Australian avoimet: Karen Khachanov - Sebastian Korda

Australian avoimet | Karen Khachanov - Sebastian Korda | 24.1.2023 | 05:00

Kohde sulkeutuu: 24.01.2023 05:00


Australian avoimissa nähdään ennalta mielenkiintoisen tasainen puolivälierä. Sebastian Korda (ATP-31) on jo nyt yltänyt uransa parhaaseen Grand Slam -saavutukseen, Karen Khachanov (ATP-20) pyrkii puolestaan sivuamaan viimevuotista Yhdysvaltain avointen välieräpaikkaansa.

Nämä pelaajat ovat olleet keskenään hyvin tasaisia kaksi viimeisintä vuotta. Voittoprosentit ovat olleet hyvin lähellä toisiaan.

Itse asiassa melko monikin mittari puhuu kuitenkin Kordan puolesta. Hän voitti viime kauden loppupuolella molemmat keskinäiset kohtaamiset, joista kumpikin tapahtui kovilla kentillä. Tulokset olivat vieläpä varsin selviä, Cincinnatissa 6-3, 6-4 ja Antwerpenissä 7-5, 7-6.

Mainio alku kaudelle


Korda on ollut vielä varsin lyhyellä ATP-urallaan melko tasainen kaikilla alustoilla samoin kuin Khachanov. Voittoprosenteissa on kuitenkin eroa: yhdysvaltalaisella se on kovilta kentiltä noin 63, venäläisellä noin 56.Lisäksi tämä uusi ATP-kausi alkoi Kordalta merkittävästi paremmin. Hän voitti muun muassa Daniil Medvedevin selvästi Adelaiden pikkuturnauksen välierässä ja oli hyvin lähellä yllättää vielä finaalissa Novak Djokovicin.

Khachanov teki puolestaan "Adelaide-tuplan". Ensimmäisellä yrittämällä pelit päättyivät puolivälierään juuri Medvedeviä vastaan (3-6, 3-6), ja jälkimmäisellä kerralla Jack Draper oli parempi samassa vaiheessa 4-6, 6-7. Tulokset olivat siis kohtalaisia mutta eivät missään nimessä kohahduttaneita.

Tähänastisessa turnauksessa molemmilta on nähty enimmäkseen tasokasta suorittamista, vaikka neljään paras viidestä -otteluun mahtuu tietysti monenlaista. Kordalla ensimmäinen tiukka hetki tapahtui neljännellä kierroksella, kun ottelu Hubert Hurkaczia vastaan aaltoili puolelta toiselle.

Vaihtelua kuvaa hyvin se, että Korda voitti kolmannen erän 6-2 ja Hurkacz vastaavasti neljännen peräti 6-1. Lopulta ratkaisu kaivettiin jokseenkin pisimmän mahdollisen kaavan kautta, kun ratkaisseen viidennen erän tie-break meni jenkille 10-7.

Kokonaisuutena Kordalle merkittiin hieman enemmän pakottamattomia virheitä kuin läpilyöntejä. Tilasto oli kuitenkin riittävästi parempi kuin Hurkaczilla.

Ennen tätä puolalaisen kohtaamista Korda oli hävinnyt yhden erän, avauskierroksella Cristian Garinille. Tietyllä tavoin sykähdyttänein voitto tapahtui toki Daniil Medvedeviä vastaan kolmannella kierroksella varsin suvereenin esityksen jälkeen.

Khachanov on päässyt helpolla


Khachanov on päässyt varsin helpolla. Hän on kohdannut vasta yhden top-30-pelaajan, ja tuolloinkin vastassa oli 16:nneksi sijoitettu Frances Tiafoe. Bernabe Zapata Miralles taipui avausottelussa 3-0, Jason Kubler 3-1, Tiafoe samoin 3-1 ja viimeisimpänä Yoshihito Nishioka 3-0.

Ottelu Nishiokaa vastan oli jossain määrin erikoinen. Japanilaisen pelaaminen oli yhtä takkuamista kaksi ensimmäistä erää. Harvoin, hyvin harvoin etenkään neljännellä kierroksella nähdään kahta peräkkäistä 6-0, 6-0-erää, kuten kävi sunnuntaina. Khachanov sai vain lyödä palloa rauhassa vastustajan kenttäpuolelle, kunnes Nishioka teki virheen.Kolmas erä oli sitten mielekästä jo katsojillekin. Khachanov hoiti homman lopulta katkaisupelin kautta 7-4. Hänen saldonsa oli hieman suurempi määrä pakottamattomia virheitä kuin läpilyöntejä, kun taas Nishiokalla mokia tuli yli tuplasti onnistumisia enemmän.

Khachanovin pelityyli on yllätyksetön: kovaa kämmenlyöntiä aina, kun paikka on. Pelin taso ei aina pysy pitkiä aikoja hyvänä.


Alkuvuosi, viimeisimmät kaksi kohtaamista ja jossain määrin myös yleinen voittoprosentti kääntävät vaakakuppia melko selvästikin Kordan suuntaan.

Pelivalintamme:

Sebastian Kordan otteluvoitto @1.74

Mr Green - Lue arvostelu

1.74

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Betfair - Lue arvostelu

1.73

Hyödynnä 100% bonus aina 100€ astiLue arvosteluSiirry pelaamaan
BetVictor - Lue arvostelu

1.73

BetVictor - Hyödynnä 30€ bonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mobilebet - Lue arvostelu

1.71

Mobilebet - Tuplaa ensitalletuksellesi 100€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Comeon! - Lue arvostelu

1.71

ComeOn - Lunasta helppo 100% aina 100€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä