Rooman Masters, finaali: Novak Djokovic - Stefanos Tsitsipas

Rooman Masters, finaali | Novak Djokovic - Stefanos Tsitsipas | 15.05.2022 | 17:00
Kohde sulkeutuu: 15.05.2022 17:00
Novak Djokovicin (ATP-1) ja Stefanos Tsitsipasin (ATP-5) välinen sunnuntain ottelu on yhtaikaisesti sekä mielenkiintoinen huipennus että kiinnostava esinäytös.

Tiivis Masters-kisojen putki päättyy näiden miesten loppuotteluun Roomassa. Samalla haetaan asetelmia jo viikon kuluttua alkaviin Ranskan avoimiin, jossa voittotaistelu tulee olemaan herkullista seurattavaa.

Kiinnostavuutta ei puutu tästä finaalistakaan. Kumpikaan pelaaja ei ole ollut alkuvuonna aivan parhaimmillaan, mutta tulosta on alkanut molemmilla tulla. Djokovic on viime vuoden Ranskan avointen finaaliparissa suosikki Roomassakin, mutta erot eivät ole ihan kerroinasetelmien mukaiset.Djokovicin tekemistä on tällä kaudella varjostanut tietysti koronaan liittyvät asiat. Varsinkin Australian avointen kohu on jättänyt monen mieleen monenlaisia muistijälkiä.

Saattaa olla, että nämä käänteet heijastuivat myös serbin peliesityksiin. Hän palasi ATP-kiertueelle helmikuun lopussa Dubaissa ja hävisi parin voiton jälkeen rankingin sijalla 123 olleelle Jiri Veselylle kahdessa erässä.

Pohjois-Amerikan Mastersit jäivät pelaamatta samoista covid-syistä kuin Australian kiertuekin. Myös massakauden alku oli hankala, kun Djokovic hävisi Monte Carlossa ensimmäisen ottelunsa Alejandro Davidovich Fokinalle.Belgradin pikkukisassa tuli neljä pitkää kolmen erän ottelua. Niistä hän onnistui voittamaan kolme ensimmäistä.

Viikon kuluttua 35 vuotta täyttävä pelaaja ei kuitenkaan ole sanonut vielä viimeistä sanaansa. Viimeviikkoinen Madridin ääritasainen ottelu Carlos Alcarazia vastaan on nykyisin jo jonkinmoinen saavutus.

Suoritusvarmuutta löytyy


Roomassa hänen kaavionsa on ollut suhteellisen helppo, joskin ykkössijoitettuna toki myös ansaittu sellainen. Kovimmat matkan varrella nurin menneet vastustajat ovat olleet kahdeksanneksi sijoitettu Felix Auger-Aliassime ja viidenneksi rankattu Casper Ruud. Juuri tämänhetkisestä suoritusvarmuudesta kertoo se, ettei erätappioita ole tullut vielä lainkaan.

Tsitsipas haki peliään alkuvuonna hieman käsivamman jäljiltä. Toki korkeasta perustasosta kertoo esimerkiksi Australian avointen välieräpaikka ja Rotterdamin finaaliin yltäminen. Pohjois-Amerikan kovien kenttien Masterseissa peli ei kuitenkaan oikein kulkenut, ja kiertueen kärkinimet olivat kreikkalaiselle järjestään liian kovia.

Sen sijaan heti massakauden aluksi Monte Carlossa rävähti Masters-voiton verran. Toki Tsitsipas pääsi hyvinkin helpolla, kun koko kisan aikana hänelle tuli vastaan vain yksi top-15-pelaaja.Alexander Zverev on ollut viime viikkoina kreikkalaisen mittatikku. Nämä pelaajat ovat kohdanneet huhti-toukokuussa eli noin kuukauden sisällä peräti kolmesti. Monte Carlossa Tsitsipas voitti selvästi, Madridissa Zverev oli parempi kolmessa erässä ja Roomassa lauantain välierä meni vuorostaan Tsitsipasille 4-6, 6-3, 6-3.

Tiukkaa, tiukkaa


Tsitsipas on muutenkin ollut "Ikuisessa kaupungissa" huomattavasti Djokovicia tiukemmalla. Hän joutui jo ensimmäisessä ottelussa Grigor Dimitrovia vastaan kolmannen erän tie-breakiin, ja myös Karen Khachanov pakotti vastustajansa kolmeen erään.


Tsitsipas on kuitenkin loistava massapelaaja. ATP-ottelujen voittoprosentti ei jää kovin kauas edes Djokovicin lukemista kyseisellä alustalla.

Djokovic on toki voittanut suurimman osan miesten keskinäisistä kohtaamista. Tasaisuudesta kertovat kuitenkin korona-ajan jälkeiset tulokset massalla: 3-2, 2-1, 3-2.

Tiukkaa, tiukkaa. Kun molempien pelaajien otteet ovat ailahdelleet alkuvuonna, on Tsitsipasin lähes kolmen kertoimeen syytä tarttua.

Pelivalintamme:

Stefanos Tsitsipasin otteluvoitto @2.9

Huti
STS Bet - Lue arvostelu

2.9

STS Bet - Hyödynnä 100 € vedonlyöntibonus helpolla kierrätysvaatimuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

2.8

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
888sport - Lue arvostelu

2.8

40 €:n edestä bonuksia vain 10€ ensitalletuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Casumo - Lue arvostelu

2.8

Casumo - Lunasta 100€ tervetulobonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
iBet - Lue arvostelu

2.8

iBet - Lunasta 100% talletusbonus 200€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä