ATP-finaaliturnaus: Granollers-Zeballos - Glasspool-Heliövaara

ATP-finaaliturnaus | Granollers/Zeballos - Glasspool-Heliövaara | 17.11.2022 | 12:30

Kohde sulkeutuu: 17.11.2022 12:30


Harri Heliövaara (ATP-13) ja Lloyd Glasspool (ATP-14) kohtaavat jatkopaikan ratkaisevassa alkulohkon päätösottelussa rankingien perusteella täysin tasaveroisen parin eli Horacio Zeballosin (ATP-12) ja Marcel Granollersin (ATP-16). Espanjalainen Granollers ja argentiinalainen Zeballos ovat hävinneet molemmat tähänastiset ottelunsa, mutta tappiot ovat ollet niukkoja. Siksi heilläkin on edelleen mahdollisuudet välierään.

Niinpä ei tarvitse miettiä sitä, mikä ottelun panos kullekin osapuolelle on. Kaikilla on jatkosauma, joten motivaatiosta homma ei jää kiinni.

Nämä parit eivät harvinaislaatuisesti ole kohdanneet toisiaan vielä koskaan aiemmin muuta kuin harjoituskentillä. Niinpä aiemmista otteluista ei ole vedettävissä johtopäätöksiä, vaan mennään lähihistorialla sekä tämän hetken vireen arvioinnilla.Yleinen taso on esimerkiksi tämän kauden aikana ollut hyvin lähellä toisiaan. Ottelujen voittoprosentit ovat Glasspoolilla ja Heliövaaralla olleet paremmat, mutta tämä selittyy ainakin osittain erilaisista lähtökohdista kalenterivuoteen 2022.

Tappioita voi tulkita kahdella tavalla


"Glassovaaran" osapuolet starttasivat rankingissa sijan 60 huonommalla puolella, kun taas Granollers aloitti vuoden sijalla seitsemän ja Zeballos pykälää ylempänä. Sekä Granollersilla että Zeballosilla on takana melko menestyksekäs kaksinpeliura, mutta hekin ovat jo pidempään keskittyneet nelinpeliin.

Torinon turnauksessa tämän kaksikon tappiot voi nähdä kahdella tavalla. Sekä Arevalo/Rojer että Ram/Salisbury joutui heidän kanssaan super-tiebreakiin, eli hieman paremmalla onnella ja/tai pelaamisella voittotili olisi voinut hyvinkin aueta. Varsinkin Ramia ja Salisburya vastaan asia oli todella lähellä, kun lyhyt kolmas erä päättyi minimaalisen pienellä erolla 10-8. Eikä yksittäisissä pisteissäkään ollut kuin kahden ero Ramin ja Salisburyn eduksi.

Toisaalta Arevalo ja Rojer olivat pelillisesti jopa selvästi erävoittolukemien osoittamaa parempia. Ensimmäisessä erässä Granollers ja Zeballos eivät meinanneet saada peliään millään käyntiin sen mentyä vastustajalle peräti 1-6.Toisen espanjalais-argentiinalaispari onnistui viemään tie-breakin kautta, kuten kävi muuten myös Ramia ja Salisburya vastaan. Toisin sanoen Granollers ja Zeballos ovat onnistuneet murtamaan vastustajiensa syöttövuoron tässä turnauksessa vasta kerran. "Pienet pisteet" menivät Rojerille ja Arevalolle niinkin selvästi kuin 67-52.

Oikea taso en ensimmäisen ja toisen ottelun välissä


Glasspoolin ja Heliövaaran hyvä vire ei puolestaan siirtynyt ensimmäisestä ottelusta toiseen. He olivat miltei jatkuvasti altavastaajia Ramiin ja Salisburyyn verrattuna. Heliövaara menetti (ainoana pelaajana) syöttönsä kerran molemmissa erissä, ja murto oli lähellä avauserässä jo aiemminkin.

Suomalaisella ei siis kulkenut syöttö, ja vastaavasti Glasspool ei pystynyt auttamaan palautustensa suhteen. Niinpä myöskään vastustajien syöttöjen murtamiseen ei ollut juuri lainkaan mahdollisuuksia lukuun ottamatta aivan loppuhetkiä, jolloin he onnistuivat hankkimaan koko ottelun ainoat kaksi murtopalloaan. Ne Salisbury hoiti hienosti.


Kokonaisuutena Glasspoolin ja Heliövaaran pelin taso on jotakin ensimmäisen ja toisen turnausottelun väliltä. Siihen Granollersilla ja Zeballosilla on suhteellisen hyvät mahdollisuudet vastata voitokkaasti.

Varsinkin nelinpelissä marginaalit ovat todella pienet nopealla kentällä.

Bet Dukes - 10€ ilmaisveto yksinkertaisella kierrätyksellä!


Uusi Bet Dukes -vedonlyöntisivusto tarjoaa helpon ilmaisvedon! Uutuusbookerin uudet pelaajat saavat 10€ ilmaisvedon vain yksinkertaisella kierrätyksellä. Talleta 10€ ja poimi ilmainen veto! Lue Bet Dukes arvostelu sivuilta tai siirry pelaamaan.
Bet Dukes: nappaa ilmaisveto ››

Pelivalintamme:

Granollersin ja Zeballosin otteluvoitto @2.4

Mr Green - Lue arvostelu

2.4

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
BetVictor - Lue arvostelu

2.4

BetVictor - Hyödynnä 30€ bonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Betfair - Lue arvostelu

2.38

Hyödynnä 100% bonus aina 100€ astiLue arvosteluSiirry pelaamaan
STS Bet - Lue arvostelu

2.35

STS Bet - Hyödynnä 100 € vedonlyöntibonus helpolla kierrätysvaatimuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Comeon! - Lue arvostelu

2.3

ComeOn - Lunasta helppo 100% aina 100€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä