Nottingham, 1. kierros: John Millman - Otto Virtanen

Nottingham, 1. kierros | John Millman - Otto Virtanen | 07.06.2022 | 16:00
Kohde sulkeutuu: 07.06.2022 16:00
Otto Virtanen (ATP-306) pyrkii jatkamaan merkittävää nousuaan ATP-rankingissa, kun tällä viikolla pelataan Challenger-turnaus Nottinghamissa. Surbitonissa aina välierään asti edennyt suomalainen kohtaa varsin tasokkaan Nottinghamin kisan ensimmäisellä kierroksella John Millmanin (ATP-93), joka on sijoitettu neljänneksi.

Virtasella on takana erittäin kova ottelukuorma. Se saattaa isokokoisella pelaajalla hyvinkin alkaa näkyä, kun taas Millman on huilannut ja harjoitellut sen jälkeen, kun hän putosi Ranskan avoimista ensimmäisellä kierroksella.

Millman on kelpo luokan nurmipelaaja, eikä Virtanen saane tässä parissa asioita helpolla. Australialaisen voittokertoimet ovat tässä parhaita pelivalintoja.Virtanen eteni Surbitonissa pitkälle osin siksi, että hänen ominaisuutensa sopivat ilmeisen hyvin nurmitennikseen. Kova syöttö on tärkeä elementti menestymiseen kyseisellä alustalla, ja vaikka 20-vuotiaan pelaajan liikkumisessa on paljon parannettavaa, pystyy omilla syöttövuoroilla menestymällä pitämään otteluita tasaisina.Lisäksi miehellä oli jonkin verran onnea kaavion suhteen. Pääsarjan avauskierroksella voitetun Thanasi Kokkinakisin tilastot nurmelta eivät hurmaa, eikä ottelu noussut missään nimessä kovatasoiseksi. Toisella kierroksella ja puolivälierässä vastaan tulivat rankingissa noin sijan 200 paikkeilla olevat britit.

Vaikeahko vuosi, mutta ei suuria johtopäätöksiä


Toisaalta Virtanen pystyi pitämään välierässä suhteellisen tiukilla Jordan Thompsonia, joka voitti lopulta turnauksen. Tällä kaudella enemmän tai vähemmän vaikeuksissa olleen suomalaisen osalta tällaiset tulokset ovat todella arvokkaita jatkoa ajatellen.

Nottinghamissa hän ehti pelata jo karsinnat. Villin kortin pelaajaa Arthur Freytä vastaan mies joutui kolmanteen erään, kun taas Felix Gill taipui 0-2.

John Millmanin vuosi ATP-tasolla on ollut vaikeahko. Urallaan parhaimmillaan ranking-sijalla 32 piipahtanut australialainen on voittanut kuusi ja hävinnyt 12 ATP-ottelua.

Etenkin massakaudella voitot jäivät hyvin vähiin, mutta se ei ole yllätys. Millman on parhaimmillaan kovilla kentillä, ja vastustajat olivat suhteellisen tasokkaita pelaajia. Heti Ranskan avointen avauskierroksella tuli sijoitettu pelaaja (Sebastian Korda), ja eri turnauksien varhaisissa vaiheissa tuli vastaan esimerkiksi Richard Gasquet & Miomir Kecmanovic.Yleinen pelitaso on säilynyt vuosien mittaan melko vakiona, eikä tämän vuoden hieman heikommista tuloksista liene ainakaan vielä syytä vetää johtopäätöstä pysyvämmästä heikkenemisestä. Sellainenkin toki tapahtuu jossain vaiheessa, kun ikää on 32 vuotta.

Lähes vastakohdat


Pelaajatyyppinä Millman on varsin lähellä Virtasen vastakohtaa. Aussi pitää muihin pelaajiin verrattuna suhteellisen harvoin omat syöttönsä ja vastaavasti onnistuu murroissa melko usein.

Virtasen kannalta avainasemassa onkin ykkössyöttöpelaaminen. Millman on pelannut Wimbledonissa kuudesti ja edennyt neljä kertaa avauskierrokselta jatkoon. Toki hän on päässyt ylipäänsä Grand Slameissa korkeintaan kolmannelle kierrokselle, vuoden 2018 hienoa US Open -poikkeusta lukuun ottamatta. Tuolloin tie vei muun muassa Roger Federerin voittamalla peräti puolivälierään, mistä seurasi myös aiemmin mainitut ranking-asetelmat.


Otto Virtaselle tiistain ottelu on yhdeksäs hieman yli viikon sisään. Vieläkö jalat ja pääkoppa jaksavat? Millman on sen verran laadukas pelaaja, ettei voittoa ole puolivaloilla pelaten luvassa.

Nappaa ilmaisveto jopa 100€ saakka Mr Greeniltä!


Oletko aiemmin pelannut Mr Greenillä? Liity nyt uutena pelaajana ja saat ensimmäistä talletusta vastaavan ilmaisvedon jopa 100€ saakka! Lue lisää Mr Greenistä täältä tai siirry suoraan pelaamaan alta!

Pelivalintamme:

John Millmanin otteluvoitto @1.62

Huti
Mr Green - Lue arvostelu

1.62

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Casumo - Lue arvostelu

1.62

Casumo - Lunasta 100€ tervetulobonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
888sport - Lue arvostelu

1.6

40 €:n edestä bonuksia vain 10€ ensitalletuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
BetVictor - Lue arvostelu

1.6

BetVictor - Hyödynnä 30€ bonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
iBet - Lue arvostelu

1.58

iBet - Lunasta 100% talletusbonus 200€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä