4. kierros: Casper Ruud - Hubert Hurkacz

4. kierros | Casper Ruud - Hubert Hurkacz | 30.5.2022 | 12:00
Kohde sulkeutuu: 30.05.2022 12:00
Casper Ruud (ATP-8) ja Hubert Hurkacz (ATP-13) muodostavat ennalta ajatellen hyvin tasaisen neljännen kierroksen parin. Ruudin maineteot massakentiltä ovat Hurkaczia suuremmat, mutta puolalainen on ylipäänsä nostanut pelaajaprofiiliaan roimasti tämän ja viime vuoden aikana.

Ruud on raapinut kauden aikana paljon voittoja ja on vienyt nimiinsä kymmenen yhdestätoista edellisestä ottelustaan. Osa menestyksistä on kuitenkin tullut suosiollisten kaavioiden kautta, ja mies on pelannut huhtikuun alkupuolelta lähtien yhtäjaksoisesti massatennistä joka viikko ilman taukoja.

Norjalaisen voitto-tappiotilasto kauden tie-breakeista on 10-6, Hurkaczilla 9-13. Nämä numerot ovat muuttaneet myös ottelujen kokonaistuloksia merkittävästi.

Ruud on ollut tässä turnauksessa paikoin suurissakin vaikeuksissa, kun taas Hurkacz on rullannut kolmeen helppoon voittoon.

En väitä että Hurkaczin pitäisi olla suosikki mutta kuitenkin lähempänä tasabuukkia kuin kertoimet näyttävät.Ruud eteni Rooman Masters-turnauksessa semifinaaliin ja ennen Ranskan avoimia Geneven kisan voittoon. Kun Roland Garros'n kentillä on pelattuna 12 erää, löytyy alle kolmen viikon ajalta 11 ottelua ja useita kymmeniä eriä.

Kun edellinen peleistä vapaa viikko oli huhtikuun alussa, on 23-vuotias pelaaja melkoisen kuorman kohteena. Se ei välttämättä näy suorituksissa vielä maanantaina, mutta pieni mahdollisuus sellaiseenkin on.

Hurkacz jätti puolestaan viime viikon kisat väliin ja selvisi kolmen ensimmäisen kierroksen otteluistaan keskimäärin alle kahdessa tunnissa. Lepoetu on siis kiistaton.Geneven turnauksen voiton Ruud punnersi kolmen erän finaalissa Joao Sousasta. Kun Sousaa vastaan pelaa loppulukemien 7-6, 4-6, 7-6 kaltaisen ottelun, tietää tehneensä runsaasti töitä.

Pariisin ensinäytös oli Jo-Wilfried Tsongaa vastaan. Uransa lopettanut ranskalainen teki sen tyylillä haastaen vastustajansa viimeiseen pisteeseen asti. Tai no, viimeistä tie-breakia vaille, sillä se meni norjalaiselle pistein 7-0.

Helppoa oli vain Ruusuvuorta vastaan


Ruud ei päässyt missään määrin helpolla, mutta ottelu ratkesi lopulta peruspeliin eli kakkossyötöillä voitettuihin pisteisiin. Erot eivät kuitenkaan olleet suuret, mistä kertoo tietysti jo kolme pelattua tie-break-erää yhteensä neljästä.

Suomalaisten kannalta ikävän helpomman ottelun Ruud sai Emil Ruusuvuorta vastaan. Trendi oli taas sama ja itse asiassa vielä korostetumpi kuin Tsongan kanssa. Ruud voitti prosentuaalisesti jopa useamman kakkossyötöillä kuin ykkössyötöillä alkaneista pisteistä (prosentit 70 ja 69).

Lorenzo Sonegon kanssa vääntö olikin sitten sitäkin kiinnostavampaa. Sonego teki huomattavan paljon enemmän sekä läpilyöntejä että pakottamattomia virheitä. Ruudin varmuus riitti lopulta kääntämään pelin 1-2-tappiotilanteesta 3-2-voittoon.

Taso on noussut massallakin


Hurkacz on ollut toistaiseksi vakuuttava. Toki vastustajien nimet Giulio Zeppieri, Marco Cecchinato & David Goffin kertovat paljon kaavion tähänastisesta helppoudesta, kun Goffin ei kevään lievästä nousuvireestä huolimatta ole takavuosien tasolla.Hurkaczin uralla kovat kentät ovat olleet massaa tuloksekkaampia alustoja, kun Ruudilla tilanne on ollut päinvastoin. Puolalainen on kuitenkin onnistunut nostamaan tasoaan tällä kaudella myös massalla, mistä kertovat peräkkäiset Masters-puolivälierät Monte Carlossa ja Madridissa.


Hurkacz ajautuu varsin usein tie-breakiin. Jos molemmat palaavat tämän kauden tie-break-tuloksistaan tavanomaiseen uran saldoon, ovat katkaisupelit kolikonheittoa. Hurkaczilla on edellytykset vähintään viiden erän otteluun, ja siinä tapauksessa jopa Ruudilla voisi alkaa jalka painaa.


Eikö Lätkäveto Osunut? Saat 20€ Palautusbonuksen!


STS Bet on uusi suomenkielinen vedonlyöntisivusto. Saat nyt sivustolta jääkiekko-otteluun iskemäsi panoksen takaisin bonuksena, jos veikkaamasi ottelu ratkeaa jatkoajalla ja vetosi häviää! Kampanja on voimassa NHL, Liiga, KHL sekä Liiga peleissä. Tutustu sivustoon STS Bet arvostelustamme tai siirry suoraan alta lunastamaan tarjous!
STS Bet: siirry sivustolle & veikkaa lätkää >>


Pelivalintamme:

Hubert Hurkaczin otteluvoitto @2.5

Huti
William Hill - Lue arvostelu

2.5

William Hill - Nappaa 100€ riskitön veto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
STS Bet - Lue arvostelu

2.5

STS Bet - Hyödynnä 100 € vedonlyöntibonus helpolla kierrätysvaatimuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
iBet - Lue arvostelu

2.4

iBet - Lunasta 100% talletusbonus 200€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Betfair - Lue arvostelu

2.38

Hyödynnä 100% bonus aina 100€ astiLue arvosteluSiirry pelaamaan
888sport - Lue arvostelu

2.38

40 €:n edestä bonuksia vain 10€ ensitalletuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä