Lontoo, ATP500-karsinta: Emil Ruusuvuori - Feliciano Lopez

Lontoo, ATP500-karsinta | Emil Ruusuvuori - Feliciano Lopez | 12.6.2022 | 13:00
Kohde sulkeutuu: 12.06.2022 13:00
Emil Ruusuvuori (ATP-62) pyrkii viikonloppuna Queen'sin ATP500-turnauksen pääsarjaan. Karsinnan ensimmäisellä kierroksella hän onnistui voittamaan villillä kortilla mukaan päässeen Jay Clarken.

Peliesitykseen jäi suhteellisen paljon parannettavaa, mutta voitto irtosi lopulta suhteellisen selvästi 6-4, 6-2. Eikä pääkaaviopaikkaan pitäisi suuria vaatimuksia olla sunnuntainakaan. Vastaan kun tulee vuoden yhdeksän ensimmäistä otteluaan hävinnyt, urallaan viimeisiä tällä tasolla vetelevä nelikymppinen Feliciano Lopez (ATP-113).

Se Lopezin kauden ensimmäinen voitto irtosi Bradley Klahnista, joka ei ollut pelannut syyskuun 2020 ja toukokuun 2022 välillä ainuttakaan ottelua. Se ainut päättyi Ranskan avointen karsintatappioon.

Ruusuvuori voitti Lopezin huhtikuussa Barcelonan massalla 6-0, 6-1. Aivan samanlaisia lukemia ei sentään ole luvassa nyt, mutta suomalainen on selksä suosikki. Jopa 1,4-alkuiset kertoimet riittävät.Clarkea vastaan Ruusuvuorella oli avauserässä vaikeuksia etenkin syötönpalautusten kanssa. Helppoja virheitä kertyi niissä paljon, ja siksi tilaisuudet murtopalloissa kariutuivat yhtä lukuun ottamatta. Erän loppupuolella tapahtunut breikki riitti kuitenkin, osin britin liukastumisen vuoksi.

Omissa syötöissä suomalaisella ei ollut isompaa hätää avauserässä. Toisessa Clarke mursi Ruusuvuoren syötön kerran, kun murtopallossa osui etenkin viime vuodelta tuttuun tapaan kaksoisvirhe.

Vaihteleva alku nurmikaudelle


Toisen erän aikana tasoero tuli kuitenkin entistä selvemmin esiin, kun Ruusuvuori osoittautui peruspelissä paremmaksi. Karsintojen ykkössijoitettu hoiti ykkössyöttöpisteistään voitokseen peräti 86 ja kakkossyötöistäänkin riittävät 59 prosenttia. Clarken kakkosilla alkaneista pisteistä päättyi syöttäjän kannalta voitokkaasti vain 34 prosenttia.

Näin Ruusuvuoren taival kohti Wimbledonia on alkanut nurmipelien osalta vaihtelevasti. Viime viikon Alankomaissa pelattu turnaus käynnistyi nihkeästi avauserän tappiolla Botic van de Zandschulpille, jatkui voitokkaasti kahden seuraavan erän osalta, mutta ottelu Ilja Ivashkaa vastaan oli taas yhtä maalia. Ruusuvuori ei saanut valkovenäläistä vastaan edes yhtä ainutta murtopalloa.Lopez on ollut urallaan ylivoimaisesti parhaimmillaan nimenomaan ruoholla. Hänen otteluvoittoprosenttinsa on kyseisellä alustalla lähes 65, muilla niukasti alle 50. Espanjalaisen syöttö-volley-peli on ollut viihdyttävää seurattavaa ja siis myös tuloksekasta. Paljon kertoo se, että uran seitsemästä ATP-turnausvoitosta neljä on tullut nurmella, vaikka sillä pelataan vain murto-osa kaikista kisoista.

Ei hätää Klahnia vastaan


Klahnia vastaan Lopezilla ei ollut mitään hätää. Yhdysvaltalainen ei saanut yhtään murtopalloa, ja ottelu oli hallussa oikeastaan selvemminkin kuin 7-5, 6-4-lukemat osoittivat.

Viime vuonna Lopezin voitto-tappiolukema ATP-tasolla oli 11-20. Nurmella voittoprosentti oli 50, vaikka Wimbledonista tulikin lähtö avauskierroksella.Tämä kausi on kuitenkin ollut jo melkoista jäähdyttelyä. Erävoittojakin oli takana ennen lauantaita vasta kolme, vaikka Ruusuvuori on ollut rankingiltaan sesongin kovin vastustaja.


Ruusuvuoren otteet ailahtelevat, mutta Lopezin ura on niin ehtoopuolella, että kyllä suomalainen voiton tästä hoitaa.

Bet Dukes - 10€ ilmaisveto yksinkertaisella kierrätyksellä!


Uusi Bet Dukes -vedonlyöntisivusto tarjoaa helpon ilmaisvedon! Uutuusbookerin uudet pelaajat saavat 10€ ilmaisvedon vain yksinkertaisella kierrätyksellä. Talleta 10€ ja poimi ilmainen veto! Lue Bet Dukes arvostelu sivuilta tai siirry pelaamaan.
Bet Dukes: nappaa ilmaisveto ››

Pelivalintamme:

Emil Ruusuvuoren otteluvoitto @1.42

Osuma
iBet - Lue arvostelu

1.42

iBet - Lunasta 100% talletusbonus 200€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
888sport - Lue arvostelu

1.4

40 €:n edestä bonuksia vain 10€ ensitalletuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
BetVictor - Lue arvostelu

1.4

BetVictor - Hyödynnä 30€ bonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
STS Bet - Lue arvostelu

1.39

STS Bet - Hyödynnä 100 € vedonlyöntibonus helpolla kierrätysvaatimuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä