Australian avoimet: Karen Khachanov - Stefanos Tsitsipas

Australian avoimet | Karen Khachanov - Stefanos Tsitsipas | 25.1.2023 | 06:00

! Kohde sulkeutuu: 27.01.2023 06:00 !


Australian avoimissa on välierien aika. Karen Khachanov (ATP-20) lähtee uransa toiseen Grand Slam -semifinaaliin haastamaan Stefanos Tsitsipasia (ATP-4), jolle tämä vaihe koittaa kuudetta kertaa ja Australiassa neljättä.

Khachanovin semifinaaliputki on nyt sinänsä komeasti kahden mittainen. Hän venyi yhtä pitkälle viime vuoden US Openissa, jolloin Casper Ruud oli siinä vaiheessa turnausta parempi neljässä erässä. Tsitsipasin viimeisin välierä on juuri Melbournesta vuosi sitten.

Venäläispelaaja Khachanov sai puolivälierässä valitettavia apuja Sebastian Kordan rannevammasta. Korda tarvitsi hoitoa jo toisessa erässä ja joutui lopulta jättämään kolmannen erän kesken.Ongelmat näkyivät Kordan pelaamisessa suurena pakottamattomien virheiden määränä. Näin Khachanov on edennyt tähän vaiheeseen ilman kovinkaan merkittäviä pelillisiä hankaluuksia tai tiukkoja tilanteita. Sitä voi pitää 18:nneksi sijoitetulta mieheltä kovana suorituksena riippumatta siitä, ketkä pelaajat ovat astelleet verkon toiselle puolelle ja kuka minkäkinlaisessa tilanteessa.

Toisaalta pitkälti sujuvasti on edennyt myös Tsitsipas. Suurimmat ongelmat osuivat odotetustikin otteluun Jannik Sinneriä vastaan. Tuossa neljännen kierroksen kamppailussa niin sanottu momentum vaihteli pelaajalta toiselle.

Kreikkalainen hallitsi kahta ensimmäistä erää, kunnes kahdessa seuraavassa Sinner paransi peliään erittäin merkittävästi. 6-3 päättyneessä ratkaisuerässä Tsitsipas oli lopulta selvähkösti parempi, kun yksi viidestä murtopallosta toi lopulta tuloksen.

Tavallaan tiukille


Puolivälierässä Jiri Lehecka pisti vastustajansa tavallaan tiukille. Tavallaan sikäli, että hänellä oli kahdeksan murtopalloa, eli mahdollisuuksia ottelun tekemiseen tiukemmaksi oli. Tshekki ei kuitenkaan onnistunut hyödyntämään yhtään näistä tilaisuuksista, eli lopulta kovin tasaisesta kamppailusta ei voinut puhua.

Tsitsipas teki hieman enemmän voittolyöntejä kuin pakottamattomia virheitä. Kun vähentää näistä luvuista ässäsyötöt ja kaksoisvirheet, menivät nämä tilastosarakkeet lähes tasan.

Miesten uria syväluodatessa voi todeta Tsitsipasin olleen massalla parempi kuin kovilla kentillä, jos asiaa mittaa ATP-ottelujen voittoprosenteilla. Toisaalta hän on kovillakin mennyt viime vuosina eteenpäin.Khachanovin prosentit taas ovat hyvin samaa luokkaa sekä massalla että kovilla. Myös venäläisen trendi on kuitenkin ollut muuttumassa, sillä parin viime vuoden tulokset kovilla ovat olleet parempia.

Vaikka miten pyörittelisi...


Niin tai näin - vaikka miten pyörittelisi - on Tsitsipasin oltava tässä ottelussa merkittävä suosikki. Keskinäiset ottelutkin ovat hänen edukseen 5-0 ja erävoitot niistä 10-2. Näistä kohtaamisista neljä on pelattu kovilla kentillä, ja vaikka ensimmäinen on niinkin kaukaa kuin vuodelta 2017, on vertailupohjaa tälläkin otannalla jo jonkun verran.

Kaiken lisäksi Tsitsipasilla on alkaneelta uudelta ATP-kaudelta pelkkiä voittoja. United Cupista niitä irtosi neljä - toki kolme vasta kolmen erän jälkeen. Khachanov taas pelasi kaksi kohtalaista turnausta Adelaidessa etenemällä molemmissa puolivälieriin.

Molempien pelaajien vahvuudet löytyvät ehdottomasti kämmenlyönnistä. Kumpikin tykkää rakentaa peliään sen varaan, Tsitsipas vain tekee sen paremmin.


Tasoero on yksinkertaisesti merkittävä. Kun Khachanovin pelaamisella on ollut aiemmin tapana hajota jossain vaiheessa tilapäisesti, on miinuspelien tasoitus tässä hyvä pelivalinta.

100% talletusbonus 100€ asti


Mobilebet on täällä taas! Hetken Suomen markkinoilta huilia ottanut sivusto on edelleen yksi parhaista ja tarjoaa hyvää bonusta pelien alkuun.
Mobilebet: Lunasta 100% talletusbonus

Pelivalintamme:

Stefanos Tsitsipasin voitto -3,5 pelin tasoituksella @1.8

888sport - Lue arvostelu

1.8

40 €:n edestä bonuksia vain 10€ ensitalletuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
iBet - Lue arvostelu

1.78

iBet - Lunasta 300€ bonuspaketti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

1.74

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mobilebet - Lue arvostelu

1.67

Mobilebet - Tuplaa ensitalletuksellesi 100€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Comeon! - Lue arvostelu

1.67

ComeOn - Lunasta helppo 100% aina 100€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä