Montrealin Masters: Stan Wawrinka - Emil Ruusuvuori

Montrealin Masters | Stan Wawrinka - Emil Ruusuvuori | 8.8.2022 | 19:00
Kohde sulkeutuu: 08.08.2022 23:05
Emil Ruusuvuori (vihjettä tehdessä vielä ATP-46) pääsee kohtaamaan sveitsiläisen tennistähden Stan Wawrinkan (ATP-288) Montrealin Masters-turnauksen avauskierroksella. Verbi "pääsee" pätee tässä tapauksessa useammassakin mielessä.

Suomalaisen kannalta on tietysti hienoa pelata tämänkaltaisen kolminkertaisen Grand Slam -voittajan kanssa vielä ennen kuin tällä hetkellä 37-vuotias Wawrinka ripustaa mailan naulaan. Lisäksi tilaisuus on otollinen myös otteluvoiton ja sitä kautta turnauksessa etenemisen kannalta, sillä eihän vastustaja ole läheskään sillä tasolla kuin on joskus ollut.

Hän on kuitenkin pystynyt haastamaan Ruusuvuoren tasoisia pelaajia enimmäkseen hyvin. Heilahtelua on ollut tarjolla molempien pelaajien otteissa siinä määrin, että tässä ovat ainekset melko pitkään otteluun.

Wawrinkan voittokertoimet nousivat lauantain ja sunnuntain mittaan melkoisesti, liiaksikin.Kaavio on Ruusuvuoren kannalta varsin otollinen ylipäätäänkin. Mahdollisen toisen kierroksen vastustaja olisi jälleen Hubert Hurkacz, jonka suomalainen päihitti noin viikko sitten Washingtonissa. Tuo ottelu oli samalla häneltä Washingtonin ylivoimaisesti paras, sillä avauskierroksella Mackenzie McDonald taipui heikkotasoisessa ottelussa ja kolmannella kierroksella helle söi osaltaan virettä ja kenties myös voiton Mikael Ymeriä vastaan.

Kokonaisuutena Ruusuvuoren tilanne on edelleen suhteellisen hyvä. Tämän kauden voitto-tappiosaldo on 24-20, eli prosentuaalista parannusta on tapahtunut viime vuoteen verrattuna. Lisäksi odotusarvo on edelleen nouseva, sillä loppuvuoden aikana tarjoutuu koko ajan mahdollisuus kovien kenttien turnauksiin.

Kovalla kentällä viimeksi alkuvuonna 2021


Kovista kentistä puheen ollen: Wawrinka on pelannut kyseisillä alustoilla viimeksi noin puolitoista vuotta sitten. Vasemman jalan vaiva pakotti hänet noin vuoden mittaiselle ottelutauolle, josta paluu tapahtui vasta viime maaliskuussa.

Sen jälkeen kohdalle ei ole osunut kovien kenttien otteluita, tai pikemminkin hän on osittain myös vältellyt niitä. Enemmistö peleistä on tapahtunut massalla, ja lisäksi sveitsiläinen vietti kahden turnauksen mittaisen nurmikauden.

Vaikeaa verrata


Paluun jälkeen Wawrinka on kerännyt ATP-otteluista kolme voittoa ja kuusi tappiota sekä lisäksi häviön "paluuottelussa" Elias Ymerille. On myös hyvin olennaista huomioida, ettei Wawrinka ole päässyt otteluissa vastustajien suhteen missään nimessä helpolla. Yhdeksässä ATP-ottelussa verkon toiselle puolelle asettuneista vain yhden ranking on ollut yli 60, ja kohdattujen listalta löytyvät esimerkiksi Novak Djokovic & Jannik Sinner.Tässäkin mielessä vertailu Ruusuvuoreen on hankalaa, sillä suomalaisen vastustajalista on ollut keskimäärin kevyempi. Yleisesti ottaen Wawrinkan voittoprosentti kaikista uran kovien kenttien otteluista on ollut 63,8 eli melko lähelle sama kuin massalla.

Hänen kukoistusjaksonsa osui ehdottomasti vuosiin 2013-2017. Tuolloin tuli jatkuvaa menestystä Grand Slameissa, ja tittelit sekä Australian, Ranskan että Yhdysvaltain avoimista on huikea saavutus ottaen huomioon tämän aikakauden. Sivumennen sanoen: kukaan "big-3:sta" (Djokovic, Roger Federer & Rafael Nadal) ei ole Montrealissa mukana.

Ruusuvuori palaa Pohjois-Amerikan Masterseihin keväisen Miamin jälkeen.
Kyllähän Ruusuvuori ottelussa suosikki on, mutta Wawrinka ei ole kuitenkaan mikään totaalinen jäähdyttelijä.


Eikö Lätkäveto Osunut? Saat 20€ Palautusbonuksen!


STS Bet on uusi suomenkielinen vedonlyöntisivusto. Saat nyt sivustolta jääkiekko-otteluun iskemäsi panoksen takaisin bonuksena, jos veikkaamasi ottelu ratkeaa jatkoajalla ja vetosi häviää! Kampanja on voimassa NHL, Liiga, KHL sekä Liiga peleissä. Tutustu sivustoon STS Bet arvostelustamme tai siirry suoraan alta lunastamaan tarjous!
STS Bet: siirry sivustolle & veikkaa lätkää >>


Pelivalintamme:

Stan Wawrinkan otteluvoitto @3.5

Huti
Mr Green - Lue arvostelu

3.5

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
BetVictor - Lue arvostelu

3.4

BetVictor - Hyödynnä 30€ bonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
iBet - Lue arvostelu

3.4

iBet - Lunasta 300€ bonuspaketti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
888sport - Lue arvostelu

3.25

40 €:n edestä bonuksia vain 10€ ensitalletuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
William Hill - Lue arvostelu

3.1

William Hill - Nappaa 100€ riskitön veto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä