Australian avoimet: Tomas Machac - Casper Ruud

Australian avoimet | Tomas Machac - Casper Ruud | 17.1.2023 | 11:30

Kohde sulkeutuu: 17.01.2023 11:30


Casper Ruud (ATP-3) lähtee puolustamaan hämmentävän hyvää asemaansa rankingissa seuraavaksi Australian avoimissa. Mahdollisuudet varsin pitkälle ovat jälleen varsin hyvät, sillä ainakaan kolmella ensimmäisellä kierroksella ei lähtökohtaisesti olisi edessä aivan maailman kärkinimiä tai edes kärkipään urheilijoita.

Tshekkiläistä Tomas Machacia (ATP-110) ei toki ole syytä väheksyä. Challenger-tulosten perusteella hänessä voisi olla ainesta säännölliseksi ATP-pelaajaksi jollain aikataululla. Vielä 22-vuotias urheilija ei ole siihen yltänyt.Ruudin viime vuosi on kerrottu tällä sivustollakin jo useampaan kertaan. Menestys oli kerrassaan mainiota, eikä norjalaisen isommat teotkaan rajoittuneet enää vain massakentille. Ranskan avointen finaalipaikan lisäksi loppuottelu kutsui myös US Openissa.


Näitä voittoprosentteja ei kaavioista riippumatta saavuteta vahingossa


Lisäksi hyvin merkittävää oli se, että Ruud eteni Masterseista finaaliin Miamin kovalla kentällä ja lisäksi välierään Rooman massan lisäksi Montrealin kovalla alustalla. Sattuman piikkiin näin monta näin hyvää saavutusta ei siis enää mene. Varsinkin kun mukaan lisätään vielä finaaliturnauksen finaalipaikka.

Kerrottu on sekin, että kaaviot olivat monin paikoin suotuisat pelaajalle, joka ei tapahtumahetkillä ollut vielä aivan nykyisen kaltainen. Toisaalta tilaisuudet pitää osata käyttää niiden tullessa, ja tässä asiassa Ruud oli viime vuonna suorastaan mestarillinen.

Toissa vuoden voittoprosentti 77 ja viime vuoden 70 ei tule vahingossa, vaikka kaaviot kuinka aukeaisivat.

Uusi ATP-kausi on alkanut melko tahmeasti. United Cupissa tuli voitto Thiago Monteirosta, mutta vastaavasti Matteo Berrettinille mies kärsi selvän 4-6, 4-6-tappion. Eikä kaksisesti mennyt Aucklandissakaan. Tappio osui heti ensimmäiseen otteluun, kun yleensä kovilla kentillä hieman hukassa oleva Laslo Djere nappasi 2-1-voiton.

Omat haasteensa ovat kuitenkin olleet myös Machacin kauden alkumetreillä. Hän joutui luovuttamaan United Cupin ottelun Frances Tiafoeta vastaan tilanteessa, jossa Tiafoe voitti ensimmäisen erän 6-3 mutta oli toisaalta tappiolla toista 2-4.Tenniksen erikoisuudet tulivat ilmi Adelaiden toisessa turnauksessa. Machac läpäisi ensin karsinnan voittamalla Soonwon Kwonin. Eteläkorealainen pääsi kuitenkin onnekkaana häviäjänä pääsarjaan, jossa miehet kohtasivat uudelleen ja sillä kertaa voiton vei Kwon 6-4, 6-4. Kaiken huipuksi Kwon voitti lopulta koko turnauksen.

Hyvin tasainen viime vuosi


Viime vuoden aikana Machac teki jopa hämmästyttävän tasaista työtä. Kausi vierähti hyvin pitkälti Challengereissa, joista tuli myös tasaisesti kelpo tuloksia. Hän lähti liikkeelle ranking-sijalta 143 ja päätyi siis melko lähelle sataa. Challenger-finaalit olivat arkipäivää, ja ajoittain mies ylsi jotain väylää pitkin myös ATP-pääsarjoihin.

Pelaajaprofiilista voi todeta sen, että matkaa maailman kärkipäähän on luonnollisesti vielä paljon sekä omien syöttöjen pitämisessä että vastustajan syöttöjen murtamisissa. Pitoprosenttia olisi syytä saada nostettua vielä varsin merkittävästi.


Ruudin vahvuus on puolestaan läpi ATP-uran - ensin massalla ja sittemmin myös kovilla kentillä - ollut hyvä palautuspeli ja siitä rakentaminen. Niinpä hänen hyvät ominaisuutensa osuvat varsin hyvin Machacin heikkouksiin. Norjalainen on tässä oikeinkin vahvoilla.

100% talletusbonus 100€ asti


Mobilebet on täällä taas! Hetken Suomen markkinoilta huilia ottanut sivusto on edelleen yksi parhaista ja tarjoaa hyvää bonusta pelien alkuun.
Mobilebet: Lunasta 100% talletusbonus

Pelivalintamme:

Casper Ruudin voitto -6,5 pelin tasoituksella @1.9

Osuma
Mobilebet - Lue arvostelu

1.9

Mobilebet - Tuplaa ensitalletuksellesi 100€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Comeon! - Lue arvostelu

1.9

ComeOn - Lunasta helppo 100% aina 100€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

1.89

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
iBet - Lue arvostelu

1.88

iBet - Lunasta 300€ bonuspaketti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
888sport - Lue arvostelu

1.85

40 €:n edestä bonuksia vain 10€ ensitalletuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä