ATP250-turnaus, München: Holger Rune - Emil Ruusuvuori

ATP250-turnaus, München | Holger Rune - Emil Ruusuvuori | 29.4.2022 | 17:30
Kohde sulkeutuu: 29.04.2022 17:30
Emil Ruusuvuori (ATP-63) pääsee mittaamaan harvinaislaatuisesti toista kertaa hyvin lyhyen ajan sisään vireen pohjoismaiselta pelaajalta, joka ei ole ruotsalainen. Norjalainen Casper Ruud oli Barcelonan turnauksessa suomalaista vastaan suursuosikki, mutta nyt Münchenin puolivälierässä tehtävä on huomattavasti inhimillisempi.

Tanskan huippulupaus Holger Rune (ATP-70) täyttää ottelupäivänä 19 vuotta. Sen kunniaksi Rune saavutti ensimmäisen voittonsa top-10-pelaajasta, kun hän päihitti Alexander Zverevin 6-3, 6-2.

Ottelu oli kuitenkin loppulukemia hieman tasaisempi, ja Runen suoritustaso on ikään nähden hyvin ymmärrettävästi vielä vaihdellut. Ruusuvuori on saanut massakaudella itseluottamusta nostaneita voittoja, eikä hänen kuuluisi tässä olla kertoimien näyttämä vain noin 40 prosentin todennäköisyydellä ottelun voittava pelaaja.Runen voitto Zverevistä oli toki hieno suoritus, mutta pitää muistaa ettei saksalainen ole ollut missään nimessä parhaimmillaan tämän tenniskauden aikana.

Rune pelasti useita tukalia tilanteita selvittämällä edukseen peräti seitsemän kahdeksasta vastustajan murtopallosta. Huomiota kiinnittää etenkin loistava ykkössyöttöprosentti 78. Toki erot ykkös- ja kakkossyötöillä voitetuista pisteistä eivät olleet kovin suuret.Toki Zverevkin onnistui pelastamaan useimmat Runelle tulleet murtopallot, mutta tanskalainen onnistui silti breikissä neljästi. Yksittäisiä pisteitä Rune voitti 16 enemmän.

Avauskierroksella hän päihitti tshekkiläisen Jiri Leheckan erin 7-6, 6-3, ja tuolloin yksittäisten pisteiden voittoero oli täsmälleen sama kuin Zverev-ottelussa. Tämä kuvastaa sitä, miten erälukemat voivat joskus olla hieman harhaanjohtavia.

Läpimurtoa seurasi tappioputki


Viime vuoteen ranking-sijalta 475 lähtenyt, tuolloin vielä 17-vuotias Rune teki läpimurtoaan ensisijaisesti juuri massakentillä Challenger-kisoissa. Itse asiassa hän aloitti viime vuoden vielä Futures-kisoista, mikä kertoo kehityksen vauhtia.

Futuresit jäivät taakse viimeistään siinä vaiheessa, kun mies alkoi kohahduttaa tennismaailmaa. Uran toisessa ATP-kisassa hän eteni kolmen karsintakierroksen kautta puolivälieriin Santiagossa.

Ranking-nousu jatkui touko-kesäkuun Challenger-menestyksellä, ja erityisesti elokuussa hän oli haastajatasolla voittamaton. Suuremman yleisön tietoisuuteen tanskalainen nousi viimeistään US Openissa, kun hän selvitti karsinnat ja voitti avauskierroksella yhden erän Novak Djokovicilta.

Loppuvuosi oli paikoin hankalampaa, ja sama pätee ehdottomasti tämän vuoden alkuun. Tuloksena oli neljä peräkkäistä ensimmäisen kierroksen tappiota, ja parempia tuloksia oli haettava jälleen Challengerien kautta.Huhtikuun alussa tulikin kisavoitto Italiasta, tosin vastustajat olivat varsin heikkoa luokkaa. Monte Carlon Mastersissa hän läpäisi jälleen karsinnat, joissa taipui esimerkiksi Maxime Cressy numeroin 6-3, 7-5.

Ruusuvuori käytti mainiosti vahvuuksiaan


Samainen Cressy linkittyi Ruusuvuoreen jo toistamiseen lyhyen ajan sisään keskiviikkona. Ruusuvuori käytti vahvuuksiaan toisen kierroksen ottelussa erinomaisesti ja tylsytti yhdysvaltalaisen syöttö-volley-pelin täysin.

Kuvaavin ja suorastaan hämmentävä prosenttiluku kyseisestä ottelusta oli Cressyn ykkössyöttöpisteiden 47. Ruusuvuori voitti siis yli puolet kovaa syöttävän vastustajan ykkösistä. Se kertoo erinomaisesta palautuspelistä ja ohituslyönneistä.

Rune viljeli puolestaan Zvereviä vastaan menestyksellisesti pysäytyslyöntejä. Hän on vielä lyhyellä ATP-urallaan profiloitunut ensisijaisesti hyvänä peruspelaaajana ja vastustajan syöttöjen murtajana.


Kun kaksi melko samojen vahvuuksien pelaajaa kohtaavat, ovat lähtökohdat arvaamattomat. Mielestäni Ruusuvuoren voittokertoimien pitäisi olla merkittävästi lähempänä Runea.


Eikö Lätkäveto Osunut? Saat 20€ Palautusbonuksen!


STS Bet on uusi suomenkielinen vedonlyöntisivusto. Saat nyt sivustolta jääkiekko-otteluun iskemäsi panoksen takaisin bonuksena, jos veikkaamasi ottelu ratkeaa jatkoajalla ja vetosi häviää! Kampanja on voimassa NHL, Liiga, KHL sekä Liiga peleissä. Tutustu sivustoon STS Bet arvostelustamme tai siirry suoraan alta lunastamaan tarjous!
STS Bet: siirry sivustolle & veikkaa lätkää >>


Pelivalintamme:

Emil Ruusuvuoren otteluvoitto @2.55

Huti
iBet - Lue arvostelu

2.55

iBet - Lunasta 100% talletusbonus 200€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
888sport - Lue arvostelu

2.5

40 €:n edestä bonuksia vain 10€ ensitalletuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Casumo - Lue arvostelu

2.5

Casumo - Lunasta 100€ tervetulobonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Bet365 - Lue arvostelu

2.5

Hyödynnä 100% bonus 50€ saakka!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

2.5

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä