Cincinnatin Masters-turnaus: Emil Ruusuvuori - J.J. Wolf

Cincinnatin Masters-turnaus | Emil Ruusuvuori - J.J. Wolf | 15.8.2022 | 19:30
Kohde sulkeutuu: 15.08.2022 20:00
Suomalaisen urheilun klassikkokysymykseen "missä on J.J." saadaan jälleen vastaus. J.J. Wolf (ATP-ranking vihjettä kirjoittaessa 84) on alkuviikosta kotimaassaan Cincinnatissa, jossa pelataan Montrealin jälkeen toisena peräkkäisenä viikkona Masters-turnaus. Vastaan tulee avauskierroksen ottelussa samanikäinen, joskin hieman nuorempi Emil Ruusuvuori (ATP-44).

23-vuotias Wolf on tehnyt tänä vuonna hyvää nousua kohti tennismaailman kärkipäätä. Siitä huolimatta voi todeta, että Ruusuvuorella kävi suhteellisen hyvä arpaonni siihen nähden, että kyseessä on kuitenkin näinkin kovan tason turnaus.

Wolf on tunneilmaisultaankin räiskyvä pelaaja, joka yrittää usein nopeita ratkaisuja. Se johtaa vaihteleviin tapahtumiin ottelujen sisällä. Kun Ruusuvuoren kohdallakaan ei ole mitenkään ainutlaatuista mennä kolmeen erään, on se tässä kamppailussa paras pelivalinta.Ruusuvuoren tämä kausi on ollut jopa hämmästyttävän tasainen. Kasassa on todella suuri määrä turnauksia, jotka ovat päättyneet suomalaisen osalta toisella kierroksella.

Pelit päättyvät taas toiselle kierrokselle?


Tämä vaihtoehto on todennäköisin myös Cincinnatissa. Mikäli Ruusuvuori voittaa Wolfin, tulisi vastaan luultavasti Marin Cilic. Tuossa kohtaamisessa Cilic olisi lievä ennakkosuosikki, joskin suomalaisen mahdollisuudet jatkoon olisivatkin suhteellisen hyvät.

J.J. Wolf on pelannut Yhdysvaltain Masterseissa aiemminkin villeillä korteilla. Nyt sellaiseen on aiempaa paremmat pelilliset perusteet, sillä pelaaja on onnistunut nostamaan itsensä lähemmäs tätä Masters-pääsarjan tasoa.

Vuosi alkoi ranking-sijalla 174. Ensimmäiset kisat eivät sujuneet kovinkaan kaksisesti, ja sijaluku putosi helmikuun puoliväliin mennessä 216:een.

Asiat loksahtelivat


Sen jälkeen asiat alkoivat kuitenkin loksahdella kohdilleen. Wolf ylsi kolmessa peräkkäisessä kisassa karsinnan kautta pääsarjaan. Suoritus oli tämän luokan pelaajalle kova, sillä näin tapahtui Acapulcon 500-kisassa ja sen jälkeen sekä Indian Wellsin että Miamin Masterseissa. Tuolloin ei siis villejä kortteja herunut, mutta mies hoiti itse itsensä karsinnoista parrasvaloihin.

Kyseiset kisat päättyivät lopulta toisille kierroksille, mutta hän haastoi kuitenkin sekä Roberto Bautista Agutin että Stefanos Tsitsipasin kolmen erän mittaisiin otteluihin. Niinpä tämän rupeaman jälkeen ranking oli noussut 157:ään.Sen jälkeen Wolf on tahkonnut viikko toisensa jälkeen Challenger-kisoja, joissa hän on edennyt enimmäkseen tasaisesti puolivälieriin tai välieriin. Se palkittiin elämän ensimmäisellä nousulla suorastaan maagiseen top-sataan.

Niinpä aukesi väylä Washingtonin ATP500-kisaan. Siinä voitettujen pelaajien lista näyttää komealta, kun top-30:ssa olleet Denis Shapovalov & Holger Rune taipuivat. Rehellisyyden nimissä pitää todeta, etteivät nämä pelaajat ole viime aikojen vireeltään olleet lähellekään kyseistä tasoa.Wolfin osalta turnaus päättyi vasta puolivälierässä Andrei Rublevin käsittelyssä. Niinpä pistepotti oli jälleen hyvältä maistuvan suuri, mistä seurasi tämän vihjeen alussa mainittu uran ennätysranking.

Yhdysvaltalainen pelaa varsin aggressiivisesti ja hakee usein nopeita ratkaisuja. Sitä kautta varianssi peliesityksissä vaihtelee varsin paljon ottelusta toiseen ja jopa yksittäisen erän sisällä.

Pelivalintamme:

Ottelussa pelataan kolme erää (vetokohde yli 2,5) @2.45

Huti
STS Bet - Lue arvostelu

2.45

STS Bet - Hyödynnä 100 € vedonlyöntibonus helpolla kierrätysvaatimuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

2.4

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
iBet - Lue arvostelu

2.3

iBet - Lunasta 300€ bonuspaketti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä