Miesten puolivälierä: Novak Djokovic - Rafael Nadal

Miesten puolivälierä | Novak Djokovic - Rafael Nadal | 31.5.2022 | 21:45
Kohde sulkeutuu: 31.05.2022 21:45
Rafael Nadalin (ATP-5) loukkaantumiset ja arvonnan sattumanvaraisuus aiheuttivat sen, että yksi miesten tenniksen kautta aikain klassikoista pelataan tällä kertaa jo puolivälierävaiheessa. Kun Nadalin ranking ei riittänyt neljän kärkisijoitetun joukkoon, osui Novak Djokovic (ATP-1) vastaan jo tässä vaiheessa.

Molemmat pelaajat etenivät Pariisissa neljännelle kierrokselle ilman minkäänlaisia vaikeuksia. Djokovicilla sama tahti jatkui Diego Schwartzmania vastaan, mutta Nadal koki ensimmäisen tositestin, joka oli suhteellisen lähellä lopettaa hänen turnauksensa.

Espanjalainen joutui hänelle Roland Garrosin kentillä hyvinkin harvinaisella tavalla viidenteen erään mutta pystyi päihittämään Felix Auger-Aliassimen.

Sikäli voi siis todeta, että Djokovicin taival on toistaiseksi ollut vakuuttavampi. Toisaalta Auger-Aliassimen kaltainen pelaaja aiheuttaa maailman parhaille hyvin erilaisen ja melko usein myös kovemman haasteen kuin Schwartzman.

Kun näin hyvävireiselle Nadalille tarjotaan yli kolmen voittokerrointa Pariisin keskuskentällä, ei siihen voi olla tarttumatta. Valitsen silti vielä paremmalta vaikuttavan tarjouksen, jossa vedon osumiseen riittää häneltä kahden erän voittaminen.

Viidennessä erässä fysiikka alkaisi todennäköisesti suosia Djokovicia, joten on hyvä ottaa tämän vedon kanssa hieman varmemman päälle.



Djokovic on voittanut tämänvuotisessa Ranskan avoimissa ennen Schwartzmania Yoshihito Nishiokan, Alex Molcanin & Aljaz Bedenen. Serbi ei ole hävinnyt erääkään ja on joutunut vain kerran tie-breakiin.

Jokseenkin yhtä helpolla pääsi myös Nadal kolmesta ensimmäisestä ottelustaan, vastustajina Jordan Thompson, Corentin Moutet & Botic van de Zanschulp. Kuten vastustajalistasta voi päätellä, pitikin näille supertähdille olla helppoa selvittää avauskierrosten kamppailut.

Kovin syvälle historiaan ei kannata mennä


Auger-Aliassimen kanssa Nadal väänsi vaihtelevasti. Avauserän ongelmien jälkeen kaksi seuraavaa tulivat hänelle helposti, kun taas kanadalainen nosti omaa tasoaan neljänteen. Ratkaisu tapahtui lopulta viimeistä edellisessä syöttövuorossa, jolloin Nadal mursi 5-3:een.



Nadal voitti sekä omilla ykkös- että kakkossyötöillään noin kaksi kolmasosaa pisteistä, eli hänen kohdallaan syötöllä ei sikäli ollut valtavaa merkitystä. Voittolyöntejä kertyi hieman enemmän kuin pakottamattomia virheitä, ja murtopalloja Auger-Aliassime käytti vastustajaansa tehokkaammin.

35-vuotiaiden Djokovicin ja Nadalin kohdalla on turhaa mennä kovin syvälle historiaan, vaan varsinkin Nadalin kohdalla kannattaa katsoa enemmän tämänhetkistä tilannetta. Siinä määrin paljon hän on joutunut jättämään kisoja väliin erilaisten vaivojen vuoksi.

Ainakaan vielä ensimmäisellä Ranskan avointen viikolla ongelmia ei ole ilmaantunut. Liikkuminen on näyttänyt hyvältä.

Molemmat ovat pelanneet tälläkin kaudella vahvasti. Nadalin voitto-tappiolukemat ovat kerrassaan komeat: 23-3. Asiaa voi toki halutessaan pyöritellä niin, että kaaviotkin ovat auenneet hänelle varsin mukavasti. Toisaalta Australian avointen mestaruus ja esimerkiksi Daniil Medvedevin voittaminen kahdesti kovilla kentillä ovat kovia näyttöjä.

Haasteet ovat jääneet taakse


Djokovicilla oli omat haasteensa sen jälkeen, kun hän tunnetuista syistä joutui jättämään ottelut kokonaan väliin Australian kiertueella. Kaksi karuhkoa tappiota sekä pelien ailahtelu Belgaradissa maalis-huhtikuussa näyttävät kuitenkin tässä vaiheessa vahvasti taakse jääneiltä.

Rooman Masters-kisan voitto irtosi jo vakuuttavalla pelillä, ja sitä kautta mies etenee yhdeksän ottelun voittoputkessa. Ja olihan Djokovicin viime vuosi menestykseltään aivan valtava.



Peräti 58 keskinäisestä kohtaamisesta kannattaa pohtia lähinnä aivan viimeisimpiä. Vuosi sitten Ranskan avoimissa Djokovic saavutti niin monella tavalla niin merkittävän 3-1-voiton Nadalista. Toisaalta aiemmin samana keväänä Nadal voitti Roomassa 2-1 ja koronatauon jälkeen ylivoimaisesti 3-0 Ranskan avoimissa.


Djokovicin näin suurelle ennakkosuosikin asemalle voi löytää perusteiksi lähinnä viime vuoden, Nadalin loukkaantumiset ja hänen haasteensa Auger-Aliassimen kanssa. Mikään näistä syistä ei ole riittävä siihen, että Nadalin pitäisi olla tämän luokan altavastaaja.

Nappaa ilmaisveto jopa 100€ saakka Mr Greeniltä!


Oletko aiemmin pelannut Mr Greenillä? Liity nyt uutena pelaajana ja saat ensimmäistä talletusta vastaavan ilmaisvedon jopa 100€ saakka! Lue lisää Mr Greenistä täältä tai siirry suoraan pelaamaan alta!

Pelivalintamme:

Rafael Nadalin voitto +1,5 erän tasoituksella @2.07

Osuma
Casumo - Lue arvostelu

2.07

Casumo - Lunasta 100€ tervetulobonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

2.07

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
888sport - Lue arvostelu

2.00

40 €:n edestä bonuksia vain 10€ ensitalletuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
iBet - Lue arvostelu

1.92

iBet - Lunasta 100% talletusbonus 200€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä