Australian avoimet: Andrei Rublev - Emil Ruusuvuori

Australian avoimet | Andrei Rublev - Emil Ruusuvuori | 19.1.2023 | 04:00

Kohde sulkeutuu: 19.01.2023 04:00


Emil Ruusuvuori (ATP-46) selviytyi Max Purcellin ja sääolosuhteiden tarjoamista haasteista lopulta voittajana Australian avointen avauskierroksella. Ensin kiusasi helle ja sen jälkeen pariinkin kertaan sateet.

Niinpä neljännen erän tie-break siirtyi keskiviikolle, ja sitä pelattiinkin poikkeuksellisen pitkään. Trilleriä oli melkoisesti tarjolla. Purcell selvitti ensin Ruusuvuoren kolme ottelupalloa. Virheiden täyttämässä katkaisupelissä oli sen jälkeen vuorossa neljä Purcellin eräpalloa, joista viimeisimmän jälkeen oltiin numeroissa 10-10.Sen jälkeen ohjat siirtyivät Ruusuvuorelle. Neljäs ottelupallo ei tuonut vielä ratkaisua, mutta viides lopulta toi.

Ottelu kesti siis sinänsä neljä erää, mutta se meni kahden vuorokauden puolelle, ja Ruusuvuori oli niin sanotusti töissä kiinni hyvin pitkään. Täysin toisenlainen kaava oli toisen kierroksen vastustajalla Andrei Rublevilla (ATP-6).

Hän ehti omasta Dominic Thiemiä vastaan pelatusta avausottelustaan pois ennen liiallista kuumuutta ja sateita. Asiaan riitti aamupäiväpeli ja nopeat 6-3, 6-4, 6-2-loppulukemat.

Kokonaisuutena kohtalainen


Ruusuvuoren peliesitys oli Purcellia vastaan kokonaisuutena kohtalainen. Purcell pelasi ensimmäisen erän jonkinlaisessa hurmoksessa, kun ässäsyötöt paukkuivat kerta toisensa jälkeen ja virhemäärätkin pysyivät riittävän pieninä. Ruusuvuori ei onnistunut hankkimaan ainuttakaan murtopalloa, kun aussilla niitä oli neljä: erä 6-4.

Toinen erä oli jo täysin päinvastainen, kun Purcellille alkoi tulla kaksoisvirheitä ja myös entistä enemmän muita pakottamattomia virheitä. Ruusuvuori käytti yhden viidestä murtopallostaan ja vei erän vuorostaan 6-3.

Ottelun syötönmurrot menivät lopulta Ruusuvuorelle 3-2, eli niiltä osin ottelun ratkaisi kolmannen erän 6-4-voitto. Ruusuvuorelle merkittiin lopulta hieman enemmän pakottamattomia virheitä kuin läpilyöntejä, kun taas Purcellilla virheiden osuus oli huomattavasti suurempi.

Rublevin tilastot Thiem-ottelussa olivat puolestaan samankaltaiset kuin Ruusuvuorella omassa kamppailussaan: läpilyöntejä 33, pakottamattomia virheitä 34. Jälkimmäisistä huomattavan suuri osa tuli suoraan syötönpalautuksista.

Perustaso on merkittävästi parempi


Thiem ei lopulta osoittautunut erityisen laadukkaaksi mittariksi nykyvireessään, ja Rublev hallitsi ottelua täysin. Thiemillä ei ollut ainuttakaan murtopalloa, Rublevilla peräti 16. Jos venäläinen olisi selvittänyt niistä useamman kuin joka neljännen, olisi peli ollut yhä nopeammin ohi.Ruusuvuoren ATP-ura ja varsinkin viime kausi ovat olleet pelkistettynä sitä, että rutiinivoittoja tulee rankingissa heikommin sijoittuneista, kun taas kärkimiehiä ei ole juuri pystytty yllättämään.

Rublev on vähintään kärkipäätä. Miesten tähän asti ainoa kohtaaminen päättyi noin kaksi vuotta sitten Dubaissa venäläiselle 6-4, 6-4. Uusi ATP-kausi on alkanut molemmilla pelaajilla samankaltaisesti, eli Melbournessa tuli kummallekin avausvoitto.


Rublevin perustaso on yksinkertaisesti niin paljon parempi, että 6-3, 6-4, 6-4-tyyliset loppulukemat ovat lähtökohta. Kerroin 3-0-tulokseen on riittävän suuri, kun tietynlainen lepoetukin on venäläisen puolella

Kalasta uutuussivusto Posidolta iso talletusbonus!


Siirry Posidon laineille! Uutuussivusto tarjoaa isot bonukset, muun muassa ensitalletuksen tuplaus aina 200€ asti!
Posido: Tuplaa ensitalletuksesi 200€ asti!

Pelivalintamme:

Andrei Rublevin 3-0-voitto (vetokohde Rublev -2,5 erää) @2.6

Huti
Mr Green - Lue arvostelu

2.6

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
William Hill - Lue arvostelu

2.05

William Hill - Nappaa 100€ riskitön veto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä