Ranskan avoimet, 1. kierros: Nikoloz Basilashvili - Maxime Cressy

Ranskan avoimet, 1. kierros | Nikoloz Basilashvili - Maxime Cressy | 22.5.2022 | 12:00
Kohde sulkeutuu: 23.05.2022 12:00
Nikoloz Basilashvili (ATP-25) on melko erikoinen pelaaja ollakseen rankingissa näin korkeilla sijoilla. Esimerkiksi tämän vuoden saldo näyttää ATP-otteluista seitsemää voittoa ja kuuttatoista tappiota. Pelaaminen ailahtelee hurjasti.

Samaa voi toki sanoa myös Maxime Cressystä (ATP-63). Kun nämä miehet kohtaavat Ranskan avointen ensimmäisellä kierroksella, voi käytännössä mitä tahansa tapahtua missä vaiheessa ottelua tahansa.

Basilashvili, 30, on ollut läpi uransa vaikeuksissa massakenttien Grand Slamissa (lue: Ranskan avoimissa) ja Masters-turnauksissa. Tänä vuonna hänellä on ollut erityisiä hankaluuksia ottelujen ensimmäisissä erissä.

Cressy voi romahtaa syöttö-volley-pelinsä kanssa etenkin massalla täysin. Silti hänellä on miltei aina ainekset yksittäisten erien voittamiseen omien syöttöjen korkean pitoprosentin ansiosta.

Basilashvili on koko otteluun todennäköisempi voittaja, mutta georgialaisen arvaamattomuus nostaa vastustajan erävoiton todennäköisyyttä mukavasti kerrointa suuremmalle tasolle.Basilashvili on osallistunut Ranskan avoimiin seitsemän kertaa ja edennyt vain kahdesti avauskierrokselta jatkoon. Otteluvoittoja on vain kolme kymmenestä. Toki yliopistotenniksen kasvatti, vasta hieman varttuneemmalla iällä ATP-kiertueelle noussut 25-vuotias Cressy tekee vasta nyt pääsarjadebyyttinsä. Viime ja toissa vuoden visiitti päättyi heti karsinnan avausotteluun.

Viime vuosi kääntyi positiiviseksi


Basilashvilin paluu tennismaailman muutaman kuukauden koronatauolta oli karmaiseva. Vuoden 2020 voitto-tappiolukmat olivat 4-13, ja todella heikko vire jatkui vielä viime vuoden alussa.

Miehen uralle hyvin tyypilliset heilahtelut kääntyivät kuitenkin loppuvuonna positiiviseen suuntaan. Voittoja alkoi kertyä enemmän kuin tappioita, ja olihan Indian Wellsin Masters-turnauksen finaalipaikka jonkin sortin sensaatio. OK, kaavio oli suorastaan älyttömän helppo, mutta sekin pitää silti osata käyttää hyväksi ja niin Basilashvili teki.

Elokuussa US Openissa hän voitti Cressyn lukemin 7-6, 6-3, 7-5. Tämä on näiden miesten toistaiseksi ainoa keskinäinen kohtaaminen. Vuoden 2021 kokonaislukemat nousivat lopulta voittoprosentin osalta uran parhaiksi.Tällä kaudella vaikeudet ovat taas palanneet. Välähdys nähtiin Dohan 250-kisan finaalipaikalla (kaavio jälleen kevyehkö). Toki vastaavaa romahdusta kuin loppuvuonna 2020 ja alkuvuonna 2021 ei tällä hetkellä ole käsillä. Neljä viimeisintä turnausta ovat tuottaneet kukin yhden voiton ja yhden tappion.

Realiteetit tulivat Cressyllä vastaan


Cressy räväytti itsensä alkuvuonna suuremmankin yleisön tietoisuuteen. Yli sadan rankingilla vuoteen lähtenyt yhdysvaltalainen eteni Melbournen pienessä kisassa karsintojen kautta finaaliin ja sai maksiminäkyvyyden Rafael Nadalia vastaan.

Seuraavat sykäykset nähtiin Australian avoimissa, jossa Cressy eteni neljännelle kierrokselle. Taas oli tarjolla julkisuutta, kun mies pystyi haastamaan Daniil Medvedevin suhteellisen tasaiseen kamppailuun.Sen jälkeen kiertueen realiteetit ovat iskeneet kasvoille kovaa. Peräti viisi peräkkäistä ottelua päättyi tappioon enimmäkseen heikkoja tai hyvin heikkoja pelaajia vastaan, vieläpä kovilla kentillä.

Massallakaan pelaaminen ei ole ollut mitään riemukulkua. Mukaan on mahtunut esimerkiksi kaksi tappiota Emil Ruusuvuorelle. Joitain otteluvoittojakin on sentään silti kertynyt.


Cressyn "pakka" voi hajota Ranskan avoimissa täysin, ja tämä ottelu saattaa päättyä lopulta selvään Basilashvilin voittoon. Ensimmäisen ottelun ensimmäinen erä on kuitenkin Basilashvilin historia tietäen täynnä arvoituksia.

Nappaa ilmaisveto jopa 100€ saakka Mr Greeniltä!


Oletko aiemmin pelannut Mr Greenillä? Liity nyt uutena pelaajana ja saat ensimmäistä talletusta vastaavan ilmaisvedon jopa 100€ saakka! Lue lisää Mr Greenistä täältä tai siirry suoraan pelaamaan alta!

Pelivalintamme:

Maxime Cressy voittaa ensimmäisen erän @2.5

Osuma
STS Bet - Lue arvostelu

2.45

STS Bet - Hyödynnä 100 € vedonlyöntibonus helpolla kierrätysvaatimuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
888sport - Lue arvostelu

2.4

40 €:n edestä bonuksia vain 10€ ensitalletuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä