Madridin Masters, finaali: Carlos Alcaraz - Alexander Zverev

Madridin Masters, finaali | Carlos Alcaraz - Alexander Zverev | 8.5.2022 | 19:30
Kohde sulkeutuu: 08.05.2022 19:30
Juuri nyt näyttää siltä, että seuraavat 10-20 vuotta pääsemme seuraamaan samankaltaisia Masters- ja Grand Slam -loppuhuipennuksia kuin Madridissa on nähty. Novak Djokovicin & Rafael Nadalin "pätkinyt" Carlos Alcaraz (ATP-9) hakee toistaiseksi tietyiltä osin täydellisen turnauksen lopetusta finaalissa Alexander Zvereviä (ATP-3) vastaan.

Zverev ei ole tänä vuonna yltänyt aivan viime vuoden huipputasolleen. Madridissa on kuitenkin nähty, ettei häntä ole syytä laskea täysin ulos esimerkiksi Ranskan avointen kärkitaistelusta.

Alcarazin loistokkuutta ylistäessä on kuitenkin hyvä huomioida, että 18-vuotias pelaaja päätyy edelleen varsin usein tiukkoihin otteluihin. Tällä viikolla kolme viimeisintä kamppailua on venynyt kolmeen erään, ja sama tapahtuu Bet365:n kerrointa todennäköisemmin sunnuntainakin.Alcaraz kerää suuret sympatiat syystäkin. Vedonlyöntimielessä on kuitenkin edelleen syytä pitää realiteetit mielessä. Nadal teki ties monennenko loukkaantumisen jäljiltä paluuta itselleen aiemminkin verraten vaikeassa Madridin kisassa. Djokovicin vuosi taas on ollut kaikkine koronasählinkeineen melkoista kaaosta.

Ei mitään nuorukaiselta pois


Alcarazin kaavio on toki ollut raju, eikä häneltä ole syytä ottaa mitään pois. Jo aiemmin tällä kaudella voitto-tappioluvut ovat olleet loistavia, 18-vuotiaalle pelaajalle maagisia. Voittoja on nyt 27, tappioita kolme!Kun kasassa on Miamin Masters-turnausvoitto kovalla kentällä, Barcelonan 500-kisan voitto massalla ja nyt siis finaalipaikka Madridin massalla, on kyse jo itsestään selvästi all-round-pelaajasta.

Kun peliä pilkkoo palasiin, on Alcaraz toistaiseksi suhteellisesti parempi syötönmurtaja kuin omien syöttöjen pitäjä. Viimeisimmän vuoden ajalta murrettujen syöttövuorojen prosenttiosuudessa ovat olleet edellä enää Djokovic, Nadal ja Diego Schwartzman. Omat syötöt ovat tällä aikavälillä pidetty 80-prosenttisesti, mikä on vielä liian vähän. Kuitenkin tämän vuoden osalta nämäkin luvut ovat olleet jo vahvasti noususuunnassa.

Zverevin tulokset ovat olleet tällä kaudella järjestään odotuksia heikommat. Finaalipaikka on irronnut vain kerran ja sekin pienessä Montpellierin turnauksessa. Lisäksi tuon kisan päätösottelu loppui selvään tappioon Alexander Bublikia vastaan.Australian avoimet päättyivät neljännellä kierroksella tylyyn suoraan kolmen erän tappioon Denis Shapovaloville. Monte Carlon Masters-semifinaali oli Stefanos Tsitsipasin juhlaa, ja viime viikolla Münchenissä avausottelu päättyi tanskalaisen Alcarazin ikätoverin Holger Runen järjestämään tyrmäykseen.

Nyt näyttää jo paremmalta


Madridissa on kuitenkin näyttänyt jo hieman paremmalta. Toki hän joutui Marin Ciliciä vastaan kolmeen tiukahkoon erään, ja Lorenzo Musetti joutui luovuttamaan ensimmäisen erän jälkeen. Selvä voitto Felix Auger-Aliassimesta ja revanssi Tsitsipasista herättävät kuitenkin toiveita.


Ottelujen sisäistä ailahtelua on viime kuukausina nähty molemmilta pelaajilta. Siksi kolmen erän ottelu on tässä tapauksessa hyvä kohde.

Lunasta 100€ riskitön veto!


Oletko uusi pelaaja William Hill sivustolla? Saat nyt uutena pelaajana liittymisbonuksena 100€ riskittömän vedon. Jos ensimmäinen vetosi häviää, panoksesi palautetaan aina 100€ saakka!
William Hill: lunasta 100€ riskitön vetosi >>

Pelivalintamme:

Ottelussa pelataan kolme erää @2.5

Huti
Bet365 - Lue arvostelu

2.5

Hyödynnä 100% bonus 50€ saakka!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

2.4

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Casumo - Lue arvostelu

2.4

Casumo - Lunasta 100€ tervetulobonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä