Australian avoimet: Alex De Minaur - Novak Djokovic

Australian avoimet | Alex De Minaur - Novak Djokovic | 23.1.2023 | 10:00

Kohde sulkeutuu: 23.01.2023 10:00


Australian avoimissa on Suomen aikaa maanantaina aamupäivällä tarjolla hyvinkin mielenkiintoinen ottelu. Kiinnostusta riittää jo pelkästään siksi, että vastakkain on isäntämaan edustaja ja ristiriitaisen vastaanoton maassa saava Grand Slam -voittotilastoaan komistamaan pyrkivä pelaaja.

Niminä nämä urheilijat tarkoittavat Alex De Minauria (ATP-24) ja Novak Djokovicia (ATP-5). Molemmat ovat edenneet tämän vuoden turnauksessa kolme ensimmäistä kierrosta ilman juuri minkäänlaisia ongelmia.

Toki Adrian Mannarino onnistui viemään erän De Minaurilta ja Enzo Couacaud teki saman Djokovicille. Ottelun voiton kannalta näillä seikoilla ei kuitenkaan ollut juurikaan merkitystä, sillä muut erät menivät voittajille selkeästi.

Kaikessa hiljaisuudessa


23-vuotias De Minaur on tavallaan kaikessa hiljaisuudessa ollut jo monta vuotta suhteellisen hyvällä tasolla. Tästä kertovat esimerkiksi viiden viimeisimmän vuoden lopun ranking-sijoitukset 31, 18, 23, 34 ja 24.Aussi on siis ollut pelaaja, joka on voittanut oikeinkin hyvällä prosentilla ennalta huonommat pelaajat. Jo 19-vuotiaana ranking oli varsin hyvä.

"Kaikessa hiljaisuudessa" viittaa tässä tapauksessa siihen, että Grand Slam- ja Masters-menestys on toistaiseksi jäänyt sijoituksiin nähden hyvinkin maltilliseksi. Masterseissa hän ei ole vielä yltänyt puolivälierään, ja Grand Slameissa näin on tapahtunut kerran, US Openissa 2020.

Kuitenkin esimerkiksi viime vuoden ATP-ottelujen voittoprosentti nousi mukavasti 65:een. Ja kun massalla ei juuri tulosta tule, on kovien kenttien prosentti hieman parempi.

Melkoinen voittoprosenttien luettelo


Sitten on kuitenkin Djokovic. Kun näitä prosentteja on tullut lueteltua, niin laitetaan tähän myös hänen voittoprosenttinsa vuodesta 2022 aiempaan: 86, 89, 89, 84, 80, 80, 88, 93, 88, 89, 86, 92. Ja niin edelleen. Ihan ok, eikä meno tunnu hyytyvän 35-vuotiaanakaan.

Serbillä on ollut turnauksen aikana lieviä vaivoja. Pelaamiseen ne eivät kuitenkaan ole suuremmin näyttäneet vaikuttavan.Uusi ATP-kausikin alkoi täysosumalla eli Adelaiden turnausvoitolla. Djokovic päihitti Daniil Medvedevin selvästi välierässä ja Sebastian Kordan niukasti finaalissa. Kordan voittamisen arvo on noussut sitä mukaa, kun yhdysvaltalainen on tehnyt Australian avoimissakin kovaa tulosta.

De Minaur pelasi puolestaan United Cupia. Siellä hän voitti Rafael Nadalin ja hävisi vuorostaan niin sanotusti pystyyn Cameron Norrielle.

De Minaurin pelin vahvuudet löytyvät loistavasta liikkumisesta ja sitä kautta puolustuspelistä. Syötönmurtoja tulee hyvään tahtiin, mutta omat syötöt eivät tule pidetyksi aivan siinä määrin kuin vielä isompiin saavutuksiin pitäisi.

Australialainen on saavuttanut melko suuren osan voitoistaan kärkipään pelaajia vastaan juuri United Cupin ja Laver Cupin kaltaisista kilpailuista. Tämä asia tulikin oikeastaan käsiteltyä jo siinä, kun todettiin isompien kisojen jonkinmoinen menestymättömyys.


De Minaurin vahvuudet ovat sellaisia, jotka eivät pitkähkön Grand Slam -ottelun aikana ainakaan vielä riitä Djokovicin voittamiseen.

100% talletusbonus 100€ asti


Mobilebet on täällä taas! Hetken Suomen markkinoilta huilia ottanut sivusto on edelleen yksi parhaista ja tarjoaa hyvää bonusta pelien alkuun.
Mobilebet: Lunasta 100% talletusbonus

Pelivalintamme:

Novak Djokovicin voitto -6,5 pelin tasoituksella @2.05

Osuma
iBet - Lue arvostelu

2.05

iBet - Lunasta 300€ bonuspaketti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mobilebet - Lue arvostelu

2.00

Mobilebet - Tuplaa ensitalletuksellesi 100€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Comeon! - Lue arvostelu

2.00

ComeOn - Lunasta helppo 100% aina 100€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
888sport - Lue arvostelu

2.00

40 €:n edestä bonuksia vain 10€ ensitalletuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

1.93

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä