Australian avoimet: Stefanos Tsitsipas - Jannik Sinner

Australian avoimet | Stefanos Tsitsipas - Jannik Sinner | 22.1.2023 | 10:00

Kohde sulkeutuu: 22.01.2023 10:00


Yksi Australian avointen odotetuimmista neljännen kierroksen otteluista pelataan Stefanos Tsitsipasin (ATP-4) ja Jannik Sinnerin (ATP-16) välillä. Lähtökohdat ovat hyvin mielenkiintoiset: Tsitsipas on ollut miesten keskinäisissä otteluissa niskan päällä, kun taas Sinnerin voittoprosentti uran kovien kenttien otteluista on ollut parempi.Tämän vuoden turnauksessa Tsitsipas on selviytynyt hieman helpommalla. Mies ei kohdannut ongelmia sen enempää Quentin Halys'n, Rinky Hijikatan kuin Tallon Griekspoorin kanssakaan, vaan kaikki ottelut menivät kreikkalaiselle suoraan kolmessa erässä. Vastustajien nimet toki kertovat sen, ettei kaavio ole tähän asti ollut sieltä vaikeimmasta päästä.

Paras verrokki viime vuoden Australian avoimista


Samat sanat pätevät Sinneriin sikäli, että vastassa ovat olleet paluuta vasta vähitellen tekevä Kyle Edmund, Tomas Etcheverry & Marton Fucsovics. Edmundia ja Etcheverryä vastaan ongelmia ei ollut, mutta Fucsovics-ottelu oli puolittain hyvin hankala.

Sinner teki suuren määrän pakottamattomia virheitä ensimmäisessä erässä, ja virheiden osuus läpilyönteihin verrattuna oli isohko vielä toisessakin. Seuraavien erien 6-1, 6-2, 6-0-numerot kertovat enimmäkseen siitä, kuinka Fucsovicsin peliote katosi täysin. Sinnerin kohdalla voittolyöntejä oli loppujen lopuksikin merkittävästi vähemmän kuin niitä virheitä.Aiemmat kohtaamiset ovat Tsitsipasin eduksi 4-1. Merkittävin verrokki näistä on viime vuoden Australian avointen kohtaaminen, jonka hän vei selvin numeroin suoraan kolmessa erässä. Muut ottelut pelattiin puolestaan massalla, joka on ollut Tsitsipasille selvästi paras alusta.

Viimevuotinen tulos oli sikäli mielenkiintoinen, että Sinner on ollut hyvä nimenomaan kovilla kentillä. Hän on voittanut niillä pelatuista ATP-otteluistaan yli 70 prosenttia, kun Tsitsipasin luku on ollut noin 66.

Tämä tilasto on sikäli vertailukelpoinen, että molemmat nousivat kiertueen kärkipäähän varsin nuorina. Mitään isompia "alkukankeuksia" ei siis uralla ollut, ja sitä kautta voittojakin on kertynyt lähes välittömästi tiuhaan tahtiin.

Palloa lyödään usein kovaa


Uusi ATP-kausi alkoi Tsitsipasilla United Cupissa ja Sinnerillä yhdessä Adelaiden turnauksessa. Tsitsipas voitti kaikki neljä otteluaan, joskin kolme niistä pitkän kaavan kautta kolmessa erässä. Sinner eteni puolestaan puolivälierään, jossa tuli selkeä tappio Sebastian Kordalle. Tosin Korda on näyttänyt tammikuun aikana sellaisia otteita, ettei häviäminen hänelle ole tällä hetkellä suuri synti.

Kun Sinner ja Tsitsipas kohtaavat, lyödään palloa kovaa monesta paikasta. Sinnerin haasteena on edelleen omien syöttöjen pitäminen, mitä tapahtuu liian harvoin, jotta aivan suurimmat menestykset mahdollistuisivat.


Ei tämä ottelu nyt etukäteen aivan ympäripyöreä ole, mutta eipä tasoeroja valtaviksikaan voi millään perusteella väittää. Tsitsipasin suosikkiasema ei pitäisi olla aivan kertoimien kokoinen.

Pelivalintamme:

Jannik Sinnerin otteluvoitto @2.8

Huti
iBet - Lue arvostelu

2.8

iBet - Lunasta 300€ bonuspaketti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

2.8

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
William Hill - Lue arvostelu

2.75

William Hill - Nappaa 100€ riskitön veto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
BetVictor - Lue arvostelu

2.75

BetVictor - Hyödynnä 30€ bonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
888sport - Lue arvostelu

2.75

40 €:n edestä bonuksia vain 10€ ensitalletuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan