisesti onnistunut voittamaan prosentuaalisesti enemmän ykkössyöttöpisteitään. Murtopalloja Ymerillä oli molemmissa otteluissa jopa merkittävästi enemmän, joten ei tästä Ruusuvuorelle näidenkään asioiden perusteella erityisen helppoa päiväpuhdetta välttämättä ole luvassa.

Tosin tällä kaudella hän on ollut parempi pelaaja. Ymer on voittanut tasan puolet pelaamistaan otteluista, mikä on ollut hänelle tyypillinen taso tänä korona-aikana.


Jo pelkästään viime kuukausien vire vie vaakakuppeja Ruusuvuoren suuntaan. Niin arvoituksellisesta kaksikosta jo Washingtonin aiempien ottelujen tapahtumien perusteella on kuitenkin kyse, ettei kolmieräinen missään nimessä yllättäisi.


Eikö Lätkäveto Osunut? Saat 20€ Palautusbonuksen!


STS Bet on uusi suomenkielinen vedonlyöntisivusto. Saat nyt sivustolta jääkiekko-otteluun iskemäsi panoksen takaisin bonuksena, jos veikkaamasi ottelu ratkeaa jatkoajalla ja vetosi häviää! Kampanja on voimassa NHL, Liiga, KHL sekä Liiga peleissä. Tutustu sivustoon STS Bet arvostelustamme tai siirry suoraan alta lunastamaan tarjous!
STS Bet: siirry sivustolle & veikkaa lätkää >>


Pelivalintamme:

Ottelussa pelataan kolme erää (vetokohde yli 2,5 erää) @2.55

Osuma
STS Bet - Lue arvostelu

2.55

STS Bet - Hyödynnä 100 € vedonlyöntibonus helpolla kierrätysvaatimuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
iBet - Lue arvostelu

2.4

iBet - Lunasta 100% talletusbonus 200€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä